2023. január 27.
„Kaptunk egy kis pofont, hogy ébredjünk fel”
Bíró Blanka az Alba elleni bajnokin sokkal jobb teljesítményt vár a csapattól a szerdainál.

Nem várt izgalmak után szerezte meg újabb bajnoki győzelmét női kézilabdacsapatunk szerdán, az MTK vendégeként, szombaton pedig már ismét mérkőzés vár rá. Az Alba Fehérvár érkezik a Népligetbe, és a lányoknak a legutóbbinál sokkal jobb teljesítményt kell nyújtani – nem is elsősorban az adott meccs megnyerésének érdekében, hanem az összkép, s ezzel együtt az önbizalom, az előttünk álló rangadók miatt.

„Kaptunk egy kis pofont ezen a meccsen, hogy ébredjünk fel, mert nem szabad semmilyen mérkőzést így elkezdeni, hiszen a vége tényleg élet-halál harc volt… – mondta önkritikusan Bíró Blanka, csapatunk kapusa. – Óriási javulást várok szombatra, azt az arcunkat, amit szerdán mutattunk, el kell hagynunk.”

Az Alba egyébként alaposan felkészülhetett erre a meccsre, hiszen december 30. óta csupán egyszer kellett pályára lépnie a bajnokságban. A NEKA vendégeként győzött január 14-én, de az óévet is jó eredményekkel zárta: az év utolsóelőtti napján otthon tartott egy pontot a Váccal szemben (24-24), december 22-én csak három góllal maradt alul Siófokon (32-29), míg 16-án legyőzte az Érdet (22-20). Kissé kilóg a sorból a január 7-én lejátszott Magyar Kupa-összecsapás, amelyet a fehérváriak a jelenleg másodosztályú Szombathely vendégeként veszítettek el 31-29-re úgy, hogy az utolsó hat (!) gólt ők lőtték.

A bajnokságot tekintve az Alba tíz megszerzett pontjával a tizenegyedik helyen áll, de a pontszáma alapján így is a tabella első feléhez tartozik. Egyrészt hat ponttal előzi meg a mögötte lévő Érdet, másrészt az ötödik pozícióban található Vác is csupán kettővel gyűjtött eddig többet nála. A rendkívül szoros középmezőnyben könnyedén lehet előrelépni vagy hátracsúszni, elég hozzá egymást követő két jól vagy rosszul sikerült találkozó, de bízunk benne, hogy a Fehérvár szombaton marad ott, ahol van.

Ellenfelünk eddigi legeredményesebb játékosa a szerb balátlövő, Katarina Stosics, aki nyáron érkezett Szombathelyről, és az idény során ötvenegy gólnál jár. Negyvenkétszer talált be az ukrán Tamara Smbatian, míg a fehérvári nevelés, Utasi Linda harminchatszor, s ezzel a házi lista harmadik helyén áll. Rendkívül fiatal egyébként a fehérvári keret összetétele, csupán öt játékosa született az előző évezredben, a két említett légióson kívül a horvát válogatott kapus, Tea Pijevic, a japán Mana Ohyama és Boldizsár Bianka.

A győzelem elvárható női kézilabdacsapatunktól a szombati bajnokin, és azt remélhetjük, hogy emellett a teljesítmény is olyan lesz, amely után önbizalommal telve mehetünk majd bele a jövő heti Bajnokok Ligája-mérkőzésbe.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
12. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Alba Fehérvár KC
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. január 28., 17 óra
Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka
Jegyár: 1500 Ft (álló), 2500 Ft (ülő). Online jegyvásárlás ITT! , személyesen pedig a helyszínen 15:30-tól
TV: Fradi Média Youtube

Cikkajánló

Telt ház előtt juthatunk a legjobb nyolc közé

Női kézilabdacsapatunk előnyből vághat neki a BL-visszavágónak, de nem lefutott még a párharc.

A bérletesek ingyen szurkolhatnak a Magyar Kupa-meccsen

Női kézilabdacsapatunk március 28-án a Vácot fogadja a Népligetben a Magyar Kupa-negyeddöntőben.

Három játékosunk is az év legjobbja lehet

Klujber, Malestein és Edwige is jelölt a Handball Planet év női kézilabdázója szavazásán.

Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

Végig irányítva 20 gólos győzelemmel hangoltunk a hétvégi BL-visszavágóra.

A férfiak történelmi meccse előtt női bajnoki is lesz

Egy nap alatt két mérkőzésen szurkolhatnak kézilabdacsapatainknak – női együttesünk a NEKA-t fogadja.

Győztünk a Buducsnoszt otthonában!

Megnyugtató helyzetből várhatjuk a visszavágót, miután szinte végig vezetve nyertünk Podgoricában.

Sok múlhat az podgoricai odavágón

Női kézilabdacsapatunk elutazott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, és edzett is a meccs helyszínén.

Győzelemmel hangoltunk a BL-nyolcaddöntőre

Sok helyzetet hibáztunk a Vác elleni bajnokin, de így is végig kézben tartottunk a mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin