2019. augusztus 23.
Felemás főpróba a szezonrajt előtt
Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk - és mindkét arcát megmutatta.

Egészen különösre sikerült női kézilabdacsapatunk utolsó, Érd elleni felkészülési mérkőzése – ráadásul nemcsak a pályán történtek miatt, hanem azért is, mert augusztus 31-én már igen fontos bajnoki pontokért csatázik egymással a két fél. Vagyis, az volt a kérdés a kezdést megelőzően, hogy a csapatok egy héttel a bajnoki rangadó előtt mit mutatnak meg magukból, továbbá az is érdekes, hogy a tét nélküli eredmény milyen hatást gyakorol majd a játékosokra.

Az mindenesetre gyorsan kiderült, hogy a helyzethez jobban alkalmazkodnak az érdiek, mert bár Szemerey Zsófi eleinte szép védésekkel tartotta szoros eredményen a mieinket, később elfogytak a bravúrok és komoly előnyre tett szert ellenfelünk. 7-7-ig követtük az Érdet, aztán megakadt a támadójátékunk, és 15-10-nél már öt volt a hátrányunk. Nálunk Tóth Nikolett volt leginkább dicsérhető, hiszen fiatal irányítónk ötször is gólt szerzett, mondhatni, rajta látszódtak legkevésbé a fáradtság jelei. A többieken ugyanakkor megmutatkozott, hogy ez a hét még közel sem a frissítésről szólt, például a mérkőzés előtt az elmúlt 32 órában három edzés is szerepelt a programban.

A fordulás után aztán tisztán látszott, hogy más ritmusban futottak ki a mieink, s noha a felzárkózásra egy kiállítás miatt várni kellett még, mínusz kilencről hihetetlenül gyorsan visszajöttünk. Szigorúvá vált a védekezésünk, sorban adta a blokkokat Danick Snelder és Pásztor Noémi, tökéletes ütemben lépkedtek fel a kettes védők, ha pedig mégis elért a kapuig az érdiek próbálkozása, könnyen védett Szemerey. Zongorázni lehetett a különbséget hátul, ez pedig törvényszerűen magával hozta a javulást elöl is, így 26-25-nél a mérkőzés során először átvettük a vezetést.

A győzelem ezzel együtt sem lett meg, de bőven elég, ha egy hét múlva összejön... A 29-29-es döntetlennel záruló összecsapáson tehát női kézilabdacsapatunk megmutatta mindkét arcát, harmincöt percig nagyon gyengén teljesített, ezt követően azonban komoly erődemonstrációt tartott. Abban pedig bízhatunk, hogy augusztus 31-én onnan folytatódik az Érd-Fradi párharc, ahol most lezárult - mert akkor a jó kétszáz, a lelátóról a csapatot hajtó, segítő fradistával kiegészülve sikerrel vehetjük az új idény első kihívását. (A jövő szombati bajnokira a vendégszektorba minden belépő elfogyott!)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Érd - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-29 (18-11)
A Ferencváros gólszerzői: Tóth Nikolett 8 (4), Schatzl Nadine 4, Kovacsics Anikó 4, Háfra Noémi 3, Klujber Katrin 3, Pásztor Noémi 2, Debreczeni-Klivinyi Kinga 2, Lukács Viktória 2, Danick Snelder 1.

Cikkajánló

Információk a BL-jegyek visszatérítéséről

Köszönjük szurkolóink eddigi türelmét, a BL-jegyek árának visszatérítéséről az alábbiakban olvashatnak.

Szucsánszki a Metz legyőzéséről: „Végre elhittük!”

A Fradi ikonja szenzációs teljesítménnyel és hét góllal vette ki a részét a Metz elleni BL-sikerből – VIDEÓ!

Heroikus küzdelem, Szucsánszki-parádé és győzelem!

Szinte végig vezetve, de így is elképesztően izgalmas meccsen győzte le női kézilabdacsapatunk a Metzet!

Most jön a neheze

A csoportkörben már csak olyan csapatok ellen játszunk, amelyek a legutóbbi FINAL4 résztvevői voltak.

Klujber Katrin: „Nagyon sok hibával játszottunk”

Vezetőedzőnk és hét gólt szerző átlövőnk értékelte az Esbjerg ellen 28-24-re elveszített BL-mérkőzést – VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, de ezúttal az Esbjerg volt jobb

Túl sokat hibáztunk, ezt pedig kihasználta a dán csapat, amely elvitte a két pontot a Népligetből.

Pikáns lesz az Esbjerg elleni meccs

Csalóka a Nerea Pena érkezése óta még erősebbé vált dánok
tabellán elfoglalt pozíciója.

Nem okozott gondot a Szombathely legyőzése

Bíró Blanka öt hetest védett, a csapat pedig könnyedén nyert a Szombathely ellen a szerdai bajnokin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most