2021. március 27.
Hullámzó játékkal, de magabiztosan nyertünk
Két gyenge periódus után hagytuk visszakapaszkodni a DKKA-t, de így is megérdemelten nyertünk.

Gyászszünettel kezdődött női kézilabdacsapatunk hetedik fordulóból elhalasztott bajnokija – a Dunaújvárosi Kohász maszőrére, Bába Mihályra, valamint a magyar kézilabda történetének egyik legnagyobb hatású játékvezetőjére, sportdiplomatájára, Andorka Sándorra emlékeztek a csapatok és a jelenlévők.

A szomorú percek után nagy lendülettel kezdték a meccset a mieink, nagyjából minden támadásunkból gólt lőttünk, míg a védelmünk jól zárt, így rögtön jelentős előnybe kerültünk. 1-1 után hat gólt lőttünk zsinórban, és látszólag hiába kért időt a vendégek edzője, Vágó Attila, nem tudta megtörni a játékunkat. Elek Gábor igyekezett mindenkinek kellő játékidőt adni, Schatzl Nadine és Háfra Noémi negyed óra után váltotta Márton Grétát és Emily Bölköt, Alicia Stolle pedig a játékrész második felében elöl és hátul is pályán volt (az első tizenöt percben csak védekezett.) Az első félidő derekán aztán mi magunk akasztottuk meg az addig gördülékeny és magas szintű játékunkat, 12-4 után felettébb könnyelművé váltunk, sorban hagytuk ki elöl a ziccereket, hátul pedig bántóan felpuhult a hatos falunk. A 24. percben Elek Gábor így az ötgólos előny ellenére is dühösen kért időt – joggal zavarta, amit látott, egészen pontosan, hogy elmaradtak a megállító szabálytalanságok, és a DKKA játékosai könnyedén alakították ki a helyzeteket.

Háromra is zárkózott ellenfelünk, a szünetre pedig négygólos előnyünk mellett mehettünk (15-11) – s erre a korábbi, nyolcgólos vezetés ismeretében egyáltalán nem lehettünk büszkék.

Meg – valljuk be – a harminckilencedik és a negyvenötödik perc közötti periódusra sem… A fordulás után rögtön növeltük az előnyünket, Janurik Kinga góljával újfent nyolc volt közte, aztán néhány perc alatt ismét négyre zárkózott az Újváros. Jól látszott, hogy ha a könnyedén kidolgozott nyolcgólos különbség miatt kényelmessé válunk, akkor a dunaújvárosiak ugyanilyen egyszerűen élnek a felkínált lehetőséggel és visszakapaszkodnak. Klujber Katrin maradt talán a legéberebb a mieink közül, tökéletes lövésekkel és nagyszerű meglátásai után precíz gólpasszokkal jelentkezett, csapatunk egyik legeredményesebb játékosa volt. Rajta kívül Márton Grétát illet még dicséret - az ezúttal is kezdőként számításba vett balszélsőnk hat akciógólt szerzett.

A hajrában nem forgott veszélyben a jelentős különbségű győzelem, de az biztos, hogy a szezon során nem az ezen a szombat délutánon mutatott teljesítményre fogunk majd legszívesebben emlékezni. A legnagyobb differencia az utolsó percekben alakult ki (29-19), a duda pedig 30-21-nél szólalt meg – a két bajnoki pontot tehát magabiztosan, de közel sem sziporkázó játékkal gyűjtöttük be.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
7. forduló (elhalasztott mérkőzés)

FTC-Rail Cargo Hungaria - DKKA 30-21 (15-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. március 27., 14:05
Játékvezetők: Héjjas Tímea és Kránitz Andrea

Cikkajánló

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most