2023. március 25.
Itthon is győzelem, ott vagyunk a negyeddöntőben!
Az első meccshez hasonló forgatókönyv szerint ezúttal is szinte végig vezetve győzött női kézilabdacsapatunk.

A Buducsnoszt Bemax elleni négygólos idegenbeli győzelem megfelelő alapot teremtett a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő sikeres megvívásához, de fontos volt, hogy tisztában legyen azzal mindenki, hogy a párharc még nem dőlt el. Színültig megtelt az Érd Aréna a visszavágóra, izzott a levegő a sportcsarnokban, és ilyen légkörben a csapat is jól kezdte a meccset. Aztán gyorsan kiderült, hogy a Buducsnoszt nem áldozati báránynak érkezett a visszavágóra, és nem hagyta magát leszakítani, kettővel többször is vezettünk, de 7-7-nél, például, azért kellett védekeznünk, hogy ne kerüljünk hátrányba.

Nem kerültünk, közben azonban a meccs képe se sokat változott, vagyis riválisunk tartotta magát, főképp kapusa, az odavágón is jól teljesítő Armelle Attingré védései miatt. Hátul Ivona Pavicsevics okozta a legtöbb gondot, Milena Raicsevics pedig a legtöbb bosszúságot. Előbbi öt gólt lőtt az első félidőben, utóbbi pedig négy találata mellett nagyjából ugyanennyiszer próbálta meggyőzni elsősorban a játékvezetőket, hogy komoly sérelem érte, aztán a dráma után kisvártatva gond nélkül játszott tovább – finoman szólva se vívta ki a közönség rokonszenvét…

A mieinknél Angela Malestein és Klujber Katrin talált legtöbbször Attingré kapujába, a legnagyobb örömöt pont utóbbi, időn túli szabaddobásgólja okozta. Ennek köszönhetően egygólos előnyben mehettünk a szünetre, összesítésben pedig öttel álltunk jobban, de egyértelműen azt érezhettük, hogy ennél (is) több van a csapatban.

A fordulás után jött Janurik Kinga a kapuba, Alicia Stolle pedig jobbátlövőbe, és mindketten hozzá is tudtak tenni a játékhoz: javult a védekezésünk, negyed óra alatt csupán négy gólt kaptunk, Stolle pedig kétszer is betalált (20-17). Úgy tűnt, ebben az időszakban megtörhetjük a montenegróiakat, ehhez az kellett, hogy még egy-két gólt közétegyünk, vagy hogy ne engedjük közelebb ellenfelünket, miközben az idő egyre fogy.

A kettő ötvözete valósult meg, hiszen négynél távolabb nem tudtunk elhúzni, de az utolsó tíz percben összesítésben így is jelentős volt az előnyünk. A Buducsnoszt mintegy hét perccel a lefújás előtt még időkéréssel próbálkozott, de nem esett gól a következő támadásból, a túloldalon viszont Stolle kipókhálózta a rövid felsőt. Sokat elmond német válogatottunk teljesítményéről, hogy a második félidőben Klujber Katrint csupán a véghajrában küldte pályára Elek Gábor. Amikor meg a hibája után Malestein óriási sprintet kivágva szerezte vissza a labdát, végképp eldőltnek érezhettük a továbbjutást.

Végül öt góllal győztünk, összesítésben pedig kilenccel múltuk felül a Buducsnosztot, így együttesünk 2019 után jutott újra Európa legjobb nyolc csapata közé, és a negyeddöntőben a Metz ellen mérkőzhet meg a nagy cél, a FINAL4-ba jutásért.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő, visszavágó

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt Bemax 27-22 (14-13)
Helyszín: Érd Aréna, 2100 néző
Időpont: 2023. március 25., 16 óra
Játékvezetők: Alekszandar Jovics, Nedim Arnautovics (bosnyákok)
Gólszerzők: Malestein 5 (2), Stolle 5, Klujber 4, Lekics 3, Bölk 3, Kisfaludy 2, Márton 2, Szöllősi-Zácsik 1, Cvijics 1, Szucsánszki 1, ill. Pavicsevics 7, Godec 5, Raicsevics 6 (4), Pletikosics 4,

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin