2019. május 25.
Két kiütéses győzelem, két döntős csapat!
A Győr, illetve a Szombathely legyőzésével a serdülő és az ifjúsági kézilabdacsapatunk is döntőbe jutott!

Miként arról a hét során beszámoltunk, két legidősebb leány utánpótlás kézilabdacsapatunk egyaránt meggyőző teljesítménnyel és alapszakasz-győztesként jutott a négyes döntőbe, amelyet május utolsó hétvégéjén rendeznek Rácalmáson. Szombaton az elődöntőket játszották az együttesek, vasárnap pedig a bronzmeccsekre és a döntőkre kerül sor – szerencsére a Fradi mindkét korosztálya a délutáni programban, a finálékban lesz érdekelt.

A szombati első mérkőzésen épp a mieink léptek pályára a kisebb meglepetésre a Győrt megelőzve FINAL4-ba jutó Szombathely ellen. Fiedler Erika csapata aztán nem adott kegyelmet a szombathelyieknek, hiába kért már időt Pődör Zoltán vezetőedző a hetedik percben, 1-5-ös állásnál, a játékrész közepére nagyjából eldőlt a mérkőzés. Zsembery Viktória góljával a 22. percben tíz góllal vezettünk (17-7), és fél szemmel már a másnapi döntőre koncentrálhattak a játékosaink. A második félidőben ez azért még nem igazán látszott, legalábbis nem tudott közelebb jönni az ellenfél, végül tizennégy gól lett a különbség (21-35).

Ennél egy fokkal volt csak szorosabb meccse a Simics Judit edzette ificsapatunknak, amely a ma létező legerősebb összeállításában lépett pályára – ott volt a keretben az MTK-nál töltött kölcsönből visszahívott Tóth Nikolett, Bánfai Kíra és Zsiborás Luca is, de rajtuk kívül Háfra Luca, Györfi Dóra és Hadfi Gréta is rendelkezik már NB I-es rutinnal. Persze, a Győr is minden lehetőségét kihasználta, a felnőtt kerethez tartozó kézilabdázóit is nevezte a meccsre, épp ezért vártunk szoros és nehéz hatvan percet. A kezdés azonban kiváló alapot adott: parádésan védekeztünk (érdekesség, hármas védőben az a Zsembery Viktória volt Tóth Nikolett párja, aki reggel öt gólt szerzett a serdülőben is), a győri játékosok úgy akadtak el a falunkban, mint a horgász hálójában a halak, ha pedig egyszer-egyszer túljutottak a védőkön, ott állt velük szemben az ihletett formát mutató Hadfi Gréti. Neki egyébként biztosan adódott extra motivációja, hiszen egy évvel ezelőtt sérülése miatt lemaradt a Fradi-Győr junior fináléról… Szóval gyorsan biztos előnyt építettünk, a huszadik percig négy-öt gólos differenciával haladtak a csapatok, de a szünetre Bánfai Kíra találatának köszönhetően már hétgólos előnnyel mehettünk. A fordulás után különösebb megingás nélkül őriztük a vezetést, egyszer kilencre is távolodtunk, de ami fontosabb, hogy hatnál közelebb nem ért az ETO.

Tehát két bravúros győzelemmel zártuk a szombatot – hasonlóban reménykedhetünk vasárnap is. Immáron a döntőkben.

Leány serdülő négyes döntő, Rácalmás
Szombathelyi KKA – FTC 21-35 (8-17)
A Fradi gólszerzői: Ballai Anna 5, Zsembery Viktória 5 (1), Majoros Klaudia 5, Bánfai Virág 5, Baróti Bettina 3, Ballai Borbála 3 (1), Gém Léna 3, Zentai Dorottya 2, Simon Petra Anna 1, Kármán Luca 1, Hádinger Zsófi 1, Buzsáki Bodza 1.

Leány ifjúsági négyes döntő, Rácalmás
Győri Audi ETO – FTC 19-26 (9-16)
A Fradi gólszerzői: Tóth Nikolett 7 (3), Háfra Luca 6 (2), Bánfai Kíra 4 (1), Bártfay Enikő 4 (1), Györfi Dóra 2, Ferenczy Diána Dóra 1, Zsiborás Luca 1, Kovalcsik Jázmin 1.

Cikkajánló

A sírból hoztuk vissza az MTK elleni meccset

Tizenöt perccel a vége előtt ötgólos hátrányban voltunk, de végül egyetlen góllal megnyertük a bajnokit.

Az öt meccse veretlen MTK vendégei leszünk szerdán

Az edzőváltás után sokkal stabilabbá vált a kék-fehérek játéka, vagyis oda kell figyelnünk a szerdai bajnokin.

Pont nélkül maradtunk Brestben

Túl sok volt a hiba a Klujber Katrint és Kisfaludy Anettet is nélkülöző csapatunktól, így kikaptunk.

A helyzetkihasználás dönthet Franciaországban

Több mint másfél éves hazai veretlenségünket vette el a Brest, már csak ezért is jó lenne visszavágni neki.

Nehezen állt össze a védekezés, de legyőztük a DKKA-t

Kovacsics Anikóval a keretben vettük el a Dunaújváros hazai veretlenségét a bajnokság 11. fordulójában.

Elvennénk a Dunaújváros hazai veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk szerdán 17 órától a DKKA vendégeként folytatja a bajnokságot.

Bíró Blanka „Az ember mindig ilyen meccseket kíván!”

Női kézicsapatunk kiütéses BL-sikeréhez nagy szükség volt a csütörtöki edzésen elhangzottakra - VIDEÓ

Ez igen! Fölényes győzelem a Krim ellen!

Női kézilabdacsapatunk már az első félidőben eldöntötte a Ljubljana elleni nagyon fontos mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin