2021. május 8.
Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron
Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Szombaton délelőtt vette kezdetét az „új”, amolyan ötfordulós bajnokság női kézilabdacsapatunk számára. Aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a Boglári Akadémia-SZISE elleni balatonboglári bajnokira a szerdai események után nőtt meg jelentősen az érdeklődés. Elvégre a tét mostantól minden meccsen ugyanaz: győzni kell, s akkor beteljesülhet az álom. Persze, a szerdaihoz hasonló légkörű rangadók után törvényszerű a visszaesés, főleg, ha a fejekben ott van, hogy könnyebbnek ígérkező hatvan perc következik.

A papírforma szerint a csupa fiatal, tehetséges játékosok alkotta ellenfelünknél jóval erősebb a Ferencváros kerete, de az első félidőben helyenként azért látszott, hogy ezúttal alacsonyabb a koncentráció szintje, mint az ETO ellen volt. Ezért, mondjuk, komolyabb szemrehányást nem lehet tenni, a lényeg, hogy azért fokozatosan belemelegedtek játékosaink, és mintegy negyed órát követően a háromgólos vezetésünket sikerült kissé duzzasztani. A játékrész második felében – főként Háfra Noémi góljainak köszönhetően – hat, hét, majd nyolc gólra is távolodtunk, a szünetre pedig 11-18-as állásnál mehettünk.

Különösen jó érzés volt, hogy a vendégszektor kis híján megtelt, a szombat délelőtti időpont és a különböző korlátozások ellenére mintegy hatvan szurkoló buzdította a lányokat. A mostanihoz kísértetiesen hasonlított egyébként a két csapat idei első mérkőzése: a mieink teljesítménye akkor is elmaradt a legjobbtól, és viszonylag szorosabb első negyed óra után nőtt komolyabbra a különbség. Annyiban azonban különbözött a mostani meccs, hogy a második félidő első negyed órájában nem nőtt a differencia, sőt, eggyel még csökkent is az előnyünk. A hazaiaknak bejött a szünetben meglépett kapuscsere, mert Magera Noémi jó néhány lövésünket hatástalanította.

Sajnos egy dupla sérülés megszakította a mérkőzést: Csiszár-Szekeres Klára és Kajdon Blanka fejelt össze szerencsétlenül, előbbinek a szemöldöke, utóbbinak a fejbőre szakadt fel. A 46. percben kissé felpaprikázódott a hangulat, miután a játékvezetők abszolút tévesen kiállították Szucsánszki Zitát. Az emberhátrány ellenére se kaptunk gólt, ráadásul, miután kiegészültünk, gyorsan tízre növeltük a fórt.

A hátralévő percek nem sok izgalmat tartogattak már, magabiztosan, de messze nem sziporkázó játékkal hoztuk a kötelezőt, újabb két pontot szereztünk, és továbbra is saját kezünkben tartjuk a sorsunkat a bajnoki címet illetően.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
22. forduló

Boglári Akadémia-SZISE - FTC-Rail Cargo Hungaria 21-32 (11-18)
Helyszín: NEKA Sportcsarnok
Időpont: 2021. május 8., 11:30

A Ferencváros gólszerzői: Háfra 8, Malestein 6 (1), Klujber 4 (1), Tóth 3 (1), Schatzl 3, Bölk 3, Pásztor 2, Szucsánszki 2, Márton 1.

Cikkajánló

Szenzációs győzelem a Rosztov-Don ellen!

Bíró Blanka extraklasszis teljesítménnyel alapozta meg a hihetetlen sikert!

A legnehezebb BL-csoportmeccs jön

Szombaton idegenben lépünk pályára az idei szezonra több világklasszissal is erősítő Rosztov-Don ellen.

Fölényesen győztünk az érdi bajnokin

Az első félidőben komoly erődemonstrációt tartottunk, a második félidőre így már nem sok kérdés maradt.

Kihirdette első keretét Golovin Vlagyimir

Hat játékosunk kapott meghívót az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott keretébe.

Megint Érden, de ezúttal vendégként

A szombati Bajnokok Ligája-meccshez hasonlóan most is két pontot remélünk, s talán kevesebb izgalmat is.

Kapusedzőnk a válogatott stábjában

A magyar női kézilabda-válogatott új szakmai stábjában kapott helyet Duleba Norbert.

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most