2023. március 3.
Felvillanásaink voltak csak a németek ellen
Lassú és kiszámítható volt a támadójátékunk a Németország elleni felkészülési mérkőzésen.

Ugyan csak felkészülési mérkőzést játszott pénteken este a magyar női kézilabda-válogatott, de azt reméltük, hogy játékban javulást láthatunk majd a múlt novemberi Európa-bajnokságon mutatott teljesítményhez képest. Egyrészt visszatért a csapatba (és két átlövésgóllal jelentkezett az első percekben) Szöllősi-Zácsik Szandra, másrészt az elmúlt hetekben az Európa-ligában nemzetközi meccseket játszhattak a keret mosonmagyaróvári, debreceni, váci és siófoki tagjai, összesen kilencen.

A hatodik percben lőttük az első gólunkat, de igazán helyzetbe se kerültünk, lassú és kiszámítható volt a támadójátékunk, a házigazda németek látszólag könnyedén tartották féken a mieinket. A védekezésünk ugyanakkor nagyjából jól állt a lábán, ennek köszönhettük főleg, hogy 2-0 után zsinórban lőtt négy gólunkkal megfordítottuk az állást. Mielőtt azonban túlságosan elégedettek lehettünk volna a látottakkal, Emily Bölkék gyorsan visszavették az előnyt, sőt, sorozatban hétszer találtak be Szikora Melinda kapujába (9-4). Öt perc alatt kétszer is időt kért ebben a periódusban Vlagyimir Golovin, és a második játékmegszakítás már eredményre vezetett, hiszen ezt követően mi lőttünk három gólt (9-7).

Nagyon hullámzó volt a játék, de a szünetig hátralévő időben már nagy fordulat nem jött, háromgólos hátrányban mehettünk pihenőre (11-8).

Az újrakezdés utáni első tíz perc megint gyenge játékot hozott, 7-1-re elbuktuk ezt a periódust, összesítésben pedig nyolcgólosra nőtt a differencia (17-9). Nagy volt a különbség a két csapat között ezen az estén, persze, edzőmeccs lévén nem az eredmény volt a legfontosabb. Játékban helyenként tudtunk csak ötletesen támadni és stabilan védekezni, s bár egy-egy periódusban tudtunk közeledni a meccs hátralévő részében, a hazaiak akarata érvényesült szinte végig.

Kilenc gól is volt a két csapat között a második félidő során, végül pedig hattal kaptunk ki – gyakorlásnak jó volt, de a várt javulást egyelőre nem ezen a meccsen kaptuk meg. A németeknél szereplő két légiósunk közül Emily Bölknek jutott nagyobb szerep – öt gólt lőtt, míg Alicia Stolle nem szerzett gólt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 26–20 (11–8)
Ludwigsburg. V.: Balvan, Prastalo (bosnyákok)
Gólszerzők: Grijseels 6 (3), Bölk 5, Antl 3, X. Smits 2, Stockschlader 2, Leuchter 2, Behrend 2, Döll 1, Maidhof 1, Lott 1, Berger 1, ill. Papp N. 5, Töpfner 4, Klujber 4 (3), Szöllősi-Zácsik 3, Schatzl 1, Debreczeni-Klivinyi 1, Bordás 1, Győri-Lukács 1.

Cikkajánló

A férfiak történelmi meccse előtt női bajnoki is lesz

Egy nap alatt két mérkőzésen szurkolhatnak kézilabdacsapatainknak – női együttesünk a NEKA-t fogadja.

Győztünk a Buducsnoszt otthonában!

Megnyugtató helyzetből várhatjuk a visszavágót, miután szinte végig vezetve nyertünk Podgoricában.

Sok múlhat az podgoricai odavágón

Női kézilabdacsapatunk elutazott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, és edzett is a meccs helyszínén.

Győzelemmel hangoltunk a BL-nyolcaddöntőre

Sok helyzetet hibáztunk a Vác elleni bajnokin, de így is végig kézben tartottunk a mérkőzést.

A közös edzések után egymás elleni bajnoki következik

Női kézilabdacsapatunk a válogatott szünetek alatti edzőpartnerével, a Váccal mérkőzik kedden.

Klujber 10 gólt lőtt, hullámzó teljesítménnyel nyertünk

Nem adta magát könnyen a Siófok a péntek esti bajnokin, de a második félidőben feljavult a játékunk.

Folytatjuk a bajnokságot, a Siófokot fogadjuk pénteken

Női kézilabdacsapatunk a válogatott szünet után először a bajnokságban lép pályára pénteken este.

Második felkészülési meccsén is veszített a válogatott

A lengyelek ellen az első félidőben a támadásainkkal, a másodikban a védekezésünkkel lehettünk elégedettebbek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin