2021. április 24.
Húszgólos sikerrel folytattuk a bajnokságot
Ekkora különbséggel is megérdmelten győzött női kézilabdacsapatunk az SZKKA vendégeként.

A helyszín, Szombathely és az Aréna Savaria miatt akár történelminek is nevezhettük volna női kézilabdacsapatunk tizenkilencedik fordulóbeli mérkőzését, de egyébként a két csapat közötti jelentős tudásbeli különbség miatt a papírforma szerint könnyű meccsre számíthattunk. A kezdés aztán meg is ágyazott ennek az „elvárásunknak”: gyorsan, precízen támadtunk és stabilan védekeztünk, s mindezek nyomán a hazai tréner, Marosán György 1-7-nél, hét és fél perc után máris időt kért.

A szombathelyi játékosok testbeszéde hazai szemszögből nem sok jót sejtetett, egyáltalán nem látszott a szemekben az a tűz, amely ahhoz kellett volna, hogy eltüntessék, vagy csak szűkítsék a két csapat közötti különbséget. A mieink az első perctől kezdve könnyedén kerültek helyzetbe, és a tizedik percig nem is rontottunk lövést, ráadásul Bíró Blanka is rendkívül jó hatékonysággal kapkodta el a kapuja felé száguldó labdákat.

A zárt kapus meccsek idején némiképp szokatlan volt a sportcsarnokban a két hazai dobos jelenléte, főleg, hogy hihetetlenül lelkesen ütötték hangszereiket. Hogy ez mennyire hatott a szombathelyi játékosokra, nehéz megítélni, de az tény, hogy az első tíz perc után némiképp javult a teljesítményük, a nagyon gyorsan kialakult (először 3-12-nél) kilencgólos különbségről csak bő tíz perccel később tudtunk tovább lépni (9-19-nél).

Marosán György hét a hat elleni játékkal próbálkozott az első félidő hajrájában, s ezzel némiképp lassítani tudta a meccset, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ebben a periódusban indokolatlanul sok technikai hibát vétettünk. Érezhető volt, hogy a győzelem ezen a délutánon nem foroghat veszélyben, s ez közel sem segítette elő a koncentráció szintjének fenntartását.

A második félidőt 22-11-es előnyről kezdtük, s bár az intenzitás valamelyest kisebb volt, mint a meccs első tíz percében, a különbséget így is folyamatosan növeltük. Angela Malestein, Háfra Noémi és Klujber Katrin alaposan megszórta magát, de rajtuk kívül is nagyjából mindenki rászolgált a dicséretre. Az utolsó tíz percre fordulva, tizenkilenc gólos vezetésünknél felmerült a kérdés, hogy vajon sikerül-e túlszárnyalni a hazai pályán aratott győzelem mértékét, de ehhez nem volt már kellően feszes a védekezésünk. A hajrában még Ballai Borbála és Hadfi Gréta is hozzájárult azért ahhoz, hogy a húszgólos különbség kialakuljon - s végül 22-42-nél szólalt meg a duda. Magabiztos, könnyed győzelemmel kezdtük a bajnokság utolsó szakaszát, amelyben a következő tíz napban ennél jóval nehezebb mérkőzések várnak ránk sorrendben a DVSC, a Siófok, majd a Győri ETO ellen.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
19. forduló

Hungast Szombatheyi KKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-42 (11-22)

Szombathely, zárt kapuk mögött. V: Marton Zs., Szabó E.

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Orbán Adrienn 1, M. Agbaba 2, Pődör R. 3, Mayer Sz. 3, Bandelier 4, Wald. Csere: Christe (kapus), Gorilszka 2 (2), Bíró D., Pődör B., Varga N. 3, Horváth P. 2, Szendrei B. 1, Forgács 1, Virág N. Edző: Marosán György
FTC: Bíró B. – Márton G. 3, Szucsánszki 3, Behnke 1, Stolle 2, Bölk 3, Malestein 8 (1). Csere: Hadfi (kapus), Pásztor N., Ballai B. 1, Schatzl Nadine 3, Csiszár–Szekeres, Kisfaludy 1, Tóth N. 3, Klujber 6 (2), Háfra N. 8. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–5. 10. p.: 2–9. 15. p.: 5–12. 20. p.: 7–15. 25. p.: 9–19. 29. p.: 10–20. 33. p.: 12–24. 38. p.: 13–27. 44. p.: 15–31. 48. p.: 16–34. 52. p.: 20–38. 57. p.: 21–41
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Marosán György: – Tulajdonképpen papírforma eredmény született. Nem voltunk kellően élesek, sok hibát követtünk el, de meggyőződésem, hogy így is hasznos volt számunkra ez a hatvan perc. Dolgozunk a következő hetekben, készülünk a roppant fontos májusi találkozóinkra.
Elek Gábor: – Tizenkettő-tizenhárom nap után játszottuk tétmeccset, ami azért meglátszott a teljesítményünkön. De tették becsülettel a dolgukat a lányok, futottak, védekeztek, egy-két meg nem értés azonban így is akadt a meccsen. Célunkat elértük, hiszen magabiztos győzelmet arattunk.

Cikkajánló

Exkluzív: Kovacsics Anikó elárulta, mikor térhet vissza

Klasszis irányítónkat elkísértük a gyógytornákra, ahol különleges meglepetéssel is készültünk neki - VIDEÓ!

Bölk és Klujber kerülhet be az All-Star csapatba

Két átlövőnkre szavazhatunk május 27-ig a Bajnokok Ligája álomcsapatában.

Kihagyás vár Csiszár-Szekeres Klárára

Ijesztő sérülést szenvedett válogatott kézilabdázónk, négy öltéssel kellett összevarrni a szemhéját.

Fradi TV: A Győr elleni bravúr, és ami mögötte van

Kéziseink hatalmas sikere, Kovacsics Anikó rehabilitációja és női labdarúgónk érzelmes pillanatai.

Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron

Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Az ötből az első célpont: Boglári Akadémia-SZISE

A papírforma szerint hoznunk kell a csupa fiatal tehetségből álló együttes elleni meccset.

Senkit sem kell majd motiválni

A szerdai mérkőzés egyik hőse, Csiszár-Szekeres Klára örül, hogy tiszta a képlet.

Online válthatóak jegyek a Magyar Kupa-hétvégére

FRISSÍTÉS: elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa négyes döntőjére!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most