2020. július 21.
Győzelem az első edzőmeccsen
Négy és fél hónap után lépett pályára női kézilabcsapatunk, a hét új igazolásunk közül hatan is bemutatkoztak.

Ki hitte volna, hogy jelent majd egyszer ennyit a „szezonnyitó”, dübörgő nyárban, szurkolók, nézők nélkül, az Elektromos Sportcsarnokban megrendezett, MTK elleni edzőmérkőzés? Merthogy látszólag tényleg sokat jelentett még a rutinos játékosoknak is, hogy négy és fél hónap elteltével meccsre készülhetnek, hát még az újaknak – Janurik Kinga, például, jó egy órával a kezdés előtt már úgy ugrándozott az öltözőfolyosón, mint a kisgyerek, aki először kapott csokoládét.

Pedig a lábak aligha voltak frissek, még délelőtt is edzett a csapat, tegnap pedig különösen megterhelő volt a kondi, ráadásul ilyen hosszú kihagyás után csupán annyit remélhettünk, hogy senki sem sérül meg.

Túl sok idő még nem volt rá, hogy az új keret együtt dolgozzon, ebből a szempontból pedig logikus döntés volt, hogy az MTK elleni kezdővel Elek Gábor a lehető legkevesebbet változtatott a tavalyi alapcsapatunkon. Bíró Blanka védett, támadásban Schatzl Nadine, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Klujber Katrin, Pásztor Noémi és Angela Malestein volt pályán, védekezésben pedig Csiszár-Szekeres Klára jött Háfra helyére. Vagyis, a kezdő hetesben egyelten új igazolásunk, a holland világbajnok jobbszélső Angela Malestein kapott szerepet, s ha már ott volt, az első tíz percben négy góllal meg is terhelte a hazaiak kapuját. Az meg még különlegesebbé teszi a teljesítményét, hogy a négy gólnál egyszer sem választott ugyanolyan megoldást, a negyedik találata után nem is csoda, hogy Elek Gábor kis fejcsóválással és mosollyal nyugtázta a klasszis teljesítményt.

A csapat összességében egyébként - a várakozásoknak megfelelően - hullámzóan produkált: egy-egy jó periódust, néhány extra megoldást hibák követtek, és főleg védekezésben. Tizenöt perc után csaknem sort cseréltünk, Emily Bölk, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Julia Behnke és Kovács Anett jött, Schatzl Nadine maradt, hiszen a váltótársa, Márton Gréta Alicia Stolléhoz hasonlóan még kihagyta ezt az összecsapást. A játékrész hajrájában aztán Nada is kapott pár perc pihenőt, Kovacsics Anikó helyettesítette őt, s ha már ott volt, előbb fogadta a társak ugratásait, majd rögtön ejtett is egy gólt. Igencsak biztató volt Háfra Noémi lövési hatékonysága, miként Julia Behnke mozgékonysága és fizikai ereje is kirajzolódott. Kisfaludy Anettnek nem volt teljesen új a környezet, hiszen a válogatottban jó néhány játékosunk mellett megfordult már, és ezt ki is használta. A csapaton, persze, látható volt az is, hogy négy hónap meccs, sőt, egyeseknek kézilabda nélkül nem múlik el nyomtalanul. A 19-21-es félidei állás jól szemléltette, hogy nagyjából mindenki rohant előre, hogy gólt szerezzen, és hogy a védekezésben kevesebb volt a fegyelem.

A fordulás után már többet forgatta a csapatot Elek Gábor, próbálgatta a variációkat hátul, márpedig most azért van néhány: Csiszár-Szekeres Klára, Julia Behnke, Pásztor Noémi, Emily Bölk, Kisfaludy Anett és Háfra Noémi is tud a belső pozíciókban védekezni, de kettesben Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett is tényező. A második játékrészben mindkét csapat jobban ügyelt a védekezésre, és ez a számokban is látszott. Tíz perc alatt csak hármat kaptunk, de a maradék húszban is csupán tizenegyet, vagyis abszolút vállalható volt a helyzet, főleg, ha beleszámítjuk, hogy Janurik Kinga igen peches napot fogott ki, többször is a kezéről, a lábáról, vagy épp a testéről pörgött be a labda. Ugyancsak pozitívumként említhető, hogy Kovács Anett is megmutatta, lehet rá számítani, hiszen két elhibázott lövés után sem ingott meg, bevitte újra, és el is találta a hosszú felsőt.

Győztünk az MTK elleni edzőmérkőzésen, de a játékosok ezúttal nem ennek örültek talán leginkább - hanem csupán annak, hogy újra kézilabdamérkőzésen vehettek részt.

Felkészülési mérkőzés
2020.07.21., Elektromos sportcsarnok.

MTK - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-37 (19-21)
Gólszerzők: Pál Tamara 9, Szöllősi-Zácsik Szandra 4, Bujdosó-Gerháth Fanni 4, Sallai Nikolett 3, Marincsák Nikolett 3, Dávid-Azari Fruzsina 2, Pelczéder Orsolya 2, Szekerczés Luca 2, Sári Barbara 1, ill. Schatzl Nadine 7, Angela Malestein 7, Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 4, Juia Behnke 3, Szucsánszki Zita 3, Kovács Anett 3, Kovacsics Anikó 2, Emily Bölk 1, Kisfaludy Anett 1.

Az mérkőzésről videós összefoglalót ide kattintva tekinthetik meg!

Cikkajánló

A félidők hajrájában voltunk a legjobbak

Vácott játszott és nyert végig vezetve edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk.

Szinte minden héten két meccset játszunk

Elképesztően kemény menet lesz: elkészült női kézilabdacsapatunk bajnoki és Bajnokok Ligája-menetrendje.

Portré- és csapatfotózás a kulisszák mögül - VIDEÓ!

Rengeteg nevetés, sok mosoly, pózolás - megmutatjuk, milyen volt női kézilabdacsapatunk fotózása!

Felemás félidők: mínusz hétről nyertünk tizenhárommal

Az első félidőben remeklő MTK-t és gyengén teljesítő Fradit láthattak a szurkolók, aztán fordult a kocka.

Élő közvetítés lesz női kéziseink meccséről

Női kézilabdacsapatunk Szombathely elleni mérkőzésére korlátozott számban bejöhetnek a szurkolók.

Válogatott sztárjaink visszarepültek iskolás éveikbe

Újra iskolapadba ültettük a két fradistát, akik sírva nevetős sztorikat meséltek az elmúlt évekről – VIDEÓ!

Az egység és a játék is alakul

Sok munka vár még női kézilabdacsapatunkra, de ez azt is jelenti, hogy bőven van fejlődési lehetőség.

Hasznos meccset játszottunk a Debrecennel

Női kézilabdacsapatunk jó színvonalú edzőmérkőzésen győzte le Balatonbogláron a DVSC Schaefflert.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most