2020. augusztus 4.
Felemás félidők: mínusz hétről nyertünk tizenhárommal
Az első félidőben remeklő MTK-t és gyengén teljesítő Fradit láthattak a szurkolók, aztán fordult a kocka.

Kedden délután zárt kapus meccsel törte meg női kézilabdacsapatunk a felkészülést és a kőkemény edzéseket – igaz, az MTK elleni zárt kapus, de az FTC Kézilabda Facebook-oldalon élőben közvetített összecsapás is megterhelőre sikerült. Történt, hogy a találkozó számunkra igen rosszul kezdődött, és mi tagadás a folytatásban is igen nehezen állt össze a védekezésünk.

Alaposan felforgatott csapattal kezdtünk, s ez egyébként logikus, hiszen az edzőmeccsek alapvető célja, hogy a különböző összetételeket kipróbálja a szakmai stáb. Kisfaludy Anett és Háfra Noémi belső kettőse kezdett, de Szekeres Klára viszonylag gyorsan pályára került, támadásban pedig Emily Bölk érkezett öt perc elteltével. Szucsánszki Zita irányított, de negyed óra se pergett még le, amikor Tóth Nikolett került pályára. Szóval, kapott mindenki lehetőséget, csak a kisebb sérüléssel bajlódó Bíró Blanka, Angela Malestein, Alicia Stolle maradt a padon – mindhárman ott ültek a társakkal és igyekeztek segíteni nekik, amiben csak lehetett.

Lassú és puhány volt a védekezésünk, a vendégek átlövői hat-nyolc méterről lőhettek szabadon, de a szélsőkre se értünk ki megfelelő ütemben. Ha legalább a helyzetkihasználásunk jó lett volna, akkor döntetlen körüli állásnál telt volna az idő, csakhogy a ziccereknél is rengeteget hibáztunk. Illetve, az is szembetűnő, hogy az edzéseken egyelőre a védekezésé a főszerep, a támadójáték tisztázása, a figurák tökéletesítése még jóval későbbi „lecke”. Szóval, három, majd öt, aztán hét góllal is vezetett az MTK a játékrész derekán, és a szünetig is csak öt gólig tudtunk kapaszkodni. A játékunk egy fokkal biztatóbbá vált a hajrához közeledve, de az igazi fordulat a második félidőben következett.

Az eddigi edzőmeccseken leghatékonyabban teljesítő Csiszár-Szekeres Klára Julia Behnke belső védő kettőst állította be Elek Gábor, de nem csak rajtuk múlt, hogy sokkal keményebbé vált a védekezésünk. Pörgős és kemény lett a fal, a hat játékosunk egyszerre mozgott, a hátuk mögött Janurik Kinga pedig egyre másra hozta a védéseket, pedig az első félidőben a labdával se nagyon találkozott. A 38. percben egyenlítettünk, és a vezetésre se kellett már sokat várni, az utolsó negyed órában pedig teljesen felőröltük az MTK-t. Ahogy a mérkőzést követően vezetőedzőnk mondta, a második félidőben gyakorlatilag mindent úgy csináltunk, ahogyan ezen a napon szerette volna. Tóth Nikolett és Háfra Noémi a második játékrész elején volt igencsak gólerős, a folytatásban pedig Kovács Anett élt jól a kínálkozó lehetőségekkel.

Tizenhárom góllal nyertünk végül, pedig jó negyed óra játék után héttel állt jobban az MTK – ebből is, abból is érdemes levonni a tanulságokat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK 37-24 (13-18)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött.

A Ferenváros gólszerzői: Tóth Nikolett 6, Klujber Katrin 6, Kovács Anett 5, Háfra Noémi 4, Pásztor Noémi 4, Julia Behnke 4,Schatzl Nadine 2, Emily Bölk 2, Szucsánszki Zita 2, Kovacsics Anikó 1, Márton Gréta 1.

Cikkajánló

Szucsánszki a Metz legyőzéséről: „Végre elhittük!”

A Fradi ikonja szenzációs teljesítménnyel és hét góllal vette ki a részét a Metz elleni BL-sikerből – VIDEÓ!

Heroikus küzdelem, Szucsánszki-parádé és győzelem!

Szinte végig vezetve, de így is elképesztően izgalmas meccsen győzte le női kézilabdacsapatunk a Metzet!

Most jön a neheze

A csoportkörben már csak olyan csapatok ellen játszunk, amelyek a legutóbbi FINAL4 résztvevői voltak.

Klujber Katrin: „Nagyon sok hibával játszottunk”

Vezetőedzőnk és hét gólt szerző átlövőnk értékelte az Esbjerg ellen 28-24-re elveszített BL-mérkőzést – VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, de ezúttal az Esbjerg volt jobb

Túl sokat hibáztunk, ezt pedig kihasználta a dán csapat, amely elvitte a két pontot a Népligetből.

Pikáns lesz az Esbjerg elleni meccs

Csalóka a Nerea Pena érkezése óta még erősebbé vált dánok
tabellán elfoglalt pozíciója.

Nem okozott gondot a Szombathely legyőzése

Bíró Blanka öt hetest védett, a csapat pedig könnyedén nyert a Szombathely ellen a szerdai bajnokin.

Maradjunk lendületben

Az „európai turné” előtt a Szombathelyt fogadjuk szerdán az Elek Gyula Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most