2019. július 19.
Két ellentétes félidő, őrült izgalmak és döntőbe jutás
Nyolc góllal is vezettünk már, a végén mégis hátrányból kellett visszajönni - hihetetlen meccs volt!

Olyan bámulatosan kezdett Oroszország ellen a magyar női kézilabda-válogatott a péntek esti elődöntőben, hogy szinte meg is válaszolta a kezdés előtt felmerült kérdést, miszerint megőrizhető-e a legnagyobb riválisunk ellen is az Európa-bajnokságon eddig látott pazar forma. Herceg Lili kiválóan védett, Kácsor Gréta első rontása után két átlövéssel mutatta meg, miért tartják a csapatunk egyik legjobbjának, Bánfai Kíra elegáns ejtéssel és hatékony védekezéssel segített – jól nézett ki az együttesünk.

5-1-es vezetésünk egészen biztató volt, igaz sejthettük, hogy azért az oroszok nem adják fel. Kettőnél több gólt azonban nem tudtak szerencsére egymás után lőni, így mindig levertük a felzárkózási kísérleteket. Az oroszoknál szinte kizárólag a Maslova-Mikhaylichenko kettős jelentett veszélyt, az első húsz percben egyetlen egy gólt engedtek át másnak, igaz egyébként összesen is csak hétre volt képes ellenfelünk. Továbbra is extra hatékonysággal védett Herczeg, támadásban pedig Tóth Niki beállása hozott új színt, így az oroszoknak a szünet előtti percekben már a második időkérésüket is el kellett használni. Az eddigi legnagyobb különbség 17-9-nél alakult ki a 28. percben, a második félidőt pedig plusz hétről (19-12) indíthattuk – duzzadó önbizalommal.

Oroszország nem igazán találta a mieink ellenszerét, igaz, ezen a napon olyan sok volt az extra teljesítmény a magyar oldalon, hogy talán nem is lehetett ilyet fellelni. Ha nem léptek ki átlövőinkre, akkor a kapusuk kiszolgáltatott helyzetben ugrált általában rossz helyre, ha meg feljebb jöttek, akkor a középső játékosok megbontásából a szélsőinket játszottuk meg, akik pedig elvétve hibáztak csak.

Persze, nem egyszer láttunk már elképesztő fordulatokat ebben a sportágban, és sajnos itt is jött, ezúttal hidegzuhany formájában: az oroszok 7-1-gyel indították a második játékrészt, és 44. percben 20-19-nél egyetlen gólra zárkóztak. Vereshchak, a kapus rettenetesen belelendült, sorra fogta a ziccereinket, ez volt a legfőbb oka a vendégek feltámadásának, úgyhogy hihetetlenül fontos pillanatban szerzett szemtelenül pengés gólt Tóth Niki. Hárommal is vezethettünk volna újra néhány perccel később, de hetest hibáztunk, az oroszok egyenlítettek és egyértelmű lélektani fölénybe kerültek az elődöntő utolsó tíz percéhez közeledve. Sőt a vezetést is átvették, és innen újra irtózatos hullámzás kezdődött. Visszaszereztük az előnyt, majd döntetlennél ismét hetest rontottunk, de az orosz helyzetet Herczeg Lili védte, hogy aztán Kácsor gólja megint minket hozzon jobb pozícióba.

Emberelőnyben, plusz egynél támadhattunk két perccel a lefújás előtt, de ezen a meccsen már semmit sem vehettünk biztosra. Kácsor a blokkba vágta a labdát, de maga szedte össze a lepattanót és az ismétlése már sikeres volt. Gyors orosz válasz jött, de Vámos góljával végre lezártuk a meccset. Mármint, újra lezártuk...

Hihetetlenül fordulatos, jellempróbáló mérkőzést nyert meg a magyar női junior kézilabda-válogatott, és bejutott a vasárnapi döntőbe! Ellenfele a holland-norvég összecsapás győztese lesz.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország - Oroszország 29-27 (19-12)

A magyar gólszerzők: Kácsor 6, Pál Tamara 4 (4), Schatzl Natalie 4, Bánfai Kíra 3, Vámos Petra 3, Kuczora Csenge 2 (1), Albek Anna 2, Arany Rebeka 2, Tóth Nikolett 1, Simon Armilla 1, Stranigg Zsófia 1.

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin