2020. augusztus 4.
Felemás félidők: mínusz hétről nyertünk tizenhárommal
Az első félidőben remeklő MTK-t és gyengén teljesítő Fradit láthattak a szurkolók, aztán fordult a kocka.

Kedden délután zárt kapus meccsel törte meg női kézilabdacsapatunk a felkészülést és a kőkemény edzéseket – igaz, az MTK elleni zárt kapus, de az FTC Kézilabda Facebook-oldalon élőben közvetített összecsapás is megterhelőre sikerült. Történt, hogy a találkozó számunkra igen rosszul kezdődött, és mi tagadás a folytatásban is igen nehezen állt össze a védekezésünk.

Alaposan felforgatott csapattal kezdtünk, s ez egyébként logikus, hiszen az edzőmeccsek alapvető célja, hogy a különböző összetételeket kipróbálja a szakmai stáb. Kisfaludy Anett és Háfra Noémi belső kettőse kezdett, de Szekeres Klára viszonylag gyorsan pályára került, támadásban pedig Emily Bölk érkezett öt perc elteltével. Szucsánszki Zita irányított, de negyed óra se pergett még le, amikor Tóth Nikolett került pályára. Szóval, kapott mindenki lehetőséget, csak a kisebb sérüléssel bajlódó Bíró Blanka, Angela Malestein, Alicia Stolle maradt a padon – mindhárman ott ültek a társakkal és igyekeztek segíteni nekik, amiben csak lehetett.

Lassú és puhány volt a védekezésünk, a vendégek átlövői hat-nyolc méterről lőhettek szabadon, de a szélsőkre se értünk ki megfelelő ütemben. Ha legalább a helyzetkihasználásunk jó lett volna, akkor döntetlen körüli állásnál telt volna az idő, csakhogy a ziccereknél is rengeteget hibáztunk. Illetve, az is szembetűnő, hogy az edzéseken egyelőre a védekezésé a főszerep, a támadójáték tisztázása, a figurák tökéletesítése még jóval későbbi „lecke”. Szóval, három, majd öt, aztán hét góllal is vezetett az MTK a játékrész derekán, és a szünetig is csak öt gólig tudtunk kapaszkodni. A játékunk egy fokkal biztatóbbá vált a hajrához közeledve, de az igazi fordulat a második félidőben következett.

Az eddigi edzőmeccseken leghatékonyabban teljesítő Csiszár-Szekeres Klára Julia Behnke belső védő kettőst állította be Elek Gábor, de nem csak rajtuk múlt, hogy sokkal keményebbé vált a védekezésünk. Pörgős és kemény lett a fal, a hat játékosunk egyszerre mozgott, a hátuk mögött Janurik Kinga pedig egyre másra hozta a védéseket, pedig az első félidőben a labdával se nagyon találkozott. A 38. percben egyenlítettünk, és a vezetésre se kellett már sokat várni, az utolsó negyed órában pedig teljesen felőröltük az MTK-t. Ahogy a mérkőzést követően vezetőedzőnk mondta, a második félidőben gyakorlatilag mindent úgy csináltunk, ahogyan ezen a napon szerette volna. Tóth Nikolett és Háfra Noémi a második játékrész elején volt igencsak gólerős, a folytatásban pedig Kovács Anett élt jól a kínálkozó lehetőségekkel.

Tizenhárom góllal nyertünk végül, pedig jó negyed óra játék után héttel állt jobban az MTK – ebből is, abból is érdemes levonni a tanulságokat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK 37-24 (13-18)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött.

A Ferenváros gólszerzői: Tóth Nikolett 6, Klujber Katrin 6, Kovács Anett 5, Háfra Noémi 4, Pásztor Noémi 4, Julia Behnke 4,Schatzl Nadine 2, Emily Bölk 2, Szucsánszki Zita 2, Kovacsics Anikó 1, Márton Gréta 1.

Cikkajánló

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most