2021. január 20.
Heroikus küzdelem, Szucsánszki-parádé és győzelem!
Szinte végig vezetve, de így is elképesztően izgalmas meccsen győzte le női kézilabdacsapatunk a Metzet!

Mondhatni, a nehezebb utat választotta női kézilabdacsapatunk, de persze nem választás kérdése volt az Esbjerg elleni vereség. Csak épp a Fradi-Metz meccs előtt azt remélhettük, hogy ha a dánokat nem sikerült megverni, akkor a papíron erősebb franciák ellen itthon tartjuk a két pontot…

Ehhez viszont lényegesen jobb teljesítményre volt szükség, elsősorban az egyénektől, mert az jól látszott szombaton, hogy mindössze kettő átlagon felüli teljesítménnyel ezen a szinten nem lehet nyerni. A Metz már vasárnap Budapestre érkezett egyébként, miután a szlovén fővárosból elhozta a Krim elleni két pontot, vagyis az akklimatizációjával nem lehetett probléma, és az első percekben sajnos a játékával se volt.

Emily Bölk góljára két könnyű találattal válaszoltak a vendégek, és a hatodik percig kellett várnunk a második Fradi-gólra. Kovács Anett volt ekkor eredményes, és jobbszélsőnk a következő támadásnál újfent betalált – meglepetésnek számíthatott, hogy ő került a kezdőbe, hiszen az eddigi Bajnokok Ligája-találkozóinkon mindannyiszor Angela Malestein kezdett. Szintén nem megszokott, hogy Márton Gréta és Janurik Kinga is az első perctől a pályán van, de ez a húzás is bejött, mert előbbi hibátlanul használta ki a helyzeteit, utóbbi pedig védésekkel nyitott. A hetesekre az elmúlt héten ezeknél a szituációknál parádézó Bíró Blanka érkezett és az első félidőben háromból kettőt ezúttal is megfogott.

Érdekes volt, hogy viszonylag nehezen – de a franciáknál sokkal nehezebben – kerültünk helyzetbe, a góljaink számával ugyanakkor kifejezetten elégedettek lehettünk. A harminc perc alatt szerzett tizennyolc gólunkból ötöt vállalt magára a padról a továbbra is sérüléssel bajlódó, és ezért szokatlanul sokat hibázó Kovacsics Anikó helyére beszálló Szucsánszki Zita, aki ezzel kulcsszerepet vállalt abból, hogy a játékrész második felében már szívesebben pillantgattunk az eredményjelzőre. Előbb kettő, majd három, egy alkalommal pedig négy gólra is eltávolodtunk az amúgy jól kézilabdázó Metztől, a szünetre pedig hármat őriztünk meg az előnyből (18-15).

A fordulás után Angela Malestein duplájával gyorsan öt gólra távolodtunk, de a franciák hasonlóan rövid idő alatt visszakapaszkodtak. Hihetetlenül izgalmas meccs volt, mindkét pad nagyon élt a játékkal, felváltva jöttek a kiállítások, vagyis a szurkolók által teremtett pokoli hangulaton kívül minden volt, ami egy jó meccshez kell.

Attól meg még jó húsz percre voltunk, hogy tudjuk, az utolsó fontos összetevő meglesz-e: a Fradi-győzelem.

Az előny nálunk volt ekkor, de a 42. percben egyetlen találatra közeledett ellenfelünk, rögtön időt kértünk. A Metz nyitott védekezésre váltott, meg is zavarta ezzel a mieinket, de Elek Gábor gyorsan kapcsolt, amíg a franciák támadtak, lerajzolta Emily Bölknek a következő támadást, a német átlövőnk meg tökéletesen megvalósítva a tanácsot gólpasszt adott Kovács Anettnek.

Az utolsó tíz perchez érve kettővel vezettünk még, de nem sokkal később már az egyenlítésért, ráadásul emberelőnyben támadhatott a Metz. Nem élt a lehetőséggel, és bár hibáztunk mi is elöl, Szucsánszki Zita újra és újra zseniálisat húzott, és megint hárommal léptünk el, miközben egyre fogyott az idő.

Bíró Blanka nem nagyon fogott labdát, pedig a második félidőben végig ő védett, de a negyedik (!!) kivédett hetesével eldőlt a mérkőzés! Elképesztően nagyot harcolva, rengeteg jó és néhány kimagasló egyéni teljesítménnyel legyőztük a Metzet, és talán visszaszereztük azt a két pontot, amit az Esbjerg ellen elhullajtottunk.

Ugye, hogy a nehezebb utat választották lányaink…

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz Handbal 32-30 (18-15)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. január 20., 18:45
Játékvezetők: Denis Bolic és Christoph Hurich (osztrákok)
Gólszerszők: Szucsánszki Zita 7, Angela Malestein 6, Klujber Katrin 5, Kovács Anett 3, Emily Bölk 3, Háfra Noémi 2, Tóth Nikolett 2, Márton Gréta 2, Schatzl Nadine 1, Julia Behnke 1, ill. Meline NOcandy 8, Orlane Kanor 6, Hélén Sajka 4, Katharina Burgaard 3, Laura Kanor 2, Camila Micijevic 1, Debbie Bont 1, Jurswally Luciano 1, Olga Perediy 1.

Cikkajánló

Jó kezdés, elszúrt hajrá, de így is győzelem

Negyed óra után már kilenccel is vezettünk, és a második félidő végéig őriztük is a biztos előnyt.

Veszélyes csapat érkezik a Népligetbe

Szerdán 18 órakor a Mosonmagyaróvár ellen lép pályára női kézilabdacsapatunk.

Tizenegy játékosunk készülhet az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott március 19-21. között vesz részt az olimpiai selejtező tornán.

Rangadó helyett kiütéses győzelem Siófokon

Mindkét csapat számos problémával küszködött, de a mieink jobban alkalmazkodtak az adott helyzethez.

Hosszabbítunk tehetségünkkel

A tizennyolc éves irányítónk 2020 őszén már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.

Győznünk kell Siófokon

Nehéz mérkőzés vár ránk, de mindenképp meg kell szereznünk a két pontot riválisunk otthonában.

Kisorsolták a női és férfi Magyar Kupa negyeddöntőit

Női kézilabdázóink ebben a körben kapcsolódnak be, a férfiak pedig még játszanak a legjobb nyolcba kerülésért.

Néha döcögött a játék, de így is magabiztosan győztünk

A második félidőben kétszer is belealudtunk a meccsbe, de négy gólnál közelebb ekkor se ért az MTK.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most