2021. május 8.
Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron
Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Szombaton délelőtt vette kezdetét az „új”, amolyan ötfordulós bajnokság női kézilabdacsapatunk számára. Aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a Boglári Akadémia-SZISE elleni balatonboglári bajnokira a szerdai események után nőtt meg jelentősen az érdeklődés. Elvégre a tét mostantól minden meccsen ugyanaz: győzni kell, s akkor beteljesülhet az álom. Persze, a szerdaihoz hasonló légkörű rangadók után törvényszerű a visszaesés, főleg, ha a fejekben ott van, hogy könnyebbnek ígérkező hatvan perc következik.

A papírforma szerint a csupa fiatal, tehetséges játékosok alkotta ellenfelünknél jóval erősebb a Ferencváros kerete, de az első félidőben helyenként azért látszott, hogy ezúttal alacsonyabb a koncentráció szintje, mint az ETO ellen volt. Ezért, mondjuk, komolyabb szemrehányást nem lehet tenni, a lényeg, hogy azért fokozatosan belemelegedtek játékosaink, és mintegy negyed órát követően a háromgólos vezetésünket sikerült kissé duzzasztani. A játékrész második felében – főként Háfra Noémi góljainak köszönhetően – hat, hét, majd nyolc gólra is távolodtunk, a szünetre pedig 11-18-as állásnál mehettünk.

Különösen jó érzés volt, hogy a vendégszektor kis híján megtelt, a szombat délelőtti időpont és a különböző korlátozások ellenére mintegy hatvan szurkoló buzdította a lányokat. A mostanihoz kísértetiesen hasonlított egyébként a két csapat idei első mérkőzése: a mieink teljesítménye akkor is elmaradt a legjobbtól, és viszonylag szorosabb első negyed óra után nőtt komolyabbra a különbség. Annyiban azonban különbözött a mostani meccs, hogy a második félidő első negyed órájában nem nőtt a differencia, sőt, eggyel még csökkent is az előnyünk. A hazaiaknak bejött a szünetben meglépett kapuscsere, mert Magera Noémi jó néhány lövésünket hatástalanította.

Sajnos egy dupla sérülés megszakította a mérkőzést: Csiszár-Szekeres Klára és Kajdon Blanka fejelt össze szerencsétlenül, előbbinek a szemöldöke, utóbbinak a fejbőre szakadt fel. A 46. percben kissé felpaprikázódott a hangulat, miután a játékvezetők abszolút tévesen kiállították Szucsánszki Zitát. Az emberhátrány ellenére se kaptunk gólt, ráadásul, miután kiegészültünk, gyorsan tízre növeltük a fórt.

A hátralévő percek nem sok izgalmat tartogattak már, magabiztosan, de messze nem sziporkázó játékkal hoztuk a kötelezőt, újabb két pontot szereztünk, és továbbra is saját kezünkben tartjuk a sorsunkat a bajnoki címet illetően.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
22. forduló

Boglári Akadémia-SZISE - FTC-Rail Cargo Hungaria 21-32 (11-18)
Helyszín: NEKA Sportcsarnok
Időpont: 2021. május 8., 11:30

A Ferencváros gólszerzői: Háfra 8, Malestein 6 (1), Klujber 4 (1), Tóth 3 (1), Schatzl 3, Bölk 3, Pásztor 2, Szucsánszki 2, Márton 1.

Cikkajánló

Újra kölcsönbe megy Bánfai Kíra

A huszonegy éves jobbszélső a legutóbbi idényt a Debrecennél töltötte kölcsönben.

Megvolt a varázs, ami végig vitt minket az idényben

Csiszár-Szekeres Klára legkedvesebb fotóján egyik kezében kisfia, másikban pedig a bajnoki trófea látható.

Klujber: „Sosem készült rólam lövés közben jó fotó”

Jobbátlövőnk a gólörömmel is szeret erőt mutatni – vele folytatjuk a TOP 10-sorozatot.

Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany

Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

Beállónk nem bánja, hogy csípte a pezsgő a szemét

Kisfaludy Anett idénybeli kedvenc képei között található a pezsgőfürdő is – folytatjuk a TOP10-sorozatot!

Kovács Anett: "sokat kellett bizonyítanom"

Válogatott jobbszélsőnkkel folytatjuk a TOP 10 sorozatot – megmutatjuk Kovács Anett tíz kedvenc fotóját.

Kovacsics különleges képei

Küzdelem, mosoly, boldogság – csapatkapitányunk szezonbeli tíz kedvenc fényképe és a történetük.

Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk

A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most