2023. szeptember 5.
Jó hangulatú szurkolói ankétot tartottunk
Nyíri Zoltán, Martin Albertsen és Paál László válaszolt a szurkolók kérdéseire kedden este.

Megújult formában, az Elek Gyula Aréna VIP-termében tartottuk meg női kézilabdacsapatunk szurkolói ankétját, amelyen előregisztráció nyomán ötven fő vehetett részt. Bevezetőként a résztvevők, klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, a kézilabda szakosztály igazgatója, Paál László, valamint női csapatunk vezetőedzője, Martin Albertsen is röviden köszöntötte az érdeklődőket.

A tréner elmondta, nagyon örült, hogy győztes bemutatkozáson van túl, és annak is, hogy ilyen jó atmoszféra uralkodott a csarnokban. Paál László kiemelte, hogy a szakosztály hálás a klub vezetésének, amiért lehetővé tette, hogy megújuljon az Elek Gyula Aréna egy része, továbbá, hogy számos technikai fejlesztést vezethettünk be, amely a sportszakmai előrelépést szolgálja. Nyíri Zoltán kiemelte, hogy a cél, amelyet klubunk elnöke Kubatov Gábor is megfogalmazott, hogy öt éven belül Bajnokok Ligáját nyerjen az együttes, de nem csupán egyszer szeretnénk a csúcsra érni, hanem stabilan ott akarunk lenni. „Legyünk ott lehetőleg öt évből négyszer a négy között. Hogy megnyerjük vagy sem, az egy hétvégén múlik, egy kapufán, egy hétméteresen, egy lövésen… 2019-ben, amikor volt szerencsém részt venni a vízilabda FINAL8-en, a később a BL-t megnyerő sztároktól megtanultam, hogy ha ott vagy, akkor megtörténhet veled. Ha nem vagy ott, akkor biztosan nem történik meg veled. Ezért kell ott lenni, ezt szeretnénk, és azt gondoljuk, hogy a mostani szakmai stáb, az ő ambíciójuk, tapasztalatuk, modern kézilabdájuk hozzásegíthet minket ehhez.”

A bevezető után számos kérdés érkezett az asztalnál helyet foglalókhoz, többek között a következő évben lejáró szerződésű játékosokkal kapcsolatos esetleges tárgyalásokról, a leendő erősítésekről, és a magyar kézilabdázók szerepéről is érdeklődtek.

„Neveket nem mondok, ez több szempontból se lenne hasznos – folytatta Nyíri Zoltán. – Annyit higgyetek el, hogy tárgyalunk négy olyan játékossal, akik igen komoly erősítést jelenthetnek 2024-től a Ferencvárosnak. De ez nem csak azon múlik, hogy jól tárgyalunk-e, hiszen a világgal versenyzünk. Azt is tisztáztuk a vezetőedzővel, hogy a meccsre nevezett keret legalább felét mindig magyar játékosok alkotják majd.”

Miután az utánpótlás helyzetével kapcsolatos kérdés is érkezett, Martin Albertsen kifejtette, hogy az U17-es és az U19-es csapatot is folyamatosan figyelik, sőt, technikai képzéseket is tartanak.

„Nagyon sok tehetsége van a magyar kézilabdának, de ez még messze nem jelenti azt, hogy ezek a játékosok felnőtt szinten is kiemelkedőek lesznek. Mi megadjuk a lehetőséget a fiataloknak, most is ott van a keretünkben Simon Petra, Kukely Anna vagy épp Papp Dorka, és ha lehet, további tehetségeket inspirálunk még többre. De ők is kellenek hozzá, ambiciózusnak kell lenniük.”

Szóba került, hogy a korábbi évekhez képest jóval nagyobb stáb dolgozik a felnőtt csapat sikeréért.

„Nem mindig az a csapat nyer, amelyik a legtöbb pénzt fordítja a csapatára, ezt sokszor láttuk már, de mivel most már százszázalékos tulajdonos az FTC, megvan a lehetőség rá, hogy rendszer szintű változásokat hajtsunk végre. Bővült a stáb, fejlődnünk kellett ebben is, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoztak jól, akik eddig is a stáb tagjai voltak.”

Az elvárásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy bár a cél az, hogy minden meccset megnyerjünk, ahhoz, hogy az "új rendszert" megtanulja a csapat, időre van szükség, és a klubvezetés támogatásáról biztosította Martin Albertsent, valamint segítőjét, Allan Heinét.

ÚJDONSÁGOK A KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYNÁL!

A 2023/2024-es idénytől kezdődően számos újdonságot vezettünk be a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatosan. Ezekről ebben a cikkben adtunk hírt részletesen.

Cikkajánló

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin