2019. október 5.
Hiába kezdtünk jól, kikaptunk Norvégiában
Háfra Noémin kívül nem akadt kimagasló teljesítmény a csapatunkban, így nem volt esély a pontszerzésre.

Vajon játszik-e a Vipersben a világ egyik legjobb beállója, Heidi Löke, akiről a hét elején még az a hír járta, hogy mindenképp műteni kell, s így 5-6 hónapos kihagyásra kényszerül? Sokan tették fel ezt a kérdést női kézilabdacsapatunk szezonbeli első Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt, végül a bemelegítésnél már egészen valószínűnek tűnt, hogy miután pénteken edzésre jelentkezett, majd szombaton a keretbe is bekerült, a meccsen is hadra fogható. Miután aztán a helyi műsorközlő túljutott a megpróbáltatásokon, vagyis a mieink bemutatásán, Lökét a kezdőcsapatban láthattuk. A szpíkernek egyébként az anyaként tétmérkőzésen most először keretbe kerülő Csiszár-Szekeres Klárával, valamint Debreczeni-Klivinyi Kingával gyűlt meg leginkább a baja, náluk a csarnok jó kétharmadát megtöltő szurkolók szabadon asszociálhattak bármire.

A játékosainknak pedig a kezdő sípszó után eleinte csak a fő norvég fegyverrel, a lerohanásokkal akadt gondja, de mert a többi játékelemben mi voltunk jobbak, magunkhoz ragadtuk a vezetést (1-3). A szülinapos Háfra Noémi vállalta a vezér szerepét, átlövésből és betörésből is szórta a gólokat. A tizenegyedik percben ért utol minket először a Vipers (5-5), a következő nyolc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9), a játékrész hajrája viszont a hazaiaké lett – és sajnos nem is csak kicsit. A tavalyi BL-gólkirály, Sulland rázott magán egyet, de inkább a mi hibáinkból élt a Vipers, miközben a felállt védekezésünk nem működött rosszul: a visszatérő Szekeres Klára például óriási blokkal nyitott, a BL-ben ma debütáló Pásztor Noémi és Danick Snelder is keményen dolgozott. Ellenben támadásban Lukács Viktória, Klujber Katrin és Emilie Christensen is jóval többet hibázott a szokásosnál, így a szünetre ötgólos hátránnyal mehettünk csak.

A második félidőt ráadásul nem is kezdtük úgy, ahogyan az elsőt, két norvég góllal indult a játékrész, ami így már összesen hétgólos hátrányt jelentett. Küzdött, kapaszkodott a csapatunk, de Háfra Noémi mellett nem volt átlagon felül teljesítő játékosunk, így pedig lehetetlen BL-meccset nyerni. A hajrában fontos lett volna, hogy legalább szépítsünk az eredményen, elvégre a csoportbeli helyezések eldöntésénél az egymás elleni eredmény számít első körben, de ez sem sikerült. A felszabadultan kézilabdázó norvégok könnyedén találták meg a meccset szinte végigjátszó Lökét, és tíz gólra távolodtak, végül pedig kilenc góllal győztek.

Nem sikerült tehát pontot szerezni az előző kiírás bronzérmesének otthonában, de azt pozitívumként hozzátehetjük, hogy Szekeres Klára visszatért, illetve Pásztor Noémi és Bánfai Kíra is bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. Könnyebb dolgunk egy hét múlva a Metz ellen sem lesz, de arra azért jócskán van remény, hogy a most látottnál jobb kézilabdát mutat majd együttesünk.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-22 (16-11)
Helyszín: Aquarama Hall (Kristiansand, Norvégia)
Időpont: 2019. október 5. 19:15
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson és Mikael Lindroos (finnek)

VIPERS: A. Pedersen – Aune 6, Waade 1, Tomac 1, H. Löke 8, Arntzen 7 (2), Jonassen 2

Csere: Naes 1, Sulland 5 (1), Refsnes

Edző: Ole Gustav Gjekstad

FTC: Bíró B. – Lukács V. 2, Klujber 3 (1), Kovacsics 2, Snelder, Háfra N. 10, Schatzl Nadine 3 (1)

Csere: Szemerey (kapus), Pásztor N., Tóth N., Márton G., Christensen, Csiszár-Szekeres, Mészáros R. 1, Bánfai 1, Debreczeni-Klivinyi

Edző: Elek Gábor

Kristiansand, 1640 néző. V: Leandersson, Lindroos (finnek)

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 7. p.: 2–4. 10. p.: 4–5. 13. p.: 7–7. 16. p.: 8–9. 22. p.: 13–9. 25. p.: 14–10. 32. p.: 18–11. 36. p.: 19–12. 45. p.: 22–15. 49. p.: 26–19

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3, 5/2

MESTERMÉRLEG

Ole Gustav Gjekstad: – Nagyon örülök a győzelemnek, boldog vagyok, hogy ilyen sebességgel játszottunk és, hogy több, meccset eldöntő jó egyéni produkció akadt nálunk. A gyorsindításból szereztt gólok is kulcsfontosságúnak bizonyultak. 

Elek Gábor: – Abszolút megérdemelten nyert a Vipers, amely nagy sebességgel játszott. Az első negyed órában méltó ellenfélnek bizonyultunk, sőt, valamivel még jobban is kézilabdáztunk. Utána kiütközött a két együttes közötti rutinbeli különbség és a rivális kapusa is elkapta a fonalat. A számok önmagukért beszélnek: ennyi eladott labdával és kihagyott zicerrel nem lehet nyerni egy ilyen szintű ellenfél otthonában. Bízom benne, hogy a következő meccseken stabilabban játszunk majd, mert fiatal csapatunknak szükésge van a fejlődésre.

 

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin