2020. július 21.
Győzelem az első edzőmeccsen
Négy és fél hónap után lépett pályára női kézilabcsapatunk, a hét új igazolásunk közül hatan is bemutatkoztak.

Ki hitte volna, hogy jelent majd egyszer ennyit a „szezonnyitó”, dübörgő nyárban, szurkolók, nézők nélkül, az Elektromos Sportcsarnokban megrendezett, MTK elleni edzőmérkőzés? Merthogy látszólag tényleg sokat jelentett még a rutinos játékosoknak is, hogy négy és fél hónap elteltével meccsre készülhetnek, hát még az újaknak – Janurik Kinga, például, jó egy órával a kezdés előtt már úgy ugrándozott az öltözőfolyosón, mint a kisgyerek, aki először kapott csokoládét.

Pedig a lábak aligha voltak frissek, még délelőtt is edzett a csapat, tegnap pedig különösen megterhelő volt a kondi, ráadásul ilyen hosszú kihagyás után csupán annyit remélhettünk, hogy senki sem sérül meg.

Túl sok idő még nem volt rá, hogy az új keret együtt dolgozzon, ebből a szempontból pedig logikus döntés volt, hogy az MTK elleni kezdővel Elek Gábor a lehető legkevesebbet változtatott a tavalyi alapcsapatunkon. Bíró Blanka védett, támadásban Schatzl Nadine, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Klujber Katrin, Pásztor Noémi és Angela Malestein volt pályán, védekezésben pedig Csiszár-Szekeres Klára jött Háfra helyére. Vagyis, a kezdő hetesben egyelten új igazolásunk, a holland világbajnok jobbszélső Angela Malestein kapott szerepet, s ha már ott volt, az első tíz percben négy góllal meg is terhelte a hazaiak kapuját. Az meg még különlegesebbé teszi a teljesítményét, hogy a négy gólnál egyszer sem választott ugyanolyan megoldást, a negyedik találata után nem is csoda, hogy Elek Gábor kis fejcsóválással és mosollyal nyugtázta a klasszis teljesítményt.

A csapat összességében egyébként - a várakozásoknak megfelelően - hullámzóan produkált: egy-egy jó periódust, néhány extra megoldást hibák követtek, és főleg védekezésben. Tizenöt perc után csaknem sort cseréltünk, Emily Bölk, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Julia Behnke és Kovács Anett jött, Schatzl Nadine maradt, hiszen a váltótársa, Márton Gréta Alicia Stolléhoz hasonlóan még kihagyta ezt az összecsapást. A játékrész hajrájában aztán Nada is kapott pár perc pihenőt, Kovacsics Anikó helyettesítette őt, s ha már ott volt, előbb fogadta a társak ugratásait, majd rögtön ejtett is egy gólt. Igencsak biztató volt Háfra Noémi lövési hatékonysága, miként Julia Behnke mozgékonysága és fizikai ereje is kirajzolódott. Kisfaludy Anettnek nem volt teljesen új a környezet, hiszen a válogatottban jó néhány játékosunk mellett megfordult már, és ezt ki is használta. A csapaton, persze, látható volt az is, hogy négy hónap meccs, sőt, egyeseknek kézilabda nélkül nem múlik el nyomtalanul. A 19-21-es félidei állás jól szemléltette, hogy nagyjából mindenki rohant előre, hogy gólt szerezzen, és hogy a védekezésben kevesebb volt a fegyelem.

A fordulás után már többet forgatta a csapatot Elek Gábor, próbálgatta a variációkat hátul, márpedig most azért van néhány: Csiszár-Szekeres Klára, Julia Behnke, Pásztor Noémi, Emily Bölk, Kisfaludy Anett és Háfra Noémi is tud a belső pozíciókban védekezni, de kettesben Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett is tényező. A második játékrészben mindkét csapat jobban ügyelt a védekezésre, és ez a számokban is látszott. Tíz perc alatt csak hármat kaptunk, de a maradék húszban is csupán tizenegyet, vagyis abszolút vállalható volt a helyzet, főleg, ha beleszámítjuk, hogy Janurik Kinga igen peches napot fogott ki, többször is a kezéről, a lábáról, vagy épp a testéről pörgött be a labda. Ugyancsak pozitívumként említhető, hogy Kovács Anett is megmutatta, lehet rá számítani, hiszen két elhibázott lövés után sem ingott meg, bevitte újra, és el is találta a hosszú felsőt.

Győztünk az MTK elleni edzőmérkőzésen, de a játékosok ezúttal nem ennek örültek talán leginkább - hanem csupán annak, hogy újra kézilabdamérkőzésen vehettek részt.

Felkészülési mérkőzés
2020.07.21., Elektromos sportcsarnok.

MTK - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-37 (19-21)
Gólszerzők: Pál Tamara 9, Szöllősi-Zácsik Szandra 4, Bujdosó-Gerháth Fanni 4, Sallai Nikolett 3, Marincsák Nikolett 3, Dávid-Azari Fruzsina 2, Pelczéder Orsolya 2, Szekerczés Luca 2, Sári Barbara 1, ill. Schatzl Nadine 7, Angela Malestein 7, Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 4, Juia Behnke 3, Szucsánszki Zita 3, Kovács Anett 3, Kovacsics Anikó 2, Emily Bölk 1, Kisfaludy Anett 1.

Az mérkőzésről videós összefoglalót ide kattintva tekinthetik meg!

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin