2022. október 29.
Feljavultunk a szünet után és legyőztük a románokat
Az Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatottunk gyengébb első félidei játéka ellenére is győzött.

Meglehetősen felforgatott kerettel készül a közelgő Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, amely szombaton délután története során századszor mérkőzött meg Romániával. Ha a számos nehézség és hátráltató tényező mellett valamiben bízhatunk a világverseny előtt, akkor az a kapusaink elmúlt hetekben mutatott kimagasló teljesítménye. Janurik Kinga a Ferencvárosban, Szikora Melinda pedig a Bietigheimben parádézik, a románok ellen előbbi kezdett, méghozzá nagyon jól.

Hét és fél perc alatt csupán egy gólt kapott, de sajnos a kollégája, Yuliya Dumanska is remekelt, tulajdonképpen kettejükről szólt az első tíz perc. Szépen lassan beindult azonban a gólgyártás, de szerencsére az első félidő közepén mi kerültünk fölénybe, miután 5-4-es vendég előnynél három gólt lőttünk zsinórban. Nem sokkal később visszakaptuk a kölcsönt, sajnos a románok kihasználták, hogy meglehetősen passzívvá váltunk támadásban, többször is átrohanhattak rajtunk, ők is produkáltak egy 3-0-s szériát, és kapaszkodnunk kellett. Forgatta a csapatot Vlagyimir Golovin, jól látszott, hogy ez a hatvan perc a gyakorlást szolgálja, de azért nagyon örült mindenki a helyszínen, amikor Klujber Katrin a huszonhatodik percben egyenlített (12-12). A szünetre azonban így is hátránnyal mehettünk (15-17), amit elsősorban annak tudhattunk be, hogy a védekezésünk csupán periódusokban működött a románok ellen.

A fordulás után Márton Gréta-triplával, valamint pörgősebb védekezéssel nyitottunk (18-17). Furcsának tűnhet, de valójában az első és a második félidőben is akkor volt lassabb és egysíkúbb a románok játéka, amikor szuperklasszisuk, Cristina Neagu a pályán volt. A második félidőben támadásban szinte végig fent tartották, és nem is nagyon változott szerencsére a játék képe, és nálunk szinte mindig volt valaki, aki egy néhány perces periódusban megszórta magát. Márton után Kácsor Gréta lőtt hármat, Kuczora Csenge is meg-megvillant, Klujber Katrin pedig a meccs hajrájához közeledve vette a hátára a csapatot. A Bajnokok Ligája góllövőlistáját is vezető balkezes klasszisunk ezen a napon talán többet hibázott, mint az elmúlt hetekben, de a képességeit mutatja, hogy az elrontott helyzetek se szegték kedvét, s végül csak elért kilenc gólig.

Végig vezettünk a második félidőben, 31-27-nél pedig már-már zsebben érezhettük a győzelmet, hiszen hat és fél perc volt már csak a hátralévő idő. Nem jött már újabb fordulat, vagyis megnyerte a románok elleni felkészülési mérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott, és a második félidei játékra igencsak lehet építeni. Hétfőn a németek ellen zárjuk a felkészülési meccseket, pénteken pedig már az Eb-n kell bizonyítani.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 33–28 (15–17)
Tatabánya, 2850 néző. V: Zahradnik, Rudzak (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Győri-Lukács V. 2, Klujber 9 (4), Bordás 1, Hornyák D. 1, Vámos P. 1, Márton G. 5. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 5, Albek 2, Kuczora 3, Schatzl Nadine 1, Töpfner, Pásztor N. 2, Debreczeni-Klivinyi 1, Tóth E. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
ROMÁNIA: Dumanska 1 – Badea, Pristavita 3, Bucesci, Ostase 3, Neagu 3, Dindiligan. Csere: Ciuca, Hosu (kapusok), Grozav 11 (2), Tánásie, Bazaliu 3, Tirle 1, Seraficeanu 3, Lupei. Szövetségi kapitány: Florin Pena
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–2. 17. p.: 7–5. 20. p.: 9–8. 23. p.: 9–12. 28. p.: 13–15. 34. p.: 18–17. 41. p.: 24–21. 50. p.: 27–26. 54. p.: 31–27
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Vlagyimir Golovin: – Sok hibával játszottunk, főleg védekezésben akadtak nehézségeink, de sok eladott labdánk is volt. Amíg az első félidőben inkább biztonsági játékot játszottunk, a második játékrészben már végre csapatként küzdöttünk. Mindkét kapusunk remekül védett, a sikert is főleg nekik köszönhetjük.
Florin Pera: – Az első félidőben jobban ment a védekezés, jöttek a könnyű gólok, és jól lőttünk távolról is, így elégedett voltam. A másodikban cserélnem kellett, Eliza Bucesci sajnos megsérült, ráadásul mindenkit játszatni akartam, ez volt a legfontosabb szempont, az eredmény másodlagos volt. A végére elfáradtunk, legközelebb arra törekszünk, hogy hatvan percig bírjuk.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin