2023. április 23.
Hősies játékkal győzelem és címvédés!
Elképesztően nagyot harcolt női kézilabdacsapatunk, a hajrában fordított és megvédte Magyar Kupa-címét!

2022-ben óriási küzdelem árán jutott csak a Magyar Kupa döntőjébe női kézilabdacsapatunk, ám a fináléban másik arcát mutatta, legyőzte a Győrt és elhódította a trófeát. Ezúttal az MTK-t komolyabb gond nélkül múlta felül együttesünk (23-39), és azt reméltük, hogy az elmúlt idényhez képest fordított utat bejáró, egy éve az elődöntőt simán, most csupán egy góllal megnyerő ETO ellen is megmarad a forma. Címvédőként szólította mieinket a műsorközlő a pályára, az elődöntőbeli siker mellett ez is magabiztosságot és büszkeséget csempészhetett a szemekbe, és kellett is mindez, hiszen néhány héttel ezelőtt nem tudtuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát.

Ugyanazzal a kezdővel indítottunk, mint tegnap, s ez már csak azért is jó hír volt, mert azt jelentette, hogy Márton Gréta kisebb ujjsérülése ellenére is vállalta a játékot. Az első támadásokból nem esett gól, tisztán látszott, hogy ezúttal jobban ügyelünk a védekezésre, és hátrányba is akkor kerültünk először, amikor az elöl elszúrt támadásunk után nem értünk vissza a győri lerohanással (4-2). Nehezen találtunk helyzetet elöl, sajnos a távoli zónából legveszélyesebb játékosunk, Emily Bölk magán hordozta a számára különösen rosszul sikerült győri meccs nyomait, de Klujber Katrin zsinórban lőtt négy góljával tartottuk magunkat (6-6).

Szöllősi-Zácsik Szandra átlövésgólját nagyon fontosnak érezhettük, de összességében sajnos jobban működött riválisunk átlövőjátéka az első húsz percben, Gros, Haugsted és Ryu is betalált a szaggatott környékéről addig, és 10-7-nél időt is kért Elek Gábor. Az első félidő hajrájában kapuscserével próbálkoztunk, jött az egyébként szinte folyamatosan ziccereket kapó Bíró Blanka helyére a tavalyi finálé egyik hőse, a szombaton is remeklő Janurik Kinga, és bele is kapott a szünetig két lövésbe. Ezt kihasználva pedig közelebb értünk, a pihenőre egygólos hátrányban mehettünk (14-13), és megállapíthattuk, hogy egy picit kellene még javulni a folytatásban a címvédéshez.

Hátul talán megjött a kis előrelépés, sokszor féken tartottuk a Győrt, de néhány bosszantó hiba is becsúszott, így továbbra is egy-két gólos hátrányban kézilabdáztunk. Mindkét tréner forgatta a csapatot, óriási taktikai csata is dúlt, illetve a feszültség is egyre csak nőtt – ezt mutatta meg Ryu és Lekics páros kiállítása is. Ahogy közeledtünk a hajrához, egyre inkább azt érezhettük, hogy bármelyik hiba vagy extra billentheti ide vagy oda a mérleg nyelvét. Döntetlenre újra és újra visszaértünk, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Lélektanilag egyáltalán nem jött jól, hogy kilenc perccel a vége előtt ismét kettőre nőtt a különbség, ráadásul egy olyan támadás végén, amely közben Klujber kétszer is iszonyatosan közel volt a labdaszerzéshez, majd Janurik védett is, de a kipattanó nem hozzánk került.

Időt kértünk, de a támadásunkat eladott labdával zártuk, a háromért támadhatott az ETO – Szöllősi-Zácsik bombájával mégis egyenlítettünk az ötvennegyedik percben (25-25), majd jó védekezés után hosszú idő elteltével a vezetésért támadhattunk, és sikeresen tettük (25-26). Kulcsfontosságú volt az is, hogy a végjátékban Szucsánszki Zita parádésan tartotta az addig sok problémát okozó Grost.

Klasszikus meccs lett, hősies küzdelemmel, óriási szívvel, és nagy eséllyel, miután picivel több, mint három perccel a lefújás előtt kétgólos előnybe kerültünk (25-27).

Hosszú támadás után gyors gólt kaptunk, de az utolsó percre is előnyben fordultunk, és Szöllősi-Zácsik hetest harcolt ki. Klujber Katrin állt oda, és értékesítette (26-28)! Jött még egy győri időkérés, egy Janurik-bravúr, ugyanúgy, mint egy éve, illetve egy már semmit sem érő Nze Minko-gól… 14. ALKALOMMAL KUPAGYŐZTES A FERENCVÁROS!

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27–28 (14–13)
Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2800 néző. V: Felhő, Öcsi
GYŐR: Sandra Toft – Faluvégi D. 2, Gros 4 (1), Broch 3, Haugsted 2, Nze Minko 6, Fodor Cs. 6. Csere: Leynaud (kapus), S. Oftedal 2, Blohm, Rju Un Hi 1, Győri-Lukács V. 1. Edző: Ambros Martín
FTC: Bíró B. – Malestein 5 (2), Klujber 8 (1), Lekics 2, Kisfaludy 1, Bölk 1, Márton G. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 2, Cirjenics-Kovacsics 1, Szöllősi-Zácsik 5, Hársfalvi 1, Stolle 2, Szucsánszki. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 8. p.: 4–2. 11. p.: 6–3. 13. p.: 6–6. 23. p.: 12–9. 27. p.: 14–11. 39. p.: 17–17. 45. p.: 22–20. 49. p.: 23–23. 51. p.: 25–23. 58. p.: 25–27
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín: – Ha egy csapat annyival veszít, mint ellenünk a Fradi a bajnokságban, mindent megtesz, hogy ne történjen meg még egyszer. Most nálunk nem működött, ami korábban igen, és amikor négyszer-ötször reális esélyünk lett volna elszakadni, mindig visszajöttek egy gólra. A végén emberhátrányba kerültünk, a Fradi pedig kétgólos előnyt harcolt ki, amire mi nem tudtunk válaszolni, és öt emberrel kellett védekeznünk. Amelyik csapat hátrányból jön fel, mentálisan is erősebb lesz.
Elek Gábor: – Bár próbáltam higgadtnak látszani, feszült voltam egész meccsen, mert egy hét múlva is fontos feladatunk van. A Győr nem tudott nagyobb előny kialakítani, és tudjuk, hogy ezt nem szereti, így minden egyes feszült perc a mi malmunkra hajtotta a vizet. Volt, amikor a hibáinkkal majdnem eldöntöttük a meccset az ETO javára, de mindig a helyén volt a szívünk, és visszajöttünk. Ilyenkor már nem is a taktikán múlik, a játékosok érdeme a végjáték megnyerése.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin