2020. november 4.
Izgalmas meccsel folytattuk a bajnokságot
Magabiztosan kézilabdáztunk az első félidőben, a fordulás után azonban nagyon sok ziccert rontottunk.

Nem indult nagy gólzáporral női kézilabdacsapatunk tizennegyedik fordulóbeli bajnokija, tíz perc alatt csupán öt gólt láthatott a váci sportcsarnokba kilátgató mintegy száz néző. Legfeljebb száznyolcvan lehettek volna a legfrissebb szabályok értelmében, de a hazai bérletesek egy része nem érkezett meg a lelátóra – Fradi-szurkoló pedig eleve nem lehetett sajnos. Hat-nyolc váci próbált valamiféle meccshangulatot teremteni, de szerencsére a pályán történtek sokszor elhallgattatták őket: a mieink játszottak fölényben.

Angela Malestein – akit az egyébként nem igazán használt, de létező nevén Antje Malesteinnek szólított a műsorközlő – ott folytatta, ahol a Krim Ljubljana ellen abbahagyta, negyed óra alatt ötször talált be Triffa kapujába, pedig az első kísérletét még védte a kapus. Ezzel együtt jó tíz perc kellett ahhoz, hogy megtaláljuk a távolságot a felállt fallal szemben, addig lerohanásból szereztük a góljainkat, azt követően viszont már kinyílt a gólzsák. Igaz, ezzel párhuzamosan némileg a védekezésünk is visszaesett, illetve a váciak hét mezőnyjátékossal támadva legtöbbször ziccerig játszottak. Janurik Kingát sokszor találták meg tiszta ziccerben, de így is az lehetett az érzésünk, hogy stabilan áll a lábán, fontos pillanatokban fogott labdákat, ráadásul gólt is szerzett.

A játékrész második felében léptünk el jelentősebben a Váctól, a 22. percben Kovacsics Anikó góljával már hatot tettünk közé (9-15), és az előnyünkből öt gólt a szünetre is megőriztünk (12-17).

A második félidőre kapust cserélt a váci tréner, Szilágyi Zoltán, és bejött ez a húzása, ugyanis Bukovszky Anna jól védett – ez általában rá ellenünk szinte mindig igaz egyébként. Sorban fogta a ziccereket, így nem csoda, hogy kettőre zárkózott ellenfelünk, amely ettől egyre lelkesebbé vált. Vagyis, jöhetett a szokásos váci izzadós hajrá, amiben az utolsó tíz percre kétgólos előnnyel fordultunk rá (21-23).

Szerencsére a mi védekezésünk is paprikásabbá vált, saját bőrükön érezhették a játékosaink, hogy több kell annál, mint amit a második félidő elején mutattunk. Ha viszont már így alakult, akkor örömteli, hogy sikerült ritmust váltani! Ha nem adtuk a hazaiak kezébe a labdát, hogy rohanhassanak, akkor iszonyatosan nehezen kerültek helyzetbe, épp ezért volt bosszantó, hogy olyan sok ziccert rontottunk el. Jobb koncentrációval négy-öt gólra növelhettük volna ismét az előnyünket, ehelyett az 55. percben ismét egyre olvadt a fór (24-25).

Sőt, az egyenlítésért is támadhatott a Vác, de szerencsére Janurik Kinga könnyedén fogta Kácsor Gréta lövését, majd kettővel tudtunk rá válaszolni (24-27). Nem volt még vége, csak Schatzl Nadine extra gólja után, amivel továbbra is három gólon maradtunk, és egy perccel a vége előtt ez már behozhatatlannak bizonyult.

Olyan nehéz meccset játszottunk, amilyet Vácott általában szoktunk, de egy fokkal talán nehezebben húztuk be a két pontot, mint azt a kezdés előtt reméltük. Ennél a hétvégén a Bietigheim ellen biztosan több kell, de ezen az estén a lényeg, hogy a negyedik bajnoki mérkőzésünket is győztesen zártuk!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
14. forduló

Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-29 (12-17)
Helyszín: Vác, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2020. november 4., 18:00
Játékvezető: Fekete Tamás és Tóth Dávid
A Ferencváros gólszerzői: Angela Malestein 7 (1), Schatzl Nadine 5, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 3, Julia Behnke 3, Klujber Katrin 3, Alicia Stolle 2, Emily Bölk 1, Janurik Kinga 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin