2019. október 5.
Hiába kezdtünk jól, kikaptunk Norvégiában
Háfra Noémin kívül nem akadt kimagasló teljesítmény a csapatunkban, így nem volt esély a pontszerzésre.

Vajon játszik-e a Vipersben a világ egyik legjobb beállója, Heidi Löke, akiről a hét elején még az a hír járta, hogy mindenképp műteni kell, s így 5-6 hónapos kihagyásra kényszerül? Sokan tették fel ezt a kérdést női kézilabdacsapatunk szezonbeli első Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt, végül a bemelegítésnél már egészen valószínűnek tűnt, hogy miután pénteken edzésre jelentkezett, majd szombaton a keretbe is bekerült, a meccsen is hadra fogható. Miután aztán a helyi műsorközlő túljutott a megpróbáltatásokon, vagyis a mieink bemutatásán, Lökét a kezdőcsapatban láthattuk. A szpíkernek egyébként az anyaként tétmérkőzésen most először keretbe kerülő Csiszár-Szekeres Klárával, valamint Debreczeni-Klivinyi Kingával gyűlt meg leginkább a baja, náluk a csarnok jó kétharmadát megtöltő szurkolók szabadon asszociálhattak bármire.

A játékosainknak pedig a kezdő sípszó után eleinte csak a fő norvég fegyverrel, a lerohanásokkal akadt gondja, de mert a többi játékelemben mi voltunk jobbak, magunkhoz ragadtuk a vezetést (1-3). A szülinapos Háfra Noémi vállalta a vezér szerepét, átlövésből és betörésből is szórta a gólokat. A tizenegyedik percben ért utol minket először a Vipers (5-5), a következő nyolc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9), a játékrész hajrája viszont a hazaiaké lett – és sajnos nem is csak kicsit. A tavalyi BL-gólkirály, Sulland rázott magán egyet, de inkább a mi hibáinkból élt a Vipers, miközben a felállt védekezésünk nem működött rosszul: a visszatérő Szekeres Klára például óriási blokkal nyitott, a BL-ben ma debütáló Pásztor Noémi és Danick Snelder is keményen dolgozott. Ellenben támadásban Lukács Viktória, Klujber Katrin és Emilie Christensen is jóval többet hibázott a szokásosnál, így a szünetre ötgólos hátránnyal mehettünk csak.

A második félidőt ráadásul nem is kezdtük úgy, ahogyan az elsőt, két norvég góllal indult a játékrész, ami így már összesen hétgólos hátrányt jelentett. Küzdött, kapaszkodott a csapatunk, de Háfra Noémi mellett nem volt átlagon felül teljesítő játékosunk, így pedig lehetetlen BL-meccset nyerni. A hajrában fontos lett volna, hogy legalább szépítsünk az eredményen, elvégre a csoportbeli helyezések eldöntésénél az egymás elleni eredmény számít első körben, de ez sem sikerült. A felszabadultan kézilabdázó norvégok könnyedén találták meg a meccset szinte végigjátszó Lökét, és tíz gólra távolodtak, végül pedig kilenc góllal győztek.

Nem sikerült tehát pontot szerezni az előző kiírás bronzérmesének otthonában, de azt pozitívumként hozzátehetjük, hogy Szekeres Klára visszatért, illetve Pásztor Noémi és Bánfai Kíra is bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. Könnyebb dolgunk egy hét múlva a Metz ellen sem lesz, de arra azért jócskán van remény, hogy a most látottnál jobb kézilabdát mutat majd együttesünk.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-22 (16-11)
Helyszín: Aquarama Hall (Kristiansand, Norvégia)
Időpont: 2019. október 5. 19:15
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson és Mikael Lindroos (finnek)

VIPERS: A. Pedersen – Aune 6, Waade 1, Tomac 1, H. Löke 8, Arntzen 7 (2), Jonassen 2

Csere: Naes 1, Sulland 5 (1), Refsnes

Edző: Ole Gustav Gjekstad

FTC: Bíró B. – Lukács V. 2, Klujber 3 (1), Kovacsics 2, Snelder, Háfra N. 10, Schatzl Nadine 3 (1)

Csere: Szemerey (kapus), Pásztor N., Tóth N., Márton G., Christensen, Csiszár-Szekeres, Mészáros R. 1, Bánfai 1, Debreczeni-Klivinyi

Edző: Elek Gábor

Kristiansand, 1640 néző. V: Leandersson, Lindroos (finnek)

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 7. p.: 2–4. 10. p.: 4–5. 13. p.: 7–7. 16. p.: 8–9. 22. p.: 13–9. 25. p.: 14–10. 32. p.: 18–11. 36. p.: 19–12. 45. p.: 22–15. 49. p.: 26–19

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3, 5/2

MESTERMÉRLEG

Ole Gustav Gjekstad: – Nagyon örülök a győzelemnek, boldog vagyok, hogy ilyen sebességgel játszottunk és, hogy több, meccset eldöntő jó egyéni produkció akadt nálunk. A gyorsindításból szereztt gólok is kulcsfontosságúnak bizonyultak. 

Elek Gábor: – Abszolút megérdemelten nyert a Vipers, amely nagy sebességgel játszott. Az első negyed órában méltó ellenfélnek bizonyultunk, sőt, valamivel még jobban is kézilabdáztunk. Utána kiütközött a két együttes közötti rutinbeli különbség és a rivális kapusa is elkapta a fonalat. A számok önmagukért beszélnek: ennyi eladott labdával és kihagyott zicerrel nem lehet nyerni egy ilyen szintű ellenfél otthonában. Bízom benne, hogy a következő meccseken stabilabban játszunk majd, mert fiatal csapatunknak szükésge van a fejlődésre.

 

Cikkajánló

Az év egyik legfontosabb meccse előtt állunk

Saját pályánkon kellene elvenni a Siófok idei veretlenségét, és ezzel közelebb léphetünk a célunkhoz.

Szerződést hosszabbítunk egyik legjobbunkkal!

A 28 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, és nyolcszoros magyar bajnok irányítónk marad az FTC játékosa!

Döcögős első félidőt sokkal jobb második követte

Az első játékrészben jobbára a DKKA volt előnyben, a másodikban azonban ritmust váltottunk, és már csak mi.

Sűrű egy hét következik

Hét nap leforgása alatt két bajnokit és egy idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozót játszik a Fradi.

Online lehet jegyet váltani a CSM-Fradi meccsre

Női kézilabdacsapatunk február 21-én, pénteken Bukarestben lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyinfó a DKKA és a Siófok elleni meccsre

Női kézilabdacsapatunk két mérkőzéssel, a DKKA, majd a Siófok elleni bajnokival folytatja a szezont.

A Fradi-játékos óriási „pókhálózása” is a TOP 5-ben!

Lukács Viktória látványos gólját az EHF Tv beválasztotta a BL-forduló legszebb találatai közé – VIDEÓ!

Három ferencvárosi kézilabdázó is az Év legjobbja lett

A Magyar Kézilabda-szövetség hétfői elnökségi ülésén megválasztották a 2019-es év legjobbjait.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most