2020. szeptember 5.
Győztes, jó hangulatú szezonrajt
Csaknem hét hónap elteltével rendeztek újra női kézilabda bajnokit az Elek Gyula Arénában.

Végre… Csillogó szemek a bejáratnál, több százan az Elek Gyula Aréna környékén, s ezúttal talán még a parkoló kereséssel járó bosszankodás is édes volt. Meccset, női kézilabda bajnoki meccset rendeztek a Népligetben, erre pedig február 18., vagyis csaknem hét hónapja nem volt példa. Nem csoda tehát, hogy szurkoló és játékos éppúgy alig várta már a kezdő sípszót, amely előtt még Klujber Katrin vehette át a szurkolók által neki ítélt, a 2019/2020-as szezon legjobbjának járó díjat. Aztán elkezdődött az összecsapás, amelyen az első perctől kezdve jól védekeztünk. Huszonöt perc alatt összesen hét gólt kaptunk, és ezek között is volt legalább kettő, amelynél a labda Bíró Blanka érintése után vánszorgott csak át a gólvonalon. A támadójátékunk volt és lesz is jobb még, mint ezen a szombaton, de így is végig biztosan vezettünk. Talán már a meccs is eldőlhetett volna az első játékrészben, ha a helyzetekkel jobban sáfárkodunk, vagy, ha a szélre jobban, megfelelő ütemben és pontosabban mentek volna ki a labdák. De valahogy nem tudtuk ezúttal megjátszani a szélsőnket, pedig az utóbbi hetekben az edzőmeccseken rendre eredményesen kézilabdáztak. A világbajnok holland Angela Malesteinnek nem sikerültek annyira a megoldásai, jött is helyette Kovács Anett bő negyed óra játék után, és gyorsan két góllal tette emlékezetessé a Fradiban való bemutatkozását. Az újak közül Emily Bölkön is látszódott, hogy feldobta a meccshangulat, sorban szerezte a gólokat, emberelőnyt harcolt ki és nagy kedvvel kézilabdázott. A szünetre hatgólos különbség alakult ki, s ez nagyjából megfelelt a játék képének.

A fordulás után valamelyest visszaesett a teljesítményünk hátul is, elöl pedig nem igazán javult. A 40. perchez érve Elek Gábor két tenyerét imára emelve kérte játékosait, hogy „ne lassuljanak le”, ne vegyék fel a vendégek tempóját, hanem ők diktálják az iramot, hiszen ezt vélhetően ellenfelünk az idő előrehaladtával egyre kevésbé bírja majd. Nem tudtuk azonban annyira növelni a fordulatszámot, rendre belelassultunk, és ezt jól kihasználta a Vác, hat gólnál jobban nem hagyta magát leszakítani, de négyre is többször visszaért. A negyvenkettedik percben fordulópontot remélhettünk: a már veszni látszó labdát Márton Gréta mentette meg lehetetlen módon, méterekről bevetődve, az ugyancsak a labdára startoló váci játékos hasa alól, majd az amúgy finoman szólva is tudása alatt teljesítő Klujber Katrin lőtt irtózatos nagy gólt. Meg elég gyorsan még egyet, és négyről gyorsan hatra nőtt az előnyünk.

Ezzel se változott viszont a helyzet, a vendégek tartották magukat, az ötvenkettedik percig kellett várni rá, hogy hét gólra távolodjunk – ezzel viszont megtörtük ellenfelünket. Az utolsó percekben így egyre csak nőtt a különbség, a végeredményt pedig Márton Gréta állította be.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Váci NKSE 32-19 (14-8)
Elek Gyula Aréna, 800 néző
Játékvezetők: Sándor László és Szikszay Csaba

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 7, Kovács Anett 5, Emily Bölk 3, Szucsánszki Zita 3, Schatzl Nadine 2, Márton Gréta 2, Julia Behnke 2, Tóth Nikolett 2, Kovacsics Anikó 1, Háfra Noémi 1, Angela Malestein 1, Kisfaludy Anett 1, Bíró Blanka 1, Pásztor Noémi 1.

A Vác gólszerzői: Lakatos Rita 5, Kácsor Gréta 5, Sajnja Radosavljevic 4, Szabó Laura 1, Bárdy Noémi 1, Kuczora Csenge 1, Helembai Fanny 1, Diószegi Nikolett 1.

Szilágyi Zoltán (vezetőedző, Vác): Gratulálok a Ferencárosnak, hatvan percen keresztül magas színvonalon, nagy tempóban kézilabdázott, látszik, hogy komolyan megerősödtek. A mi részünkről tudtuk, hogy alárendelt szerepet fogunk játszani, ez így is volt, de az ötvenedik percig helyt álltunk, helyenként ötletesen kézilabdáztunk, aztán a sebességbeli különbségek kijöttek. Nem tudtuk tartani a lépést, az utolsó tíz percben mesterségesen nyúltam bele a mérkőzésbe, a fiataloknak adtam lehetőséget.

Kácsor Gréta (Vác): Az első féludőben a támadójáétkunk nem volt a legjobb, nem tudtunk gólokat lőni, a véekezésünk hellyel közzel jó volt. A második félidőben a támadásunk egészen jól összeállt. Helytálltunk, tudtuk, hogy nem nyerni jövünk, megpróbáltuk azért, sajnálom, hogy a végére ilyen sok lett.

Elek Gábor: A Vác, amit szeretett volna, azt hosszú időn keresztül elérte, gratulálok a teljesítményükhöz, okosan, taktikusan dolgoztak. A védekezésünkkel és a kapusteljesítményünkkel maximálisan elégedett vagyok, a támadójátékunkban viszont sok hiba volt. Sok ziccert hibáztunk, ez dicséri az ellenfél kapusát, és kritika a mi lövéseinkre. Szempont volt, hogy lehetőleg mindenkinek játéklehetőséget tudjunk adni, a végén nyílt ki az olló, nem volt ilyen a játék képe. Tipikus első fordulós meccs volt, bennünk iszonyú meccsdrukk volt, a Vác meg hosszú időn keresztül megvalósította, amit szeretett volna. Kitérnék még egy dologra: a Kilences szektor csoport kitett egy molinót Hemela Zsolt képével. Ezúton is üzenem nekik, hogy nagyon köszönöm, meghatott, megkönnyeztem.

Kovács Anett: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgultam, hiszen az első tétmérkőzésem volt a Ferencvárosban. Örülök neki, hogy a helyzeteimet tudtam értékesíteni. Az első félidőben sok helyzetet kihagytunk, védekezésben rendebn voltunk, a második félidőben a helyzeteinket azért már jobban értékesítettük. Csapatmunka volt a győzelem.

Cikkajánló

Válaszd Az Év Zöldség és Gyümölcs Kereskedőjét!

A Lidl kínálatában hetente átlagosan 130-féle zöldség és gyümölcs kerül a polcokra.

Már tíz pozitív eset női kézilabdacsapatunknál

Kedden ismét koronavírus-teszten vett részt csapatunk, és sajnos újabb négy személy tesztje lett pozitív.

Újabb négy pozitív teszt női kézilabdacsapatunknál

A Norvégiából hazatérő kézilabdázóink újabb négy tagjának lett pozitív a szombaton levett tesztje.

Két játékosa nélkül tért haza a csapatunk

Hosszas egyeztetéseket követően nyílt csak lehetőség rá, hogy női kézilabdacsapatunk haza utazhasson.

Közlemény: pozitív koronavírus teszt

Női kézilabdacsapatunk két játékosának koronavírus tesztje pozitív lett, elmarad a szombati mérkőzés.

Alkalmazkodni kell – korábban utaztunk Norvégiába

Szigorodtak a Norvégiába való beutazás szabályai – a tervezettnél egy nappal korábban indultunk a BL-meccsre.

Tíz fradista a női kézilabda-válogatott keretében

A 21 fős keret csaknem felét az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai adják.

Könnyed hangolódás a norvég túra előtt

Negyed óra játék után a gázra lépett női kézilabdacsapatunk, tizenhat gólt lőtt zsinórban és simán nyert.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most