2022. április 24.
Győzelemmel lett meg a csoportelsőség
Ha nem is sziporkázó játékkal, de magabiztosan nyert a magyar női kézilabda-válogatott.

Győrben, Szlovákia ellen lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában. A Portugáliát magabiztosan felülmúló csapatot alaposan átvariálta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, hiszen kikerült a keretből négy ferencvárosi játékosunk, Szöllősi-Zácsik Szandra, Janurik Kinga, Kovács Anett és Márton Gréta is, ugyanakkor a betegségéből meggyógyuló Klujber Katrin újra a csapat segítségére lehetett. Az ősszel idegenben két góllal felülmúlt szlovákok ellen ilyen felforgatott összetételben is győzelmet remélhettünk, és ha az első tíz percben jobban használjuk ki a helyzeteinket, akkor gyorsan meglett volna a megnyugtató előny.

A vendégek kilenc perc alatt háromszor találták el a kapufát, és gólból is pontosan ennyit tudtak összehozni, a mieink pedig sajnos a kapus Adriana Medvedovát találták el a kelleténél jóval többször. A következő tíz percben aztán jobban koncentráltunk a befejezésekre, közben pedig a védekezésünk nem romlott, öt gólt lőttünk zsinórban, és ötgólos előnyt építettünk (10-5). Jóval gyorsabbak voltunk védekezésben, ellenfelünk tiszta helyzetet szinte csak a balszélről tudott kialakítani, és ez megteremtette a lehetőségét a gyors indításoknak is.

A szünet előtti másodpercekben Kuczora Csenge megszerezte a maga ötödik, illetve a csapat tizenhatodik gólját, s ennek köszönhetően hétgólos előnyben mehettünk pihenőre.

A második félidő elején a játékunk mégis nélkülözte a felszabadultságot, nyugalmat – újra a hibák jöttek elő mindkét oldalon. Nagyon sokat rontottunk támadásban, ráadásul a visszarendeződésünk nagyon gyenge volt ebben a periódusban, vagyis megköszönhettük a vendégeknek, hogy nem éltek a ziccereikkel.

Tíz percen át gólképtelenek voltunk, de szerencsére mi is csak kettőt kaptunk, vagyis túlságosan izgulnunk nem kellett még. Lukács Viktória, majd Hornyák Dóra is betalált végre, visszaállt a hégólos különbség, és látszólag a holtponton is túljutottunk. Csendesen pergett le az utolsó negyed óra, a színvonal nem volt túlságosan magas, de a könnyű győzelemhez most ez is elég volt.

Hattal nyertünk végül, és a csoport első helyen zártunk. 

KÉZILABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 25–19 (16–9)
Győr, Audi Aréna, 2200 néző. V: Viktorija Kijauskaite, Ausra Zaliene (litvánok)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 4, Háfra N. 2, Bordás 1, Hornyák D. 1, Vámos P. 2, Schatzl Nadine 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Kuczora 5 (2), Planéta 1, Klujber 2, Helembai F. 1, Kácsor 2, Faluvégi 1, Pál T., Tóvizi. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SZLOVÁKIA: Medvedpvá – Stefaniková 1, Holejová 4, Bajciová, Trunková 3, Rebicová, Bízik R. 1 (1). Csere: Vorzácková (kapus), Bujnochová 1, Popovcová 4 (1), Scípová, Ratvajská, Rajnohová 4, Hudák E. 1. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–2. 12. p.: 5–5. 17. p.: 10–5. 24. p.: 14–8. 40. p.: 16–11. 49. p.: 21–14. 
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. 
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Az első negyvenöt percben jól működött a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. Az elmúlt napokban a védekezéssel sokkal többet foglalkoztunk, ez a játékelem ment is, viszont támadásban ziccereket rontottunk, nem tudtunk könnyű gólokat szerezni. Hozzá kell szoknunk, hogy sokat dolgozva, folyamatosan meccseket játszva megfelelően koncentráljunk.
Jorge Duenas: – Koncentrált védekezéssel és jól támadásokkal kezdtünk, aztán egyre többet hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, amelyből könnyű gólokat kaptunk.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin