2019. május 26.
Hihetetlen feltámadással bajnok az ificsapatunk!
Tizenegy perccel a vége előtt hatgólos hátrányban voltunk, de Tóth Nikolett időn túli hetesével mi örülhetünk!

A ferencvárosi szempontból kiválóan sikerült szombati elődöntők (az ifik 26-19-re verték a Győrt, a serdülők 35-21-re a Szombathelyt) után vasárnap a finálékra került sor a női kézilabda serdülő és ifibajnokságában – méghozzá mindkettőben NEKA-Fardi párharcra. A Nemzeti Kézilabda Akadémia serdülő együttese szombaton a 34-26-ra verte a Debrecent, és sajnos a döntőt is viszonylag könnyedén húzta be. Pedig az első percek Fradi vezetéssel teltek, 5-3 után viszont három gól kaptunk zsinórban és ezt követően nem is sikerült már újra előnybe kerülnünk. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy első negyed órában finoman szólva is jó fújást kapott a NEKA, amely az előnyével aztán már jól sáfárkodott, jól használta ki a nagyobb variációs lehetőségét és a keretének nagyobb mélységét. Fiedler Erika együttese 20-14-es vereségével ezüstérmesként zárta a bajnokságot.

A reváns a nagyokra maradt, s az ő meccsük jó ideig sokkal szorosabban is alakult, az első félidőben három gól volt a legnagyobb különbség (a NEKA javára), de a szünetben például mi vezettünk eggyel (16-17). A szombaton látottnál jóval gyengébb volt a védekezésünk, és ezzel együtt a kapusteljesítmény is, de a támadójátékunkkal tudtuk kompenzálni. Ez egészen addig így is maradt, amíg elöl stabilan kézilabdáztunk, amikor azonban a második félidő közepén lelassult a játékunk és nagyjából csak az átlövésekre koncentrálódott, a NEKA nagyon közel került az aranyéremhez. Elvállaltuk a „félfaultos” lövéseket is, amelyeket a játékvezetők a legritkább esetben fújtak vissza, és mert más eleme a játéknak ekkor nem működött, erőltettük a távoli próbálkozásokat. Györfi Dóra egy-egy bombája be is akadt, ám jó néhányszor védett az ellenfél kapusa, aki aztán hajszálpontosan indított és ezekből sorban kaptuk a könnyű gólokat. 20-20-ról 8-2-es sorozatot rohant (szó szerint!) a Neka és óriási lépést tett a bajnoki cím felé – csakhogy a mieink egyáltalán nem adták fel.

Elképesztő fordulat következett! A 49. percben 29-23-as hátrányban voltunk, amikor Hadfi Gréta beállt a kapuba és megbabonázta az ellenfél játékosait, a többiek pedig elöl gólgyártásba kezdtek. Hét gólt lőttünk zsinórban és 89 másodperccel a vége előtt visszavettük a vezetést! Hihetetlen, hogy vert helyzetben miként találtak lányaink még egy kis erőt, alighanem a csapaton belüli fantasztikus kohézió is hozzátett, mindenesetre így ismét a saját kezünkbe került a döntés. Mert bár a NEKA egyenlített 30-30-nál, az utolsó támadás a miénk volt.

Hosszan játszottunk, passzívnál lőttünk csak kapura, majd a kapus védése után Zsiborás Luca összeszedte a kipattanót és hetest harcolt ki. Erre már csak időn túl jutott idő, de ez egyáltalán nem zavarta meg Tóth Nikit, aki a kapu jobb oldalába bombázott! Ificsapatunk ritkán látható izgalmak után 31-30-ra megnyerte a döntőt, s ezzel együtt a bajnokságot is!

Szép volt, lányok, fantasztikus siker, büszkék vagyunk rátok!

Nézze meg itt, az ftc_kezilabda Instagram-oldalon Tóth Nikolett időn túli hetesét és az extázis első pillanatait!

Leány serdülő négyes döntő, Rácalmás
FTC – NEKA 14-20 (7-10)

A Fradi gólszerzői:Ballai Anna 3, Buzsáki Bodza 3, Zsembery Viktória 3 (2), Baróti Bettina 2, Majoros Klaudia 1, Simon Petra Anna 1 (1), Kármán Luca 1.
A bajnokság végeredménye:

1. NEKA
2. FTC
3. Szombathely
4. Debrecen

Leány ifjúsági négyes döntő, Rácalmás
NEKA – FTC 30-31 (16-17)

A Fradi gólszerzői:Györfi Dóra 8, Háfra Luca 6 (1), Tóth Nikolett 5 (3), Zsiborás Luca 5, Bánfai Kíra 2, Ludvig Krisztina 2, Solt Anna Tímea 2, Kenéz Fanni 1.
A bajnokság végeredménye:

1. FTC
2. NEKA
3. Debrecen
4. Győr

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin