2023. március 18.
Győztünk a Buducsnoszt otthonában!
Megnyugtató helyzetből várhatjuk a visszavágót, miután szinte végig vezetve nyertünk Podgoricában.

Nehéz volt megfejteni előzetesen, hogy mi várhat Podgoricában női kézilabdacsapatunkra. Pénteken a meccs helyszínére, edzésre érkező csapat ugyanis belebotlott a vasárnapi választások előtti egyik utolsó kampányeseménybe, amelyet a Moracsa sportkomplexum legújabb csarnokában tartottak, ott, ahol egyébként az átadása óta a Buducsnoszt a meccseit játssza. Az ott látott komoly tömeg, a rendezvény közelsége, a helyszínváltozás, a héten meghirdetett ingyenes belépési lehetőség és a portás várakozása („Ha díjmentes a belépés, biztos, hogy telt ház lesz!”) is mind arra engedett következtetni, hogy valami visszatérhet a Moracsába régi, hírhedt hangulatából. A kezdés előtt hetven perccel aztán már sokkal kevésbé tűnt valószínűnek, hogy sok néző lesz: néma csend uralkodott a legendás falak között, s csupán hat üldögélő biztonsági őr jelenléte utalt rá, hogy meccs lesz.

Mire a mieink melegíteni érkeztek, a vendégszektorban már néhány tucat szurkolónk köszöntötte őket, és különösen jó volt hallani a „Hajrá, Fradi!” rigmust, később aztán a hazai oldalra főképp gyerekek, utánpótláscsapatok ültek.

Örülhettünk neki, hogy a hazaik részéről többen is hosszú ölelésekkel köszöntötték Andrea Lekicset és Dragana Cvijicset, hiszen ez azt jelentette, hogy mindketten vállalták a játékot, miként a betegséggel küzdő Klujber Katrin is, Szöllősi-Zácsik Szandra viszont a melegítés közben jelezte, hogy minden igyekezete ellenére sem tud a csapat hasznára lenni.

Jól kezdtünk, precízek és koncentráltak voltunk, pedig az első bő negyed órában kis híján más sportágat csinált a két török játékvezető a kézilabdából. Alig volt olyan időszak, amikor mindkét fél teljes létszámban lett volna a pályán, és a kiállításokból eleinte csak nekünk jutott. Nyolc és fél perc alatt hármat szenvedtük el, miközben a sárgalap csak egyszer került elő, az is a túloldalon. Bíró Blanka ugyanakkor hiába magyarázta az egyértelműt, hogy fejen találták labdával, mehetett tovább, a következő támadásnál pedig hiába védett, nem látta, hogy hova perdült fel róla a labda, és felállás közben a saját kapujába ütötte azt.

Vagyis volt gondunk és pechünk, de vezettünk így is!

Komoly szerepe volt ebben Alicia Stollénak, aki Klujber Katrin korai kiállítása miatt került a pályára, és támadásban rég látott jó formát mutatott, góljaink harmadát lőtte az első játékrészben. Átlövőnk mellett szélsőink éltek még elég jól, Angela Malestein ötnél, Márton Gréta pedig háromnál járt a szünetben, rajtuk kívül még Klujbernek és Cvijicsnek volt egy-egy gólja.

Egy-két gólos előnyben játszottunk szinte végig, a huszonötödik percben hízott először háromra a különbség, de a dudaszó előtt még egy két perccel dúsított hetest megítéltek a hazaiaknak, így végül emberhátrányban és kétgólos fórban fejeztük be az első félidőt.

A fordulás után Bíró Blanka gyorsan törlesztett Ivona Pavicseviccsel szemben az első félidei peches gólért, két ziccerét is fogta a balszélsőnek, elöl pedig mintha emeltünk volna egyet a fordulatszámon, könnyedén lőttük a gólokat. Öttel léptünk meg ezeknek köszönhetően (14-19), Bojana Popovics vezetőedző próbált is változtatni, megnyitotta csapata védekezését. Nem volt még elég a szereplésből a játékvezetőknek, Andrea Lekics hetes gólját nem adták meg, mondván, a vonalra lépett – amelytől mintegy tíz centire volt a lába a lövés pillanatában…

De így is a kezünkben volt a meccs, csak okosan kellett lejátszani annak utolsó tíz percét is, hogy aztán a visszavágót megnyugtató helyzetből kezdhessük.

Jött azonban egy kis rövidzárlat, Klujber a plusz hatért lőtt ziccert, de hibázott, a túloldalon pedig Bíró hetesvédése kellett ahhoz, hogy ne olvadjon kettőre az előny. Elképesztően fontos volt a bravúr, miként Márton Gréta szenzációsan visszacsent labdája, amely után Malestein csaknem tízperces gólcsendet tört meg (22-26). Szerencsére a Buducsnoszt is többet rontott a véghajrában, mint addig, így kevésbé fájtak az elrontott lövések. Pláne úgy, hogy az utolsó percben még Bölk és Klujber is betalált egyszer, így végül négy góllal, 28-24-re győztünk, és megnyugtató helyzetből várhatjuk a visszavágót!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő, első mérkőzés

Buducsnoszt Bemax - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-28 (13-15)
Helyszín: SC Moraca, Podgorica
Időpont: 2023. március 18., 16 óra
Játékvezetők: Pinar Ünlü Hatipoglu és Mehtap Simsek (törökök)
Gólszerzők: Raicsevics 9 (3), Pavicsevics 5, Pletikosics 4, Cardoso 2, Kepics 1, Tomova 1, Bulatovics 1, Agovics 1, ill. Malestein 7 (1), Stolle 5, Klujber 4, Bölk 3, Márton 3, Lekics 3 (1), Kisfaludy 2, Cvijics 1.

Cikkajánló

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin