2019. október 15.
Felszabadult játék, kiütéses győzelem
Fásult volt a csapat az első negyed órában, de a második félidőre sikerült üzemi hőfokra melegedni.

Nem épp csúcsformáját éli női kézilabdacsapatunk az elmúlt hetekben, s mert a vasárnap délutáni Bajnokok Ligája-találkozó után már kedden este pályára kellett lépni bajnoki mérkőzésen, meglepő lett volna, ha már a kezdő sípszótól kezdve gálaelőadást látunk a monori sportcsarnokban. Ennek megfelelően játékosaink ólomlábakon jártak az elején, védekezésben rendre elmaradtak a besegítések, a Szent István kézilabdázói bántóan könnyedén szerezték a gólokat. S mert támadásban a mieink sem fecsérelték az időt, nagyon résen kellett lennie annak, aki minden találatot sorban fel akart jegyezni. Jó negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor egy különös fiatalember a sajtópáholyban teljes komolysággal a csapatok felől érdeklődött, mármint, hogy most akkor a Fradi, vagy a SZISE játszik-e fehérben, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy legalább minimálisan avatott szemnek ne lett volna fellelhető a különbség a felek között. Mindenesetre egyenlő 9-9-nél volt utoljára, a játékrész hajrájában kicsit koncentráltabbá vált a védekezésünk, és a szünetre ötgólos előnnyel mehettünk (15-20).

Várható volt, vagy legalább remélhető, hogy a fordulás után lassan-lassan túlfordul a mieinkben a fáradt szakaszon a mutató, és ahogyan a kezdeti tompaságban, úgy a második félidei ritmusváltásban sem kellett csalódnunk. Tóth Nikolett látványosan kézilabdázott jobbátlövőben, hátul alakult a keménység, az induló embereinkkel pedig nem tudták tartani a lépést a hazaiak – úgy a harmincötödik-negyvenedik perc környékén érezhettük, hogy üzemi hőfokon megyünk, ekkor még kettős emberhátrányban is alig került helyzetbe a SZISE. „Szerencsére” a játékvezetők gondoskodtak róla, a mi első tíz percben mutatott produkciónknál is lásson rosszabbat az egyébként meccshangulatot teremtő közönség, a sporik néhány ítéletén jellemzően többen nevettek, mint szitkozódtak. Elek Gábornak csak akkor fogyott el a türelme velük szemben, amikor Monori Orsolya zúgó felsőkapufája után is hagyták folyni a játékot – a labda a kettő között megkerülte a felfüggesztett kosárpalánkot, a szellőzőcsöveket, leszedte a pókhálókat a tetőszerkezet rejtett zugaiból, majd kikötött az egyik hazai játékos kezében.

Nem osztott, nem szorzott ez, mert a SZISE teljesen elkészült erejével, vélhetően olyan iramot ment az első félidőben, amelyet nem bírt tovább, így a végére komoly kiütés lett a meccsből. Ami a mi szempontunkból azért jól jött, hiszen nagy szüksége van a lányoknak arra, hogy önbizalommal töltődjenek fel. Miként arra is, hogy érezzék, a szurkolók, ahogyan arról újra és újra bizonyosságot tesznek, mellettük, a Ferencváros mellett állnak.

NŐI KÉZILABDA NB I
6. FORDULÓ, keddi mérkőzés
SZENT ISTVÁN SE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–45 (15–20)
Monor, 750 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
SZENT ISTVÁN: GERCSÓ – Horváth G., Monori 2, LYNGBY 4, Aron 4, Scheffer 4, Stranigg 2.

Csere: Mátéfi (kapus), Szerző 2, VARJÚ 3, Balog B. 2 (2), Pánczél 2, Albert 1, Tieff.

Edző: Vojkovics Gyula
FTC: SZEMEREY – Lukács V. 6, HÁFRA N. 7, Snelder 2, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 1, Schatzl N. 3

Csere: Kljuber 5 (2), Bánfai 3, Márton G. 3, Christensen 1, PÁSZTOR N. 4, KLIVINYI 5, TÓTH NIKOLETT 5, Mészáros R.

Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 12. p.: 6–8. 17. p.: 9–12. 27. p.: 14–18. 33. p.: 16–23. 42. p.: 19–29. 49. p.: 22–37
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Vojkovics Gyula: – Rövid idő alatt két nagy különbségű vereséget szenvedtünk, de a mostani után nem kell lehajtott fejjel távozni a csarnokból. Jó első félidő után ott vettük a levegőt, ami mást cél szolgál.

Elek Gábor: - Nem könnyű helyzetből érkeztünk ide, két komoly kudarc-élményünk volt a Bajnokok Ligájában. Hétfőn erőfejlesztéssel töltöttük a napunkat, számítottam rá, hogy nem leszünk tökéletes állapotban, de azt nem gondoltam, hogy ilyen puha lesz a védekezésünk. A SZISE jól használta ezt ki, illetve a kapusa nagyon ügyesen védett, de a második félidőben rendezni tudtuk a sorainkat, és kijött a két csapat közötti különbség minden tekintetben.

Cikkajánló

Megszorongattuk, de legyőzni nem tudtuk a Bucuresti-et

Őrületesen nagyot harcolt a csapatunk idegenben is, de ezúttal nem sikerült pontot szerezni a Bucuresti-től.

Megpróbáljuk megismételni a csodát

A felszabadult játék lehet az alapja ismét a CSM Bucuresti elleni bravúrnak.

Családi okok miatt távozik Hornyák Dóra

Átlövőnk 2015-től erősítette klubunkat, a nyáron pedig nevelő együttesében folytatja karrierjét.

Német válogatott átlövőkkel erősítünk

Az elmúlt két év legjobb német játékosa, valamint a 2018-as Európa-bajnokság legjobb jobbátlövője is aláírt!

Háfra: „Még nincs veszve a Bajnokok Ligája!”

Női kézilabdacsapatunk átlövője a sok kihagyott ziccert emelte ki az elveszített rangadó után – VIDEÓ!

Szinte végig üldöztük a Siófokot, de mindhiába

Szurkolóink óriási támogatást adtak a csapatnak, de így sem tudtunk pontot szerezni a Siófok ellen.

Fontos győzelem a közvetlen rivális ellen

Az NB I/B-ben szereplő női ifi kézilabdacsapatunk fordulatos meccsen verte meg az Orosházát.

Az év egyik legfontosabb meccse előtt állunk

Saját pályánkon kellene elvenni a Siófok idei veretlenségét, és ezzel közelebb léphetünk a célunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most