2023. július 5.
Hat Bajnokok Ligája-hősünkkel hosszabbítottunk!
A történelmi ezüstérem kiharcolásában is érdemeket szerzett játékosainkkal hosszabbítottunk szerződést.

Női kézilabdacsapatunk következő idényre szóló keretével kapcsolatban beszámoltunk már arról, hogy Alicia Stolle és Szucsánszki Zita távozik, míg Bordás Réka és Jelena Deszpotovics érkezik 2023 nyarán, ezúttal pedig hat játékosunk szerződés-hosszabbítását oszthatjuk meg szurkolóinkkal.

- Örülök, hogy a Bajnokok Ligája-döntőbe jutott csapatunk magja együtt marad, hiszen a játékosok nemcsak egyénileg nyújtottak jó teljesítményt, hanem csapatként is kiválóan funkcionáltak – mondta Görög Zsolt, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója a szerződéskötésekkel kapcsolatban.

Az ügyvezető szavai előre vetítették, hogy meghatározó játékosaink írtak alá új kontraktust: a 2023/2024-es idény során is klubunkat erősíti Andrea Lekics, Dragana Cvijics, Hársfalvi Júlia, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Szöllősi-Zácsik Szandra.

Andrea Lekics 2022 nyarán, Bajnokok Ligája-győztesként érkezett a Népligetbe, és nem volt messze attól, hogy még egy BL-trófeát begyűjtsön. Szerb irányítónk első ferencvárosi szezonjában Magyar Kupát nyert, és kulcsszerepet játszott abban, hogy csapatunk eljutott a BL döntőjébe. Emlékezhetünk rá, hogy zöld-fehérben talán épp a budapesti FINAL4 elődöntőjén, a dán Team Esbjerg ellen nyújtotta a legjobb teljesítményt. Sokszor megcsodálhattuk ő és Dragana Cvijics játékkapcsolatát, és örömteli, hogy erre a következő idényben is építhetünk.

Elvégre a szintén szerb és szintén BL-győztes beálló is marad a Ferencvárosban. Dragana a pályán nyújtott teljesítménye mellett a pályán kívül is rengeteget tesz hozzá a csapathoz. Eddigi kétségkívül legemlékezetesebb Fradi-meccse a Győr elleni hazai bajnoki rangadó, amelyen extázisban kézilabdázott, hat góllal segített a hatgólos győzelemben. Ez a produkció végül sajnos nem ért aranyérmet, de a Magyar Kupa-győzelemből is kivette a részét.

Miként Hársfalvi Júlia is, aki 2021-ben szerződött az FTC-hez, és azóta Márton Grétával összeszokott párost alkot a balszélen. Noha elhúzódó sérülés hátráltatta az érkezésekor, az utóbbi hónapokban már azt a megbízható teljesítményt nyújtotta, amelyet korábbi állomáshelyein is. A Magyar Kupában ráadásul hibátlan mérleggel bír, kettőből kétszer nyerte meg a sorozatot, emellett pedig tavasszal részese volt a csodálatos Bajnokok Ligája-menetelésnek, amelynek végén döntőt játszott csapatunkkal.

Janurik Kinga a 2020/21-es évad kezdete óta véd a Ferencvárosban, nem is akárhogyan! A 2021/22-es idény második és a 2022/23-as első felében Bíró Blanka sérülése miatt hatalmas teher hárult rá, de ennek ellenére magabiztos teljesítményt nyújtott mind a hazai, mind pedig a nemzetközi sorozatokban. A tavasszal megszerezte második Magyar Kupa-aranyérmét (mindkét döntőben kulcsszerep jutott neki!) és a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is csapatunk tagja volt.

Kapusunkhoz hasonlóan Kisfaludy Anett is 2020-ban érkezett a Ferencvárosba, az eredménysor tehát azonos: kétszeres kupagyőztes és BL-döntősnek vallhatja magát. Az elmúlt évadban beállóink sérülései miatt komoly szerep hárult rá, és ő rendre megbízhatóan kézilabdázott, így fontos része volt a sikereink elérésében.

A most hosszabbító játékosaink közül Szöllősi-Zácsik Szandrának van a leghosszabb Fradi-múltja, hiszen 2010 és 2017 között már eltöltött egy hétéves időszakot együttesünkben. Ezt követően Budaörsön és az MTK-ban szerepelt, majd 2021-ben tért vissza az Elek Gyula Arénába. 2022-ben és 2023-ban is Magyar Kupa-győztes lett, és pályafutása során először a Bajnokok Ligája döntőjében is pályára léphetett. A csúcsformáját látszólag a legfontosabb pillanatokra hagyta: a kupadöntőben ötször volt eredményes, a metzi visszavágón négyszer, míg a FINAL4 hétvégén összesen hatszor talált be.

- Többször is nehéz helyzetből álltunk fel a mögöttünk hagyott évadban, óriási fordítások tették emlékezetessé az idényt, ez pedig azt mutatja, hogy jó volt a csapatban a közösség is – tette még hozzá Görög Zsolt. – Kiváló játékosokkal hosszabbítottunk szerződést, akik mind hozzátettek a sikereinkhez, a Magyar Kupa-aranyhoz, a Bajnokok Ligája-ezüsthöz, és biztos vagyok benne, hogy ugyanígy hozzátesznek a remélt jövőbeli eredményességhez is.

Cikkajánló

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin