2023. június 11.
Jelena Deszpotovics a Fradiban folytatja pályafutását!
Az Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó a Győri ETO-tól érkezik a Népligetbe.

Szombaton bejelentettük, hogy női kézilabdacsapatunk vezetőedzője Martin Albertsen lesz a következő idénykezdetétől, most pedig hírt adunk egyik új játékosunk szerződtetéséről. 2023 nyarától klubunkat erősíti az Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes átlövő, Jelena Deszpotovics.

A montenegrói kézilabdázó Podgoricában született 1994. április 30-án, és a sportággal is itt ismerkedett meg. A Buducsnosztban a ranglétrát végig járva a felnőttek közé is eljutott, egy rövid időszakban kölcsönjátékosként az MTK-t is erősítette, majd a montenegrói bajnoki címek után 2015-ben Bajnokok Ligája-győzelmet is ünnepelhetett. Érdekesség, hogy ekkor Dragana Cvijics a csapattársa volt, míg Andrea Lekics akkori együttesét, a Vardar Szkopjét az elődöntőben múlta felül a Budu. A sorozatban az akkor mindössze huszonegy esztendős Deszpotovics összesen nyolc gólt lőtt, a FINAL4-ban egyszer talált be.

A következő idényben ismét Magyarországra költözött, elfogadta a DVSC ajánlatát, és innentől kezdve egy rövid ljubljanai kitérőtől eltekintve hat éven át erősítette a Lokit. Az egyre komolyabb terveket szövögető Debrecen húzóemberévé vált, majd 2021-ben szerződtette a Győri Audi ETO. Győrben is jelentős szerep jutott neki, igaz, nem sokáig, hiszen 2022 februárjában bejelentette, hogy gyermekáldás miatt szünetelteti pályafutását. Bogdan Radivojeviccsel, a MOL-Pick Szegedet négy éven át erősítő jobbszélsővel közös gyermeke, Helena 2022 augusztus 24-én született meg, Jelena nevével pedig 2023 januárjában már újra a győriek tétmeccsre nevezett keretében találkozhattunk.

Az idényt bajnoki arannyal, Magyar Kupa-ezüsttel és Bajnokok Ligája-bronzzal zárta, a következőt pedig már a Népligetben kezdi a válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki aranyat szerző, 2021-ben az olimpián pedig hatodik helyen záró játékos. Személyében több poszton is bevethető kézilabdázóval erősödik a keretünk, hiszen bal- és jobbátlövőben, valamint védekezésben is kimagasló teljesítményre képes.

„Boldog vagyok, hogy a Fradit erősíthetem, kíváncsian és izgatottan várom, hogy mit hoz a jövő – mondta Jelena Deszpotovics. – Kicsit több, mint egy hónap múlva kezdődik a munka, de biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan elszalad majd az idő. A Fradinak azon az úton kell maradnia, amin keresztül eljutott a FINAL4-ba, és ha ugyanezzel a hozzáállással működünk a következő idényben is, akkor még feljebb juthatunk.”

Cikkajánló

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin