2019. augusztus 23.
Felemás főpróba a szezonrajt előtt
Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk - és mindkét arcát megmutatta.

Egészen különösre sikerült női kézilabdacsapatunk utolsó, Érd elleni felkészülési mérkőzése – ráadásul nemcsak a pályán történtek miatt, hanem azért is, mert augusztus 31-én már igen fontos bajnoki pontokért csatázik egymással a két fél. Vagyis, az volt a kérdés a kezdést megelőzően, hogy a csapatok egy héttel a bajnoki rangadó előtt mit mutatnak meg magukból, továbbá az is érdekes, hogy a tét nélküli eredmény milyen hatást gyakorol majd a játékosokra.

Az mindenesetre gyorsan kiderült, hogy a helyzethez jobban alkalmazkodnak az érdiek, mert bár Szemerey Zsófi eleinte szép védésekkel tartotta szoros eredményen a mieinket, később elfogytak a bravúrok és komoly előnyre tett szert ellenfelünk. 7-7-ig követtük az Érdet, aztán megakadt a támadójátékunk, és 15-10-nél már öt volt a hátrányunk. Nálunk Tóth Nikolett volt leginkább dicsérhető, hiszen fiatal irányítónk ötször is gólt szerzett, mondhatni, rajta látszódtak legkevésbé a fáradtság jelei. A többieken ugyanakkor megmutatkozott, hogy ez a hét még közel sem a frissítésről szólt, például a mérkőzés előtt az elmúlt 32 órában három edzés is szerepelt a programban.

A fordulás után aztán tisztán látszott, hogy más ritmusban futottak ki a mieink, s noha a felzárkózásra egy kiállítás miatt várni kellett még, mínusz kilencről hihetetlenül gyorsan visszajöttünk. Szigorúvá vált a védekezésünk, sorban adta a blokkokat Danick Snelder és Pásztor Noémi, tökéletes ütemben lépkedtek fel a kettes védők, ha pedig mégis elért a kapuig az érdiek próbálkozása, könnyen védett Szemerey. Zongorázni lehetett a különbséget hátul, ez pedig törvényszerűen magával hozta a javulást elöl is, így 26-25-nél a mérkőzés során először átvettük a vezetést.

A győzelem ezzel együtt sem lett meg, de bőven elég, ha egy hét múlva összejön... A 29-29-es döntetlennel záruló összecsapáson tehát női kézilabdacsapatunk megmutatta mindkét arcát, harmincöt percig nagyon gyengén teljesített, ezt követően azonban komoly erődemonstrációt tartott. Abban pedig bízhatunk, hogy augusztus 31-én onnan folytatódik az Érd-Fradi párharc, ahol most lezárult - mert akkor a jó kétszáz, a lelátóról a csapatot hajtó, segítő fradistával kiegészülve sikerrel vehetjük az új idény első kihívását. (A jövő szombati bajnokira a vendégszektorba minden belépő elfogyott!)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Érd - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-29 (18-11)
A Ferencváros gólszerzői: Tóth Nikolett 8 (4), Schatzl Nadine 4, Kovacsics Anikó 4, Háfra Noémi 3, Klujber Katrin 3, Pásztor Noémi 2, Debreczeni-Klivinyi Kinga 2, Lukács Viktória 2, Danick Snelder 1.

Cikkajánló

Közel volt az újabb bravúrhoz ificsapatunk

A felnőtt másodosztályban szereplő ificsapatunknak sikerült megszorongatni az Orosházát, de legyőznie nem.

Elképesztő meccsen játszottunk döntetlent

Ötgólos hátrányban és hatgólos előnyben is voltunk, a vége viszont pontosztozkodás Siófokon.

Hit, akarat – és csibészség

A szezon egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk szombaton.

Utolsó perces hetesvédéssel nyertünk rangadót

A tavalyi negyedik helyezett ellen egy góllal győztünk, köszönhetően annak, hogy Hadfi Gréta hetest védett.

Bajnokok Ligája-jegyinformációk

Az első csoportkörben a Metz, a Podravka és a Vipers ellen lép pályára női kézilabdacsapatunk.

Rajtol az FTC a női NB I/B-ben!

Az előző évben NB II-es bajnokságot nyerő női ifi kézilabdacsapatunk a felnőtt másodosztályban edződik tovább.

Újra küzdeni kellett, de ezúttal nyertünk

Az 50. percben csak egy góllal vezettünk, de a végharjában már nem kellett izgulni a győzelem miatt.

A Dunaújváros ellen kell bizonyítani

Női kézilabdacsapatunk szeretné megmutatni, hogy csak kisiklás volt a keddi döntetlen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most