2019. április 6.
Idén nem világválogatott, „csak” az orosz az ellenfél
Sokat változott a Rosztov-Don tavaly óta, klasszisok távoztak a keretéből, de így is bivalyerősnek tűnik.

A CSM Bucuresti tavaszi botladozása megteremtette a lehetőséget női kézilabdacsapatunk számára, hogy előzzön a Bajnokok Ligája második csoportkörében, így az elmúlt hetek, hónapok egyik fő kérdése az volt a csapat háza táján, hogy Metz vagy Rosztov-Don. A túloldalon ugyanis ez a két csapat vívott egymással a csoport első és második helyéért, mi pedig a megszerzett bravúrpontoknak, és a meglepetésként beeső román formahanyatlásnak köszönhetően a harmadik pozícióba érkeztünk. Hogy mely rivális lett volna a jobb, arról megoszlanak a vélemények – a szakemberek szerint a Metz tavasszal a teljes mezőny legjobb formáját futó együttese lett, csurig francia világbajnokokkal, akik évek óta együtt játszanak, ugyanakkor számunkra velük kapcsolatban több a pozitív közeli emlék, mint a negatív. Ezzel szemben a Rosztov-Don fizikailag elképesztően erős brigád, az oroszországi utazás sem a plusszos oldalon jelentkezik, miként a tavalyról frissnek érzett rossz benyomások sem sokat használnak, miközben várhatóan hiányzik majd a párharcból a legjobb rosztovi játékos, és az is egyértelmű, hogy a tavalyi parti óta gyengült az oroszok kerete.

Távozott ugyanis a nyáron Siraba Dembele, Cabral Barbosa és Katarina Bulatovics is – ők hárman a két tavalyi meccsen tizennyolc góllal terhelték meg a Fradi kapuját. Műtétje után lábadozik és várhatóan még nincs bevethető állapotban (bár Budapestre utazott…) Anna Vyakhireva sem, aki egymaga tizenötöt szórt nekünk és egyébként is a csapata, illetve az orosz válogatott legjobbja. A Rosztov-Don keretében egyébként összesen négy légiós található, egy holland (Lois Abbingh), egy ukrán (Viktoriya Borshchenko) és két brazil (Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues), meg a fél orosz válogatott. Egészen pontosan a 2018 decemberi Európa-bajnokságon a franciák elleni döntőben nyolc rosztovi kézilabdázó jutott szóhoz – vagyis azt többé-kevésbé leszögezhetjük, hogy míg tavaly egyfajta világválogatott volt az ellenfelünk a negyeddöntőben, addig most az orosz válogatottat kellene felülmúlnia a Ferencvárosnak. Jelentős változás még, hogy a vezetőedző ebben a szezonban már a régi ismerős, a korábbi győri tréner, s a román válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Ambros Martín.

A szakember személye egyébként nagyjából garancia rá, hogy elképesztően kemény védekezéssel találjuk majd szembe magunkat, na meg irtózatosan magas fallal. Az oroszok keretében nyolc 180 centiméternél magasabb játékos található, míg nálunk Bíró Blankán és Szemerey Zsófin kívül csak Háfra Noémi, Bobana Klikovac és Djurdjina Malovics nőtt ilyen magasra. Úgyhogy várhatóan a gyors és technikás játékosaink, valamint a szélsőink élhetnek meg jobban a Rosztov-Don elleni összecsapáson.

S ha már ezzel kezdtük, ezzel is zárjuk: a Metz pénteken Bukarestben múlta felül öt góllal (26-31) a legjobbjait, Neagut, Cvijicset és Kurtovicot nélkülöző CSM-et, vagyis egyelőre azt érezhetjük, nem baj, hogy a Rosztov jutott nekünk.

Azt reméljük, hogy vasárnap délután se változik sokat a véleményünk.

BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2019. április 7. 14:30 (kapunyitás 12:30)
Játékvezetők: Cristina Nastase és Simona Raluca Stancu (románok)
Minden belépő elfogyott!
TV: Sport 1

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin