2019. szeptember 10.
Idegőrlő mérkőzés és döntetlen a DVSC ellen
Nem bírtunk a vendégek kapusával, így hiába küzdöttünk, pontot veszítettünk hazai pályán a Debrecen ellen.

A korábbi években is akadt jó néhány pikáns összecsapás az FTC és a Debrecen női kézilabdacsapata között, de ezúttal az is további érdekességként szolgált, hogy a két fél a nyáron egy hetet közösen edzőtáborozott, illetve két felkészülési találkozót is játszott. Vagyis kíváncsian várhattuk, vajon tud-e újat, meglepőt húzni a kedd esti bajnokin az egymást egyébként is rendkívül jól ismerő edző.

Az első percekben úgy tűnt, hogy a támadások ellenszerét itt is, ott is megtalálták, nehezen indult be a gólgyártás, a hatodik percre fordulva 2-0-ra vezettünk – de legalább vezettünk. A kevés gól elsőszámú okozója a két kapus volt, Bíró Blanka és Triffa Ágnes is kiváló hatékonysággal védett. Kicsivel később aztán pontosabbá váltak a mezőnyjátékosok is, kevesebb volt a védés, de a két-három gólos előnyünket jól őriztük. Nyugodtabb lett volna mindenki, ha nagyobbra hízik a különbség, ehhez azonban túlságosan szívós volt a Loki, illetve túl sok volt a hiba a játékunkban. A játékrész végéhez közeledve Emilie Christensen is megmutatta, hogy az alapképességei egészen jók, gólt szerzett és parádés gólpasszt adott az amúgy is eredményesen kézilabdázó Schatzl Nadine-nak – plusz háromnál távolabb azonban ezzel sem kerültünk.

A szünetről két gólos előnnyel jöhettünk vissza (15-13), de két perc sem telt el a második félidőből, amikor már a DVSC-nél volt az előny, mi tagadás, borzasztóan kezdtünk. Kovacsics Anikó és Klujber Katrin rázott magán egyet, újra visszavettük a vezetést, de ezzel sem törtünk meg a riválist, hanem idegőrlő és nagyon kiegyenlített mérkőzés kezdődött. A vendégek kapusa, Triffa sajnos hihetetlenül jól védett, sorra fogta a ziccereket, és képtelenek voltunk elszakadni az ellenfelünktől. Közben fokozódott a hangulat, és ahogy a debreceniek érezték a lehetőséget, úgy lettek egyre lelkesebbek. Hét perccel a vége előtt döntetlen állásnál kért időt Elek Gábor, de így is hátrányba kerültünk.

Úgy tűnt, mintha a pályán nem lenne érezhető, hogy bajban vagyunk, hogy majd a végére elfárad a Debrecen, de csak nem akart elfogyni ellenfelünk ereje: öt perc maradt, és vezetett a Loki, amikor óriási szurkolás érkezett a lelátóról.

Ezzel együtt is csak egyenlítésig értünk, amikor meg a vendégek már passzívnál támadhattak, Despotovic lőtt gólt... Kovacsics egyenlített gyorsan, de újabb debreceni gól jött, huszonkilenc másodperccel a vége előtt időt kért Elek Gábor - egy gólos hátrányban. Hét mezőnyjátékossal támadtunk és Schatzl Nadine kiegyenlített, s bár az utolsó debreceni támadást kivédekeztünk, így is pontot veszítettünk. Javítási lehetőség lesz: előbb pénteken a Dunaújváros, majd sokkal inkább a Siófok ellen, idegenben, szeptember 21-én. Nem kétséges, hogy az ott nehezebb lesz, de ezzel a hibával kötelezővé változott.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
9. forduló (előrehozott mérkőzés)

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 30-30 (15-13)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző. V: Bacs, Bóna

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 11 (6), Kovacsics 5, Snelder, Háfra N. 4, Schatzl Nadine 4.
Csere: Pásztor N., Bánfai, Christensen 1, Klivinyi 1, Mészáros R. Edző: Elek Gábor
DEBRECEN: Triffa – Varsányi, Kovács Anna 3, Deszpotovics 6, Tóvizi 2, Bulath 7 (1), Vantara-Kelemen 3.
Csere: Szabó D., Oguntoye (kapusok), Vámos P. 4, Bordás 1, Karnik Sz., Arany 2, Petrus, Karsten 2.
Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 10. perc: 5–3. 15. p.: 8–5. 24. p.: 11–9. 32. p.: 15–16. 38. p.: 19–18. 49. p.: 23–23. 53. p.: 24–25
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Csak magunknak köszönhetjük ezt a pontvesztést, nagyon csalódottak vagyunk. Elismerésem a Debrecennek, rászolgált a döntetlenre.
Köstner Vilmos: – Nagyon jó meccset játszottunk, letelt a hét szűk esztendő, pontot szereztünk az FTC otthonában. Kiváló teljesítményt nyújtott a csapat, mindenkinek példás volt a hozzáállása.

Cikkajánló

Nyerj két VIP-jegyet és egy dedikált mezt!

Az EHF választása alapján a hét mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen.

Fölényes győzelemmel hangoltunk a két rangadóra

Az első perctől kezdve dominált női kézilabdacsapatunk, amely végül nagyon megverte a Szombathelyt.

Újra itthon játszik női kézilabdacsapatunk

Négy idegenbeli mérkőzést követően az új évben először lép pályára a Ferencváros az Elek Gyula Arénában.

Elek Gábor és Danyi Gábor vezeti a magyar válogatottat

Vezetőedzőnk a Győr szakvezetőjével közösen március 31-ig szóló megbízást kapott.

Jó kezdés után két pontot szereztünk

Mindkét félidő elején fölényben játszottunk, és az ekkor szerzett előny eldöntötte a meccset.

Elek Gábor őszinte véleménye 2019-ről

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője örömről, bánatról és tapasztalatokról beszélt évértékelőjében – VIDEÓ!

Kisvárda a következő megálló

Újabb hosszú utazás vár a Ferencváros női kézilabdacsapatára, ezúttal hétközi forduló következik.

Ezúttal nem aludtunk bele - simán vertük a lilákat

Tizenkét percig volt szoros a Békéscsaba elleni bajnoki, a második félidőben pedig már nem kellett izgulni.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most