2019. július 19.
Két ellentétes félidő, őrült izgalmak és döntőbe jutás
Nyolc góllal is vezettünk már, a végén mégis hátrányból kellett visszajönni - hihetetlen meccs volt!

Olyan bámulatosan kezdett Oroszország ellen a magyar női kézilabda-válogatott a péntek esti elődöntőben, hogy szinte meg is válaszolta a kezdés előtt felmerült kérdést, miszerint megőrizhető-e a legnagyobb riválisunk ellen is az Európa-bajnokságon eddig látott pazar forma. Herceg Lili kiválóan védett, Kácsor Gréta első rontása után két átlövéssel mutatta meg, miért tartják a csapatunk egyik legjobbjának, Bánfai Kíra elegáns ejtéssel és hatékony védekezéssel segített – jól nézett ki az együttesünk.

5-1-es vezetésünk egészen biztató volt, igaz sejthettük, hogy azért az oroszok nem adják fel. Kettőnél több gólt azonban nem tudtak szerencsére egymás után lőni, így mindig levertük a felzárkózási kísérleteket. Az oroszoknál szinte kizárólag a Maslova-Mikhaylichenko kettős jelentett veszélyt, az első húsz percben egyetlen egy gólt engedtek át másnak, igaz egyébként összesen is csak hétre volt képes ellenfelünk. Továbbra is extra hatékonysággal védett Herczeg, támadásban pedig Tóth Niki beállása hozott új színt, így az oroszoknak a szünet előtti percekben már a második időkérésüket is el kellett használni. Az eddigi legnagyobb különbség 17-9-nél alakult ki a 28. percben, a második félidőt pedig plusz hétről (19-12) indíthattuk – duzzadó önbizalommal.

Oroszország nem igazán találta a mieink ellenszerét, igaz, ezen a napon olyan sok volt az extra teljesítmény a magyar oldalon, hogy talán nem is lehetett ilyet fellelni. Ha nem léptek ki átlövőinkre, akkor a kapusuk kiszolgáltatott helyzetben ugrált általában rossz helyre, ha meg feljebb jöttek, akkor a középső játékosok megbontásából a szélsőinket játszottuk meg, akik pedig elvétve hibáztak csak.

Persze, nem egyszer láttunk már elképesztő fordulatokat ebben a sportágban, és sajnos itt is jött, ezúttal hidegzuhany formájában: az oroszok 7-1-gyel indították a második játékrészt, és 44. percben 20-19-nél egyetlen gólra zárkóztak. Vereshchak, a kapus rettenetesen belelendült, sorra fogta a ziccereinket, ez volt a legfőbb oka a vendégek feltámadásának, úgyhogy hihetetlenül fontos pillanatban szerzett szemtelenül pengés gólt Tóth Niki. Hárommal is vezethettünk volna újra néhány perccel később, de hetest hibáztunk, az oroszok egyenlítettek és egyértelmű lélektani fölénybe kerültek az elődöntő utolsó tíz percéhez közeledve. Sőt a vezetést is átvették, és innen újra irtózatos hullámzás kezdődött. Visszaszereztük az előnyt, majd döntetlennél ismét hetest rontottunk, de az orosz helyzetet Herczeg Lili védte, hogy aztán Kácsor gólja megint minket hozzon jobb pozícióba.

Emberelőnyben, plusz egynél támadhattunk két perccel a lefújás előtt, de ezen a meccsen már semmit sem vehettünk biztosra. Kácsor a blokkba vágta a labdát, de maga szedte össze a lepattanót és az ismétlése már sikeres volt. Gyors orosz válasz jött, de Vámos góljával végre lezártuk a meccset. Mármint, újra lezártuk...

Hihetetlenül fordulatos, jellempróbáló mérkőzést nyert meg a magyar női junior kézilabda-válogatott, és bejutott a vasárnapi döntőbe! Ellenfele a holland-norvég összecsapás győztese lesz.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország - Oroszország 29-27 (19-12)

A magyar gólszerzők: Kácsor 6, Pál Tamara 4 (4), Schatzl Natalie 4, Bánfai Kíra 3, Vámos Petra 3, Kuczora Csenge 2 (1), Albek Anna 2, Arany Rebeka 2, Tóth Nikolett 1, Simon Armilla 1, Stranigg Zsófia 1.

Cikkajánló

Nyílt edzéseken láthatják a csapatot

Női kézilabdacsapatunk két edzését is élőben nézhetik szurkolóink - előbb online, majd személyesen.

1978: a Fradi és az Elek család első nemzetközi aranya

Elek Gyula 600. mérkőzése, az iskola miatt elmulasztott KEK-elődöntő, és köszönet a Vasasnak.

Túl az első héten

Nem ez volt a felkészülés legmegterhelőbb hete, de így is volt már néhány kemény edzés is.

Zsiborás Luca kölcsönben Érden folytatja

A tizenkilenc éves beálló a sérüléséből felépülve az átalakuló érdi együttesben lendülhet játékba.

Nem akárhogyan mutatkoztak be a Fradi új sztárkézisei!

Három új német női kézilabdázónk körbejárta új otthonát, majd váratlant húztak az interjú elején – VIDEÓ!

Bombák még nincsenek, cunderek már vannak - VIDEÓ!

A 2020/2021-es idényre készülő női kézilabdacsapatunk első labdás edzésén a Fradi Média is ott járt!

Nem folytatja a munkáját a Fradinál Tord Ellingsen

Tord Ellingsen öt éven át dolgozott a Ferencváros női kézilabdacsapata mellett.

Cukiság kimaxolva: íme, a Háfra-nővérek kiskutyái!

A Háfra-nővérek, Noémi és Luca életébe nemrég új kedvenc érkezett. Ismerjék meg Igort és Miát – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most