2019. július 19.
Két ellentétes félidő, őrült izgalmak és döntőbe jutás
Nyolc góllal is vezettünk már, a végén mégis hátrányból kellett visszajönni - hihetetlen meccs volt!

Olyan bámulatosan kezdett Oroszország ellen a magyar női kézilabda-válogatott a péntek esti elődöntőben, hogy szinte meg is válaszolta a kezdés előtt felmerült kérdést, miszerint megőrizhető-e a legnagyobb riválisunk ellen is az Európa-bajnokságon eddig látott pazar forma. Herceg Lili kiválóan védett, Kácsor Gréta első rontása után két átlövéssel mutatta meg, miért tartják a csapatunk egyik legjobbjának, Bánfai Kíra elegáns ejtéssel és hatékony védekezéssel segített – jól nézett ki az együttesünk.

5-1-es vezetésünk egészen biztató volt, igaz sejthettük, hogy azért az oroszok nem adják fel. Kettőnél több gólt azonban nem tudtak szerencsére egymás után lőni, így mindig levertük a felzárkózási kísérleteket. Az oroszoknál szinte kizárólag a Maslova-Mikhaylichenko kettős jelentett veszélyt, az első húsz percben egyetlen egy gólt engedtek át másnak, igaz egyébként összesen is csak hétre volt képes ellenfelünk. Továbbra is extra hatékonysággal védett Herczeg, támadásban pedig Tóth Niki beállása hozott új színt, így az oroszoknak a szünet előtti percekben már a második időkérésüket is el kellett használni. Az eddigi legnagyobb különbség 17-9-nél alakult ki a 28. percben, a második félidőt pedig plusz hétről (19-12) indíthattuk – duzzadó önbizalommal.

Oroszország nem igazán találta a mieink ellenszerét, igaz, ezen a napon olyan sok volt az extra teljesítmény a magyar oldalon, hogy talán nem is lehetett ilyet fellelni. Ha nem léptek ki átlövőinkre, akkor a kapusuk kiszolgáltatott helyzetben ugrált általában rossz helyre, ha meg feljebb jöttek, akkor a középső játékosok megbontásából a szélsőinket játszottuk meg, akik pedig elvétve hibáztak csak.

Persze, nem egyszer láttunk már elképesztő fordulatokat ebben a sportágban, és sajnos itt is jött, ezúttal hidegzuhany formájában: az oroszok 7-1-gyel indították a második játékrészt, és 44. percben 20-19-nél egyetlen gólra zárkóztak. Vereshchak, a kapus rettenetesen belelendült, sorra fogta a ziccereinket, ez volt a legfőbb oka a vendégek feltámadásának, úgyhogy hihetetlenül fontos pillanatban szerzett szemtelenül pengés gólt Tóth Niki. Hárommal is vezethettünk volna újra néhány perccel később, de hetest hibáztunk, az oroszok egyenlítettek és egyértelmű lélektani fölénybe kerültek az elődöntő utolsó tíz percéhez közeledve. Sőt a vezetést is átvették, és innen újra irtózatos hullámzás kezdődött. Visszaszereztük az előnyt, majd döntetlennél ismét hetest rontottunk, de az orosz helyzetet Herczeg Lili védte, hogy aztán Kácsor gólja megint minket hozzon jobb pozícióba.

Emberelőnyben, plusz egynél támadhattunk két perccel a lefújás előtt, de ezen a meccsen már semmit sem vehettünk biztosra. Kácsor a blokkba vágta a labdát, de maga szedte össze a lepattanót és az ismétlése már sikeres volt. Gyors orosz válasz jött, de Vámos góljával végre lezártuk a meccset. Mármint, újra lezártuk...

Hihetetlenül fordulatos, jellempróbáló mérkőzést nyert meg a magyar női junior kézilabda-válogatott, és bejutott a vasárnapi döntőbe! Ellenfele a holland-norvég összecsapás győztese lesz.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország - Oroszország 29-27 (19-12)

A magyar gólszerzők: Kácsor 6, Pál Tamara 4 (4), Schatzl Natalie 4, Bánfai Kíra 3, Vámos Petra 3, Kuczora Csenge 2 (1), Albek Anna 2, Arany Rebeka 2, Tóth Nikolett 1, Simon Armilla 1, Stranigg Zsófia 1.

Cikkajánló

Felemás főpróba a szezonrajt előtt

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk - és mindkét arcát megmutatta.

Ilyen volt a csapatfotózás

Mosoly és csillogó arcok az Elek Gyula Arénában, avagy ilyen volt női kéziseink hagyományos fotózása - VIDEÓ!

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most