2023. szeptember 30.
Idegőrlő meccs végén döntetlen a Rapid ellen
Hat góllal is vezetett női kézicsapatunk a Rapid elleni BL-rangadón, de a végére elfogyott az előnyünk.

Rendkívül fontos mérkőzés előtt állt női kézilabdacsapatunk – minden tekintetben. Rosszul kezdtük a Bajnokok Ligája-sorozatot, ezért égető szükségünk volt a pontokra a Rapid Bucuresti-tel szemben, de a román csapatok elleni meccsek egyébként is különös jelentőség bírnak. Ritkán tapasztalható hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét fél szurkolói kitettek magukért, de a pályán szerencsére a mieink villogtak.

Tomori Zsuzsanna és Kisfaludy Anett kezdett a védelem közepén, méghozzá ragyogóan! A kiváló védekezések után indulhattunk, és jobbára elöl is jó megoldásokat találtunk: Lekics, Bölk és Klujber góljával alig három perc alatt 3-0-ra elléptünk. Nagyon kellett, hogy végre az első percekben tűzbe jöjjünk, és még annak ellenére is érezhetően sokkal jobb volt a teljesítmény, mint az első három fordulóban, hogy a vendégek felzárkóztak. A helyzeteink ebben a periódusban is megvoltak, csak épp Diana Ciuca kapus kapott el jó formát, így a tizedik percben 3-3-ról folytathattuk. Fontos volt ugyanakkor, hogy előnybe kerülni nem hagytuk riválisunkat, sőt, 5-4 után újra az első percekhez hasonló hőfokra kapcsoltunk. Tomori zseniálisan irányította a falunkat, a kapuban Böde-Bíró Blanka is védésekkel jelentkezett, elöl pedig Lekics, Márton, Bölk és Malestein is eredményes volt, 11-5-nél már hattal vezettünk!

Fordulatos volt a meccs, a közte hatot egy lendülettel lefelezték a vendégek, hogy aztán ismét ötre távolodjunk, és végül a szünetre plusz négynél mehessünk (14-10).

A fordulás után szerencsére nem nagyon tudott újítani a Rapid, ha meg mégis tudott volna faragni a hátrányából, akkor Bíró fontos pillanatokban védett. Támadásban se volt igazán lefelé kilógó teljesítmény a mieinknél, ellenben mindig volt valaki, aki az adott periódusban extrát tett hozzá – hol Klujber átlövéseiből éltünk, hol Malestein villant, vagy épp Cvijicset találtuk meg tisztán a vonalon, de nagy tapsot érdemelt a sérülés miatt kimaradó Janurik Kingát helyettesítő Mészáros Virág hetes védése is. Csupán arra kellett ügyelnünk, hogy a kapuba érkező Kapitanovic ne kapja el túlságosan a fonalat, hogy a helyzeteinkkel jól sáfárkodjunk, de sajnos ezt nem sikerült megoldanunk. Jó darabig öt-hat gólon ingadozott a különbség, a játékrész közepén azonban elkezdett közeledni a Rapid a negyvenkilencedik percben egészen egyre olvadt a különbség. Úgy tűnt, kissé fáradunk, mert védekezésben ekkor már többször vertek meg minket egy az egyben, mint az első félidőben.

Lelassultunk támadásban, és bár Bíró védései tartották a lelket, a vendégek az ötvennegyedik percben a vezetésért támadhattak. Hihetetlenül feszült meccs lett, és nagyon bánhattuk, hogy az ötvenhetedik percben, egygólos vezetésnél számunkra kedvezőtlenül döntöttek a játékvezetők, hiszen támadhattunk volna, ehelyett ismét egyenlítettek a románok. Az ötvenkilencedik percben a mi kezünkben volt a labda, de döntetlennél elszórtuk, így az utolsó percben megint esélyt kapott a Rapid.

Bíró nagyott védett, maradt húsz másodperc, de nem tudtunk mi sem betalálni, így döntetlennél ért véget a mérkőzés.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – CS Rapid Bucuresti 24-24 (14-10)
Helyszín: Érd Aréna, 1300 néző
Időpont: 2023. szeptember 30., 18 óra
Játékvezetők: Ismaijl Metalari, Nenad Nikolovski (észak-macedónok)
Gólszerzők: Lekics 6 (2), Bölk 5, Klujber 5, Malestein 4, Cvijics 1, Hársfalvi 1, Kisfaludy 1, Márton 1, ill. Korsós 6 (3), Kassoma 4, Lopez Herrero 3, Fernandez Fraga 3, Janjusevics 3 (1), Badea 2, Grozav 2, Gonzalez Ortega 1.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin