2019. március 14.
Ismerjük a célhoz vezető utat
Két évvel ezelőtt bejött, hogy a Dunaújváros ellen vívtuk a Magyar Kupa-elődöntőjét.

„Hogy mi lehet a legfontosabb ezen a kupa-hétvégén? A szombati meccs, hogy ott maximális koncentrációval lépjünk pályára!” – mondta Bíró Blanka a csütörtöki edzést megelőzően. A foglalkozás eleje aztán nem volt tökéletes, vagyis Elek Gábornak nem tetszett minden másodperce, és ennek hangot is adott, de később már javult az összkép. Nincs gond ezzel, főleg, ha hozzátesszük, hogy a hétvégén, egészen pontosan vasárnap kell elérni a csúcsformát.

De, ahogy azt a pazar formát futó kapusunk is leszögezte, mindenek előtt a Dunaújvároson van a hangsúly. Mert bár a DKKA idén nem annyira veszélyes ellenfél, mint az előző években, s az őszi egymás elleni bajnokit is nagyon simán nyertük meg idegenben 36-23-ra (ráadásul a 2018 szeptemberi meccsen a hazaiak legjobb gólszerzője bizonyos Klujber Katrin volt…), a kupamérkőzések mindig speciálisak. Emlékezhetünk például épp az újvárosiak elleni 2017-es Magyar Kupa-elődöntőre, amelyet csak komoly erőlködés árán tudtunk megnyerni 33-29-re – ha valakinek nem rémlene ez az összecsapás, akkor annak talán az lehet az oka, hogy másnap a Győr ellen hetes párbajt követően elhódítottuk a serleget, s ez minden bizonnyal felülírja a szombati emlékeket.

A cél valami hasonló lenne ezúttal is, csak Kecskemét helyett most Debrecen a helyszín. Szurkolóink az FTC-nek előre lefoglalt szektorok (J03, J04, J14) valamennyi jegyét megvásárolták, de a csarnokban még bőven van szabad hely, a Fradi-szektorok közvetlen szomszédságában is, vagyis aki csak most kap észbe, a Magyar Kézilabda-szövetségen keresztül még belépőhöz juthat. A szövetség egyébként felhívja szurkolóink figyelmét, hogy a sportrendezvényre kizárólag az általuk kiadott transzparens beviteli engedéllyel rendelkező látványelemek vihetőek be. A mérkőzésekre kizárólag a hivatalos magyar jelképekkel és a FTC hivatalos jelképeivel ellátott látványelemek kerülnek beengedésre. A rendezők nem engedhetik be a más ország, nemzetiség, illetve politikai, vallási rétegek sértését tartalmazó feliratokat, transzparenseket. Az üreges, műanyag zászlótartó rudakat engedélyezik, de a fix rudak bevitelét megtiltják.

A hírek szerint a Fradi-szektorokon kívül is több száz szimpatizánsunk váltott már jegyet, vagyis egészen biztosan komoly támogatás érkezik majd a csapat felé a lelátóról. Az együttesünk pénteken délután még a Népligetben edz, majd az estét már Debrecenben tölti – a minket érintő elődöntőt szombaton 13 órakor rendezik.

A PROGRAM

Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő
2019. március 16-17., Debrecen, Főnix Csarnok
Március 16., szombat, elődöntők: 
13:00 Dunaújvárosi KKA–FTC-Rail Cargo Hungaria
15:15 Érd–Győri Audi ETO
Március 17., vasárnap:
15:45 bronzmérkőzés
18:00 döntő

Cikkajánló

Pihenő nélkül vágunk bele a szezon záró harmadába

Alig tértek vissza játékosaink a válogatottól, szerdán már ismét bajnoki mérkőzést játszunk Debrecenben.

Két tornagyőzelem fradistákkal!

A junior és az ifjúsági női kézilválogatott is nemzetközi tornát nyert a hétvégén • Remekeltek a fradisták.

Sok hibával játszottunk, de könnyedén nyertünk

Horváth Dóra és Klujber Katrin is debütált a felnőtt válogatottban a Japán ellen simán megnyert találkozón.

Válogatott meccsdömping a hétvégén

Három korosztályos és két felnőtt válogatott keret a hétvégén összesen 11 felkészülési mérkőzést játszik.

Háfra Noémi díjat kapott!

Válogatott kézilabdázónkat az Inspiráló Nők Díjátadón választották meg 2019 leginspirálóbb ifjú sportolójának!

Ők is segítik a BL-ben vitézkedő kéziseinket!

Háfra Noémi egyedi üzenetet is küldött a BL-meccseken állandóan segítő kislányoknak – VIDEÓ!

Klujber Katrin 2022-ig biztosan marad!

A tizenkilenc éves átlövőt alig három hónapja igazoltuk, de már ennyi idő alatt is meggyőzően teljesített.

Közlemény

Az idény végén távozik női kézilabdacsapatunk kapusa és irányító-átlövője.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most