2023. szeptember 5.
Jó hangulatú szurkolói ankétot tartottunk
Nyíri Zoltán, Martin Albertsen és Paál László válaszolt a szurkolók kérdéseire kedden este.

Megújult formában, az Elek Gyula Aréna VIP-termében tartottuk meg női kézilabdacsapatunk szurkolói ankétját, amelyen előregisztráció nyomán ötven fő vehetett részt. Bevezetőként a résztvevők, klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, a kézilabda szakosztály igazgatója, Paál László, valamint női csapatunk vezetőedzője, Martin Albertsen is röviden köszöntötte az érdeklődőket.

A tréner elmondta, nagyon örült, hogy győztes bemutatkozáson van túl, és annak is, hogy ilyen jó atmoszféra uralkodott a csarnokban. Paál László kiemelte, hogy a szakosztály hálás a klub vezetésének, amiért lehetővé tette, hogy megújuljon az Elek Gyula Aréna egy része, továbbá, hogy számos technikai fejlesztést vezethettünk be, amely a sportszakmai előrelépést szolgálja. Nyíri Zoltán kiemelte, hogy a cél, amelyet klubunk elnöke Kubatov Gábor is megfogalmazott, hogy öt éven belül Bajnokok Ligáját nyerjen az együttes, de nem csupán egyszer szeretnénk a csúcsra érni, hanem stabilan ott akarunk lenni. „Legyünk ott lehetőleg öt évből négyszer a négy között. Hogy megnyerjük vagy sem, az egy hétvégén múlik, egy kapufán, egy hétméteresen, egy lövésen… 2019-ben, amikor volt szerencsém részt venni a vízilabda FINAL8-en, a később a BL-t megnyerő sztároktól megtanultam, hogy ha ott vagy, akkor megtörténhet veled. Ha nem vagy ott, akkor biztosan nem történik meg veled. Ezért kell ott lenni, ezt szeretnénk, és azt gondoljuk, hogy a mostani szakmai stáb, az ő ambíciójuk, tapasztalatuk, modern kézilabdájuk hozzásegíthet minket ehhez.”

A bevezető után számos kérdés érkezett az asztalnál helyet foglalókhoz, többek között a következő évben lejáró szerződésű játékosokkal kapcsolatos esetleges tárgyalásokról, a leendő erősítésekről, és a magyar kézilabdázók szerepéről is érdeklődtek.

„Neveket nem mondok, ez több szempontból se lenne hasznos – folytatta Nyíri Zoltán. – Annyit higgyetek el, hogy tárgyalunk négy olyan játékossal, akik igen komoly erősítést jelenthetnek 2024-től a Ferencvárosnak. De ez nem csak azon múlik, hogy jól tárgyalunk-e, hiszen a világgal versenyzünk. Azt is tisztáztuk a vezetőedzővel, hogy a meccsre nevezett keret legalább felét mindig magyar játékosok alkotják majd.”

Miután az utánpótlás helyzetével kapcsolatos kérdés is érkezett, Martin Albertsen kifejtette, hogy az U17-es és az U19-es csapatot is folyamatosan figyelik, sőt, technikai képzéseket is tartanak.

„Nagyon sok tehetsége van a magyar kézilabdának, de ez még messze nem jelenti azt, hogy ezek a játékosok felnőtt szinten is kiemelkedőek lesznek. Mi megadjuk a lehetőséget a fiataloknak, most is ott van a keretünkben Simon Petra, Kukely Anna vagy épp Papp Dorka, és ha lehet, további tehetségeket inspirálunk még többre. De ők is kellenek hozzá, ambiciózusnak kell lenniük.”

Szóba került, hogy a korábbi évekhez képest jóval nagyobb stáb dolgozik a felnőtt csapat sikeréért.

„Nem mindig az a csapat nyer, amelyik a legtöbb pénzt fordítja a csapatára, ezt sokszor láttuk már, de mivel most már százszázalékos tulajdonos az FTC, megvan a lehetőség rá, hogy rendszer szintű változásokat hajtsunk végre. Bővült a stáb, fejlődnünk kellett ebben is, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoztak jól, akik eddig is a stáb tagjai voltak.”

Az elvárásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy bár a cél az, hogy minden meccset megnyerjünk, ahhoz, hogy az "új rendszert" megtanulja a csapat, időre van szükség, és a klubvezetés támogatásáról biztosította Martin Albertsent, valamint segítőjét, Allan Heinét.

ÚJDONSÁGOK A KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYNÁL!

A 2023/2024-es idénytől kezdődően számos újdonságot vezettünk be a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatosan. Ezekről ebben a cikkben adtunk hírt részletesen.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin