2022. március 7.
Ifjúsági - és junior Európa-bajnok irányítót igazoltunk
Kukely Anna 15 évesen mutatkozott be az élvonalban, hazánk egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon.

Tovább formálódik a Ferencváros magyar bajnok női kézilabdacsapata! Örömmel jelenthetjük be, hogy klubunk szerződést kötött hazánk egyik legtehetségesebb irányítójával, az ifjúsági és junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai harmadik helyezett Kukely Annával.

Anna 2003. május 27-én született Békéscsabán, és ott is nőtt fel igazi sportos családban, hiszen édesapja és nagyapja labdarúgó volt, édesanyja pedig kézilabdázott. Ő ikertestvérével utóbbi sportágat választotta, és mostanáig kizárólag szülővárosa csapatában szerepelt. Nagyon gyorsan haladt a ranglétrán, 15 évesen, 2018-ban már az élvonalban is bemutatkozott. A 2018/2019-es és a 2019/2020-as idény során az utánpótláscsapatok mellett a felnőttek között is rendszeresen szerepet kapott. Az első, tisztán a felnőtteknél töltött idénye során húsz meccsen kilencvenhét gólt szerzett, s csapata legeredményesebb játékosa lett. A Békéscsaba ezzel együtt is kiesett a legjobbak közül, ugyanakkor a jelenlegi idényben minden esélye megvan rá, hogy kivívja a feljutást. Leendő játékosunk ezúttal is együttese legeredményesebbje, az alapszakasz tizenhat bajnokiján kilencvenszer járt túl az ellenfelek kapusainak eszén.

Anna az utánpótlás-válogatottaknak rendszeresen tagja, 2019-ben a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronzérmet, a celjei ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmet, illetve a 2021-es junior Európa-bajnokságon is aranyérmet nyert a magyar nemzeti csapattal.

„Nagyon örülök, hogy bejelenthetjük Kukely Anna átigazolását – mondta Görög Zsolt ügyvezető igazgató. – Az egyik legtehetségesebb irányítóval erősödünk, akinek a teljesítményét, fejlődését már évek óta figyeli a Ferencváros szakmai stábja. Nem titok, hogy már a mostani idény során is szívesen láttuk volna a Népligetben, de a tanulmányai miatt erre nem kerülhetett sor. Nagy figyelmet fordítunk továbbra is azokra a magyar kézilabdázókra, akik beleillenek az elképzeléseinkbe, és őszintén bízom benne, hogy ha Anna fejlődési íve töretlen marad, akkor hamarosan az ikonikus irányítóink helyére léphet.”

Kukely Anna hosszútávú szerződést írt alá, és 2022 nyarán csatlakozik a Ferencvároshoz. Leendő játékosunk első hosszabb beszélgetését ITT olvashatja el.

Cikkajánló

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

Újra munkában a csapat – szinte teljes kerettel

Az Európa-bajnokságon résztvevő játékosaink közül Malestein és Edwige csatlakozott legkésőbb a társakhoz.

Ne maradj le a legjobb helyekről!

A női Bajnokok Ligája- és a férfi Európa-liga-csoportmérkőzésére is megvásárolhatóak a jegyek.

VIDEÓ: Budapest-kvíz Lekiccsel és Stolléval

A Fradi TV népszerű rovatának új epizódjában női kéziseink két kiváló légiósa mérte össze tudását – VIDEÓ!

Komoly elismerés: Klujber bekerült az álomcsapatba!

Az EHF szakértői és a szurkolók átlövőnket választották az Európa-bajnokság legjobb jobbátlövőjének.

Jegyvásárlás a BL-meccsekre és a Fradi-Győr rangadóra

Női kézilabdacsapatunkra óriási mérkőzések várnak decemberben, ezekre válthatnak jegyet már hétfőtől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin