2022. április 21.
Janurik Kinga vezérletével győztük le Portugáliát
Kapusunk fantasztikus formában védett, 18 gólon tartottuk ellenfelünket, s így magabiztosan nyertünk.

Portugáliában folytatta az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar női kézilabda-válogatott, s még akkor is győzelmet várhattunk a mieinktől, ha sérülések és betegségek miatt voltak jelentős hiányzóink. Klujber Katrin el sem utazhatott, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig csak a kispadon ült, vagyis a selejtezősorozatban eddigi két legeredményesebb játékosunk nem lehetett a pályán. Ott volt azonban Janurik Kinga, aki ugyanúgy folytatta, ahogyan a Ferencváros színeiben a Győri ETO ellen abbahagyta – káprázatos formában védett, ezzel komoly stabilitást adott a védekezésnek, így a tizedik perc után elkezdett nőni az előnyünk.

Támadásban megoszlottak a terhek, a heteseket hibátlanul értékesítő Kuczora Csenge volt az első félidőben a legeredményesebb, de a játékrész hajrájában beszálló Kovács Anett és Márton Gréta is hibátlanul célzott a helyzeteinél, illetve Háfra Noémi is hozzá tudott tenni a játékhoz. Azt nem állíthatjuk, hogy sziporkáztunk elöl, de a harminc perc alatt kapott kilenc gól bőven ellensúlyozta egy-egy hibánkat, és magabiztosan, öt góllal vezettünk az első félidő után.

A portugálok nem igazán tudtak változtatni az alapjátékukon a fordulás után sem, próbálták tömni a beállót labdával, de kellően jól figyeltünk a hazaiak legjelentősebb fegyverére, és ezzel könnyedén tartottuk kézben az irányítást. A második félidő közepéig tovább növeltük a különbséget, a 43. percben már 21-13-ra vezettünk, ellenfelünk pedig az időkérése után hét támadóval próbált meg zavart okozni.

Ez sem hozott azonban változást, és néhány elrontott támadás után a portugálok el is engedték ezt a taktikát - meg talán a meccset is. Tíz gólra távolodtunk, vagyis eldőlt a két pont sorsa, a hátralévő bő tíz percben pedig nyugodtan, felszabadultan kézilabdázhattunk, miután matematikailag is biztossá vált, hogy Magyarország ott lesz a novemberi Európa-bajnokságon. A végeredményt a mind az öt lövését gólra váltó Kovács Anett állította be, könnyedén vertük Portugáliát, továbbra is csoportelsők vagyunk, és ha az utolsó fordulóban, vasárnap legyőzzük Szlovákiát, akkor biztosan az élen is zárjuk a selejtezőt.

KÉZILABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. FORDULÓ, 5. CSOPORT
PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 18–30 (9–14)
Loulé, 800 néző. Vezette: Ciulei, Stanescu (románok)
PORTUGÁLIA: Góis – Gouveia 1, M. Da Silva 1 (1), Lima 2, S. Rodrigues 3, Marqués, Riberio 1. Csere: Ferreira (kapus), A. Silva, Fernandes 1, Resende 3 (1), Sousa 3, Duarte 1, Figueiredo 2, Monteiro. Szövetségi kapitány: José Silva
MAGYARORSZÁG: Janurik – Lukács V. 3, Háfra N. 3, Bordás, Hornyák D. 2, Vámos P., Schatzl Nadine 3. Csere: Szikora (kapus), Planéta 3, Kuczora 7 (6), Tóvizi, Kácsor 1, Kovács Anett 5, Márton G. 1, Pál T. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–1. 8. p.: 3–2. 16. p.: 4–8. 25. p.: 7–12. 36. p.: 11–17. 41. p.: 13–20. 47. p.: 13–23. 53. p.: 15–24
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/6
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos a lányok szempontjából, hogy ott leszünk az Európa-bajnokságon. De teljesen nem vagyok elégedett, mert védekezésben nem mindig működött az, amit megbeszéltünk és ami jól ment a spanyolokkal szemben az előző selejtezős meccsen. Janurik Kinga óriásit segített a csapatnak abban, hogy sikerrel zárjon.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin