2021. március 22.
Fradistaként is büszkék lehetünk a válogatott sikerére
Egyetlen olyan játékos volt a kézilabda-válogatott szerbek elleni keretében, aki sosem volt Fradi-sportoló.

Egy csapatsportág megítélését, népszerűségét a válogatott eredményei alapozzák, illetve határozzák meg – elég csak egy-egy sikeres világversenyt övező felhajtásra gondolni. A magyar női kézilabda-válogatott elmúlt másfél évtizedben közel sem a korábbi fényében tündökölt, a 2005-ös vb-bronz óta egyetlen érmet szerzett világversenyen, a 2012-es kontinenstornán lett harmadik, az olimpiára 2008 óta ki sem jutott, de a legutóbbi három Eb- (12., 7. és 10. hely), illetve a legutóbbi három vb-helyezésre (11., 15. és 14. pozíció) se lehetünk épp büszkék.

Ezért volt létfontosságú, hogy a csapat ne essen el az újabb olimpiai részvételtől, hogy végre ismét válogatott sikernek örülhessen az ország kézilabda-kedvelő része. Persze, az igazi katarzist az jelentené, ha Tokióban is a torna végéig versenyben lenne Magyarország, de ahhoz, hogy erről álmodozhassunk, előbb a selejtező jelentette akadályt kellett ledönteni.

Ebben pedig óriási szerepet vállaltak a Ferencvárost képviselő játékosok, valamint a szövetségi kapitányként is működő vezetőedzőnk, Elek Gábor.

„Amikor elhatároztuk, hogy a Ferencvárosnál a magyar kézilabda fejlődését is szem előtt tartjuk, s ezért jelentős többségében magyar játékosok alkotta kerettel igyekszünk felvenni a versenyt a nemzetközi élmezőnyben, akkor azt reméltük, hogy a válogatott profitál a munkánkból – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Hiszem, hogy nem az olimpiára való kijutás az út vége, hanem ez csak az eleje. Büszke vagyok arra, hogy jobbára a jelenlegi és korábbi ferencvárosi játékosok alkotják az olimpiai résztvevő magyar válogatottat, mert azt mutatja, hogy megéri az a munka, amelyet végzünk.”

Az olimpiai selejtező legfontosabb mérkőzése a Szerbia elleni összecsapás volt – ezen a találkozón tizenegy jelenlegi ferencvárosi kézilabdázó volt a keret tagja, továbbá Lukács Viktória, Szöllősi-Zácsik Szandra és Tomori Zsuzsanna Fradi-kötődését se lehet vitatni. A „tizenegyek” tizennyolc gólt lőttek a harmincegyből, Szöllősi-Zácsik hetet, Lukács négyet tett hozzá, de a két kapus, a szintén ferencvárosi Bíró Blanka és Janurik Kinga is extra teljesítményt nyújtott. A szombati keret tagjai közül egyedül Helembai Fannira igaz, hogy sohasem volt a Fradi sportolója, ugyanis a még nem említett Kiss Nikoletta is pallérozódott a Népligetben, tizenötéves korától három éven át.

„Elképesztően fontos a sportág szempontjából, hogy a válogatott sikeres legyen, megható látni, hogy az emberekből micsoda érzelmeket váltanak ki ezek az élményeket. Boldog és büszke vagyok rá, hogy ebben a Ferencvárosnak is szerepe van, méghozzá nem is elenyésző. Az pedig a klub számára is dicsőség, hogy a kézilabda-válogatott részvételével várhatóan jelentősen megnő a Fradi olimpikonjainak a száma.”

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin