2023. január 28.
Felszabadult játékkal, fölényesen győztük le az Albát
15 gólos sikerrel hangoltak a jövő heti BL-csatára női kéziseink; Cirjenics-Kovacsics visszatért a pályára.

Az Alba Fehérvár elleni mérkőzéssel folytatódott szombaton a bajnokság női kézilabdacsapatunk számára. A legfontosabb cél, a bajnoki cím miatt a győzelem volt, de abban is bíztunk, hogy együttesünk ezúttal, illetve ettől kezdve a jobbik arcát mutatja, hiszen a jövő héten még a mostaniaknál is nehezebb feladat vár ránk a Bajnokok Ligájában.

A keretünk egy helyen változott a hétközihez képest, újra játékra jelentkezett a betegsége után Klujber Katrin, nem számíthatott azonban Elek Gábor az MTK ellen hat gólt szerző, ám bokasérülést szenvedő Alicia Stolléra.

Már az első percekben érezhetően sokkal szigorúbb volt a védekezésünk, mint három nappal ezelőtt, ez pedig az eredmény alakulásában is gyorsan megmutatkozott, kilenc perc után Dragana Cvijics találatával már 6-3-ra vezettünk, időt is kértek a székesfehérváriak.

Az egyperces szünet után viszont csak annyiban változott a játék képe, hogy még élesebbek voltunk, és kapuralövést is elvétve engedélyeztünk riválisunknak. A zsinórban szerzett öt ferencvárosi gól után pedig jött is a második időkérés vendégoldalon (11-3).   

Ezt követően már megtörte csaknem kilencperces gólcsendjét az Alba, és egyenrangú ellenfél volt a játékrész második felében. Hatra ugyan felzárkózott, de a hajrára ezzel együtt is meglett a tízgólos fór: Cvijics önfeláldozó vetődése után Szöllősi-Zácsik Szandra ívelt az üres kapuba, így lett 18-8, és ezzel a különbséggel mehettünk a szünetre is (19-9).

A folytatásban pedig vastaps fogadta a pályára visszatért, csapatunkban tétmérkőzésen legutóbb 2021. március 31-én, azaz 668 nappal ezelőtt szereplő, akkor éppen a Fehérvár ellen megsérült Cirjenics-Kovacsics Anikót, aki az azóta eltelt időben átesett egy vállműtéten, illetve életet adott első gyermekének.

Támadásban kapott lehetőséget Elek Gábortól, és remekül vezényelte csapatunkat, továbbra is sorra jöttek a Fradi-gólok, bő őt perc elteltével már tizennégy gólos előnyben voltunk (24-10). Aztán természetesen óriási ováció fogadta a második félidőt egyébként elöl végigjátszó Cirjenics-Kovacsics első találatát is, és ahogyan tőle, úgy az egész csapattól azt a felszabadult játékot kaptuk, amit vártunk ezen a szombat délutánon.

A legnagyobb különbség tizennyolc gól volt a két együttes között, ebből három ugyan elolvadt a végére, de a 37-22-es siker után így is joggal lehettünk elégedettek a lányok produkciójával.

Egy hét múlva szombat délután, Érden a mostaninál sokkal nehezebb feladat vár csapatunkra, amely a német Bietigheim ellen játszik majd kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-összecsapást.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
12. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Alba Fehérvár KC 37-22 (19-9)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. január 28., 17 óra
Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka
Gólszerzők: Bölk 6, Malestein 6 (1), Cvijics 4, Márton 4, Szöllősi-Zácsik 4, Hársfalvi 3, Kukely 3, Cirjenics-Kovacsics 2, Kisfaludy 2, Klujber 2, Papp 1, ill. Stosics 5 (2), Boldizsár 3, Ohyama 3 (3), Utasi 3, Smbatian 2, Varga 2, Bojtos 1, Dubán 1, Takó 1, Zrnic 1.

Sajtótájékoztató:

A mérkőzés felvétele:

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin