2022. szeptember 6.
Győzelemmel avattuk fel az új mezt
A Budaörs elleni bajnoki negyed órán át volt szoros, utána elléptünk a hazaiaktól és magabiztosan nyertünk.

A pénteki győztes idényrajt után a megszerzett két pont ellenére is maradt némi hiányérzet női kézilabdacsapatunk játékosaiban és a szurkolókban, hiszen a teljesítményen még jócskán érezhető volt az év eleji forma. A második hét végén azonban már nem sok hiba fér majd bele a Bajnokok Ligája-rangadón az Odense ellen, épp ezért azt remélhettük, hogy a keddi, budaörsi mérkőzésen már közelít a játék ahhoz, amely akár a dánok ellen is elég lehet.

A kezdés utáni percekben az szembetűnő volt, hogy semmiképpen se szeretnénk abba a hibába esni, mint legutóbb, amikor ellenfelünk le tudott lassítani bennünket, lendületesen indítottunk, gyorsítottuk a játékot. A védekezésünk azonban csak részben működött jól, és mert a hazaiak rendre megtalálták a falban Liliia Gorilskát, aki jobbára ki is használta a helyzetiet, nem tudtunk elszakadni ellenfelünktől.

Két-három góllal vezettünk, a tizedik percben viszont egyenlített a Budaörs (6-6), és a következő periódusban tartotta is magát, ezért Elek Gábor időt kért. Néhány jó tanács megosztása mellett hármat is cserélt vezetőedzőnk, és a pályára érkezők közül Szöllősi-Zácsik Szandra, valamint Klujber Katrin is kifejezetten jól szállt be. Gyorsan elléptünk ismét hárommal, és a játékrész hajrájához közeledve akár jelentősre is nőhetett volna a különbség, hiszen a védekezésünk összeállt, hat és fél percen át nem kaptunk gólt. Klujber háromszor is labdát szerzett, nagyon jó tempóban lépett ki mindig a falból, elöl azonban ziccereket hibáztunk, ezért kicsit váratott magára az igazán megnyugtató differencia.

A szünetre kialakuló 17-11-es állással azért nem lehetett különösebben problémánk, de ettől még abszolút örömteli volt, hogy a fordulás után még eggyel feljebb kapcsoltak a mieink. Kilenc és fél percen át nem kaptunk gólt, közben Kovács Anett megszórta magát, tíz gólra távolodtunk (11-21), és nyugodtan, felszabadultan kézilabdázhattunk.

„Ne lassulj le!” – érkezett ezzel együtt is az óhaj – vagy sokkal inkább az elvárás – Elek Gábortól a lányok felé, mutatva ezzel is, hogy fontos, hogy a ritmust, a tempót meg kell őriznünk. Teljes egészében ezt nem sikerült megvalósítani, az utolsó tíz-tizenöt perc inkább olyan játékot hozott, mint az első: jóval többet hibáztunk elöl és hátul is, mint amikor maximális koncentrációval valójában dűlőre vittük a meccset.

A győzelem mellett örömteli az is, hogy sikerrel debütált női kézilabdacsapatunk új idegenbeli meze, amely reméljük, még a budaörsinél nehezebb találkozókon is szerencsét hoz majd – szurkolóink pedig előrendelhetik a Fradi Shopban.

Hársfalvi Júlia dudaszó pillanatában lőtt gólját már nem adták meg, így végül kilenccel, 30-21-re győztünk a Budaörs vendégeként. Folytatás szombaton, az Odense ellen - az lesz az igazi erőmérő, és ott lesz óriási szükség a szurkolóinkra is. Alighanem a csapat és a tábor is tisztában van ezzel, épp ezért hangzott talán a leghangosabban a lefújás után a Fradi-induló.

K&H kézilabda liga
2. forduló

Moyra-Budaörs Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria 21-30 (11-17)
Helyszín: Budaörs Városi Sportcsarnok, 960 fő
Időpont: 2022. szeptember 6.
Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Gólszerzők: Gorilska 6 (1), Schneider 5, Jovovity 3, Braun 2, Szabó-Mayer 1, Szekerczés 1, Vártok 1, Pálos-Bognár 1 (1), Mlinkó 1 (1), ill. Malestein 6 (3), Bölk 6, Kovács Anett 6, Kukely 3, Lekics 2, Szöllősi-Zácsik 2, Stolle 2, Kisfaludy 1, Márton 1, Klujber 1.
Elek Gábor: - Egyet léptünk előre a pénteki meccshez képest, főleg a támadások befejezéseinél voltunk koncentráltabbak. Az első negyed órában nagyon jó szinten kézilabdáztunk előre, de hátul ez nem mondható el, gondjaink voltak a beállóval. Ahogy ezt rendeztük, jobb lett a védekezésünk, ezzel együtt gyengébb a támadójátunk. Azt látom, hogy amikor nyílik az olló, pontatlanná válunk - a múlt héten belefért, bár keservesen, ma belefért, de a Bajnokok Ligájában ez nem lesz elég. Sok játékos nagyon sokat hagyott ki a nyár folyamán, úgyhogy kergetjük magunkat, munkás ősz vár ránk.

Buday Dániel: - Egyértelmű esélyese volt a meccsnek a Fradi, és meg is csinálta, amit szeretett volna. Az első félidőben elégedett voltam a látottakkal, támadásban is megtaláltuk a helyzeteket, de a kihasználásunk nem volt az igazi, főleg szélről voltunk gyengébbek. Nyílt az olló, aztán a második félidőben kaotikus játék volt. A Fradi se pörgött teljes fordulaton, és én is forgattam a csapatot, de tisztességgel helytálltunk. A mi idényünk most kezdődik, arra használtuk az első két fordulót, hogy fejlődjünk.

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin