2021. április 3.
Huszonhét szélső gól és sima győzelem Békéscsabán
Remekeltek a szélsőink, a csapat pedig könnyedén nyert a Békéscsaba otthonában.

Új csapatkapitányt avatott női kézilabdacsapatunk szombaton délután a Békéscsaba otthonában, és ez túl azon, hogy a kapitányként debütáló Csiszár-Szekeres Klárának biztosan szép emlék marad, túl sok jót nem jelent. Elvégre az eredeti kapitányi páros, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita együttes kiválásával magyarázható, a két rutinos irányító mellett ráadásul a fiatal poszttárs, Tóth Nikolett (össze kellett varrni a felszakadt kezét), valamint a rég sérüléssel bajlódó Pásztor Noémi sem tarthatott a csapattal.

Ennek ellenére is győzelmet várhattunk a tabella utolsó helyén álló Békéscsaba ellen, és a mieink esélyeshez méltón kezdték a mérkőzést. Emily Bölk irányította a csapatot, de eleinte nem sokat kellett bajlódnia a figurákkal, mert lerohanások után, rendezetlen védelem ellen lőttük a góljainkat. 0-4-nél, a hatodik percben, hetesből talált be először a hazai fél, és ezzel mintha levetkőzte volna kezdeti megilletődöttségét is. Sokkal jobban megbecsülte a labdát, valamelyest lefékezett minket, s így a következő tíz percben csak egyet tudtunk pluszban közé tenni. Márton Gréta ezúttal is hozta az elmúlt hetekben mutatott káprázatos formáját, egyetlen rontott lövése mellett tízszer volt eredményes az első félidőben. Összesen húszig jutottunk harminc perc alatt, ami kifejezetten jónak mondható, ellenben a tizennégy kapott góllal messze nem lehettünk elégedettek, főleg annak tükrében, hogy Janurik Kinga nyolc védéssel állt ekkor.

Várható volt, hogy hangot ad ennek Elek Gábor, ez után pedig elvárható volt a csapattól, hogy javítson az összképen… 8-0-s sorozatot csináltunk, vagyis hatott az intelem! Örömteli, hogy Alicia Stolle kétszer is átlövésből szerzett gólt ebben a periódusban, de Kovács Anett, Emily Bölk és Schatzl Nadine is élt a lehetőségeivel. A szélsőink egyébként is ragyogóan teljesítettek, alig-alig vétettek lövést, miközben négyen együtt huszonhétszer (!) találtak a kapuba.

A második félidővel sokkal elégedettebbek lehetünk, ekkor mutatkozott meg igazán a két csapat közötti különbség. A meccs utolsó negyedében már igazán felszabadult játékot mutattunk, játékosaink bátran kísérleteztek az egyébként rizikósnak vélt megoldásokkal is, hiszen ezen a napon belefért egy-egy eladott labda. Az összecsapás örömteli mozzanata, hogy Ballai Borbála megszerezte első akciógólját az élvonalban, illetve, hogy senki sem sérült meg.

Könnyedén hoztuk tehát a kötelezőt, 41-23-ra győztünk Békéscsabán. Női kézilabdacsapatunk legközelebb egy hét múlva, a Vác vendégeként lép pályára a Magyar Kupában - a szerdára kiírt, Érd elleni mérkőzésünk elmarad.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
17. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-41 (14-20)
Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. április 3. (szombat) 16 óra
Játékvezetők: Benya-Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta
Gólszerzők: Márton Gréta 10, Kovács Anett 8, Schatzl Nadine 6, Emily Bölk 4, Alicia Stolle 3, Angela Malestein 3, Klujber Katrin 2, Kisfaludy Anett 2, Háfra Noémi 2, Ballai Borbála 1, ill. Agbaba 5, Iván 3, Bucsi 3, Török 3, Radojevic 2, Mitrovic 2, Kukely A. 2, Csepregi 1, Giricz 1, Andróczki 1.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin