2019. február 12.
Junior világbajnok kézilabdázónk hosszabbított
Kiválóan teljesítő junior világbajnok balszélsőjével hosszabbított szerződést 2022-ig női kézilabdacsapatunk.

A Ferencváros kézilabda szakosztályának vezetősége nemcsak a következő szezon keretének összetételén dolgozik, hanem már most igyekszik évekre előre irányt mutatni. Így szurkolóink számára a soron következő örömhír Márton Grétához kapcsolódik: noha a még mindig csak tizenkilenc esztendős junior világbajnok balszélsőnknek 2020 nyaráig érvényes szerződése volt, a klub és a játékos már most megállapodott a hosszabbításról.

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy már most, jóval a szerződés lejárta előtt sikerült 2022. június 30-ig hosszabbítani Márton Grétával – mondta Bognár László, a szakosztály ügyvezető igazgatója. – Gréti az elmúlt időszakban a csapatunk meghatározó tagjává vált, rendre bizonyította, hogy fiatal kora ellenére is lehet rá számítani. A tehetségét, az elhivatottságát és a mentalitását látva biztosak vagyunk benne, hogy a következő években még jelentősen tovább tud fejlődni, így nem kérdés, hogy helye van a Ferencvárosban. Szeretném azt is megjegyezni általánosságban, hogy hálásak vagyunk a szülőknek, amiért pénzt és energiát nem sajnálva hozzák gyermekeiket sportolni a Ferencvárosba. Gréti például a Népligetben fogott először kézilabdát, itt nőtt fel, itt vált NB I-es játékossá, vagyis azt hiszem, a felnőtt csapatunkban szereplő kortársaival együtt ő is példakép lehet a nálunk pallérozódó fiatalok számára.”

Márton Gréta a futó szezonban a tizenöt bajnoki mérkőzésen harminckettő, míg a Bajnokok Ligájában kilenc találkozón tizenhárom gólt szerzett.

„2020 nyarán jár csak le életem első, öt évre kötött szerződése, úgyhogy meglepett, hogy már most szóba került a hosszabbítás, hiszen arra számítottam, hogy ha szeretnék, hogy maradjak, akkor az utolsó évben keresnek majd ezzel – magyarázta boldogan Márton Gréta. – Jó érzés, hogy ennyire bíznak bennem, és talán ennek is van ahhoz köze, hogy nagyon könnyű volt dönteni! Sokszor gondolkodtam már azon, hogy hol képzelem még el a jövőmet, hogy hol játszanék szívesen, de valahogy mindig arra lyukadtam ki, hogy ha van lehetőségem, akkor én szeretnék itt maradni. Jó ideje már a második otthonomként tekintek az Elek Gyula Arénára és a Népligetre – és úgy tűnik, ez így is marad. Hogy mivel lennék elégedett néhány év múlva? A klub nagy vágya és az enyém is, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, illetve láttam már kívülről, amikor bajnok lett a Fradi, de szeretnék játékosként is a része lenni egy ilyennek. Összességében egyébként akkor lennék boldog, ha maradna minden olyan a csapat, a klub és körülöttem, mint amilyen most, mert ez nekem nagyon tetszik!”

Márton Gréta emlékezetes, Amandine Leynaud-nak lőtt góljai:

Cikkajánló

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

Harmadszor is legyőznénk az MTK-t az idény során

Női kézilabdacsapatunk kedden hazai pályán találkozik az MTK-val a bajnokság tizenhetedik fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin