2020. január 4.
Izgalmas meccsel és győzelemmel nyitottuk az évtizedet
Meggyűlt a bajunk a hazaiak kapusával, de a hajrát már nyugodtan nézhettük végig.

Az első mindig különleges, s bár ezúttal nem szezonnyitóról volt szó, 2020-ban, sőt, ebben az évtizedben is most először lépett pályára női kézilabdacsapatunk. Méghozzá Székesfehérváron, az Alba Fehérvár vendégeként, a hihetetlenül kemény január első felvonásaként.

Fehérvárra ráadásul nem nyerni járnak a csapatok, a szezon során eddig csak a Győr tudott győzni a Köfém Sportcsarnokban, a hazaiak szombaton koraeste pedig ennek megfelelően, nagy önbizalommal kezdtek. A mieinkkel se lett volna gond, a ritmus és a védekezés is megfelelő volt, folyamatosan komoly helyzetbe kerültünk, csak épp a fehérvári kapus, Attingre Armelle ihletett formában nyitotta a találkozót. Sorozatban fogta a ziccereket, így igen jól jött, hogy 3-0-nál Bíró Blani is lehúzta a rolót, és ezzel kis időt nyert a társaknak arra, hogy megtalálják a gól receptjét. Schatzl Nadine törte meg a csendet a kilencedik percben, és szépen lassan kezdett normalizálódni a helyzet – mármint, Armelle már nem védett mindent, illetve betalált végre Klujber Katrin és Kovacsics Anikó is.

A tizenkettedik percben 4-2-re vezettek a fehérváriak, de aztán viszonoztuk a nyolcperces gólcsendet, és ezt kihasználva fordítani tudtunk. Benne volt a pakliban, hogy már ebben a periódusban jelentős előnyre teszünk szert, mert valóban jól működött a védekezésünk, de a helyzetekkel továbbra is meggyűlt a bajunk. Iszonyatosan rohantunk minden megszerzett labdával, bízva abban, hogy ezt a tempót kevésbé bírja majd az Alba. Megesett, hogy mire a hazaiak a kilencesünkön visszafordultak a félpálya irányába, valamelyik játékosunk már lőni készült. Csak ekkor még ott volt Armelle is, aki az első félidőben jó ötven százalék környékén tartotta a hatékonyságát. Elsősorban az ő teljesítményével magyarázható, hogy az első harminc percben egyszer sem távolodtunk el kettőnél messzebb.

A lelátón egyébként elképesztően jó hangulat uralkodott, nem tudjuk, hogy volt-e, aki nem jutott be, de az biztos, hogy a csarnokban talpalatnyi szabad helyet se lehetett látni. A hazaiakat jó hetvenfős tábor buzdította komoly hangerővel, a vendégszektorból pedig mintegy kétszáz-kétszázötven torokból jött a szurkolás.

Ami harminc percig nem sikerült, az a második játékrészben összejött, hárommal léptünk meg, de ez nem vette el a hazaiak kedvét, ha úgy tetszik, ezúttal is jött a szokásos szoros, izgalmas Alba-Fradi meccs. Amikor picit megnyugtató távolságra szöktünk volna, újra és újra egy-két elrontott ziccer következett, amivel állandóan felhoztuk a jól küzdő, és a lehetőségeit jól használó Fehérvárt. Ezzel együtt, ahogy várhattuk, a meccs hajrájára vesztett dinamikájából és pontosságából a hazai csapat, így az utolsó tíz percet már viszonylag nyugodtan nézhettük végig. Klivinyi Kinga szerzett fontos gólokat ebben az időszakban, 15-17-ről négyet lőttünk zsinórban, hatra távolodtunk, és még az is belefért, hogy Armelle ekkorra is hagyott néhány bravúrt.

A végül nyolcgólosra hízó győzelem az eredmény alakulásához mérten kissé túlzó, de a játék képét, egészen pontosan a temérdek elrontott ziccert és hetest látva talán reálisnak mondható.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
8. forduló

Alba Fehérvár KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 17-25 (9-11)

Székesfehérvár, 850 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.
FEHÉRVÁR: 
ATTINGRÉ – Zazai 1, WALFISCH 4, Rózsás 1, Sztankovics 3, Mendy 2, Szarka A. 1. Csere: Boldizsár B., Utasi 2, Töpfner, Gerháth K. 2 (1), Dubán, Pelczéder 1. Edző: Deli Rita
FTC: 
BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 6, Klujber 3 (2), Snelder 1, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 2 (1), Schatzl Nadine 3. Csere: Szemerey (kapus), Háfra N. 3, Márton G. 1, Szucsánszki, PÁSZTOR N. 3, Hornyák D., Debreczeni-Klivinyi 3, Christensen. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc:
3–0. 12. p.: 4–2. 18. p.: 4–6. 24. p.: 7–8. 28. p.: 9–10. 34. p.: 10–12. 40. p.: 13–18. 46. p.: 15–18. 52. p.: 15–21. 58. p.: 16–22
Kiállítások: 
12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 
3/1, ill. 7/2
MESTERMÉRLEG
Deli Rita: – 
Ha a találkozó előtt valaki azt mondja, hogy ilyen mérkőzést tudunk játszani a Ferencvárossal, azt aláírtam volna. Elégedett vagyok a csapattal, az első tizenöt percben eksztázisban és jól játszottunk, mind a védekezésünket ki lehet emelni, mind Armelle Attingré teljesítményét, aki fantasztikusan védett. A negyvenötödik percben kezdtem el érezni, hogy fogyunk ötletekben, a távoli zónából nem tudtunk mit kezdeni és az átlövések sem sikerültek. Csak huszonöt gólt kapni az FTC-től, ezt nagyon jó eredménynek tartom. 
Elek Gábor:
– Nagyszerű hangulatú, küzdelmes mérkőzés volt. A Fehérvár nagy harcra kényszerített bennünket. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben volt. A támadójátékunkkal sem volt gond, de rengeteg ziccert kihagytunk, ez még az NB I B-ben is a gyenge teljesítmények közé tartozna.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin