2021. szeptember 15.
Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert
A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Szerda estéhez mérten jó létszámban érkeztek a szurkolók a székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnokba, a kezdő sípszó után pedig váratlanul nagy hangerővel hallatták hangjukat. A hazaiakat mintegy huszonöt fős keménymag buzdította, a vendégszektorban pedig mintegy ötvenen gondoskodtak a meccshangulatról.

Amely így egészen jó volt, s még azután is az maradt, hogy a mieink az első negyed órában falat húztak a kapu elé. A gólszerzés nekünk se ment igazán jól, több helyzetet is elpuskáztunk, de a tíz perc alatt lőtt három gól is elegendő volt ahhoz, hogy hárommal vezessünk… Jobbszélsőnk, Angela Malestein és az Alba horvát kapusa, Tea Pijevic ezen a meccsen is tovább szőtte kettejük regényét – a két játékos párharcát talán ezúttal a kapus nyerte, de ennél fontosabb, hogy az eredményjelző Fradi-fölényt mutatott. A 13. percben kaptuk az első gólt, de a játék képe nem sokat változott ettől, folyamatosan növeltük a különbséget. Jó kedvűen, felszabadultan játszhattunk, mert a stabil védekezés megfelelő alapot adott, és elöl is könnyedén kerültünk helyzetbe. Egyszer kilenccel is vezettünk már, a szünetre pedig nyolcgólos előnnyel mehettünk.

A második félidőt kissé kényelmesen kezdtük, s ennek következtében az Alba tartotta a lépést, nem nőtt tovább a különbség. Nem is csökkent, vagyis a magabiztos győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, de Elek Gábor ennek ellenére se volt maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével. A fő feladat erre a mérkőzésre a két pont begyűjtésén túl a védekezés gyakorlása és javítása volt, s ebben azért jó negyvenöt percig nem volt túl sok kivetni való. Mintegy negyed órával a vége előtt harmadik kétperces kiállítását is megkapta Emily Bölk (a háromból kettő minimum véleményes volt...), így a lelátóra kényszerült, illetve eldőltnek érezhettük a meccset, s talán mindekttőnek köze volt ahhoz, hogy a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban. Támadásban Szöllősi-Zácsik Szandra és Hársfalvi Júlia azért még szép megoldásokkal tett azért, hogy hétnél kisebbre ne csökkenjen a különbség, hátul pedig pont annyit nyújtottunk, amennyit kellett. A csapat hozta a kötelezőt, közben pedig arra is lehetett ügyelni, hogy maradjon némi energia, elvégre szombaton ismét Bajnokok Ligája-mérkőzés következik. Azon a találkozón a mostaninál biztosan jobb teljesítményre lesz szükség a sikerhez, nagyjából olyanra, mint amilyet Székesfehérváron az első félidőben nyújtottunk – de hazai pályán kötelező a győzelem, és ennek kiharcolásában nagyon számítunk szurkolóinkra is! Jegyeket online vásárolhatnak ITT, vagy személyesen szombaton a helyszínen, 14 órától.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

Alba Fehérvár KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-32 (8-16)
Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok
Időpont: 2021. szeptember 15., 18 óra
Játékvezetők: Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor
Gólszerzők: Gerháth 5, Utasi 4, Triscsuk 4, Töpfner 2, Ohyama 2, Smbatian 2, Takó 2, Besszer 1, Bardi 1, Domokos 1, Varga 1, ill. Hársfalvi 6, Grbics 6, Klujber 5, Szöllősi-Zácsik 3, Malestein 3, Kisfaludy 2, Kovács A. 2, Bölk 2, Behnke 1, Márton 1, Stolle 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin