2024. március 16.
Kétgólos hátrányba kerültünk a Brest elleni odavágón
Többször is hátrányból kapaszkodott vissza női kézilabdacsapatunk, de a végén kettővel nyertek a franciák.

Az őszi nyitány, a Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulója után nem sokan fogadtak volna rá, hogy márciusban is talpon lesz női kézilabdacsapatunk a sorozatban, de jelentős fejlődésen ment át azóta a társaság, nagyot küzdött érte és kivívta a továbbjutást. A Magyar Kupa-aranyérem, illetve bajnoki címért folytatott harc mellett így a legrangosabb nemzetközi kupasorozat egyenes kieséses fázisában is érdekelt együttesünk, a legjobb nyolc közé jutásért pedig a Bresttel találkozott.

Kissé hasonló helyzetben, mint 2023 májusában – akkor a Metzre volt igaz, hogy Európa legjobb formában lévő együttese, ma pedig a Brestre, amely huszonegy meccses veretlenségi szériából érkezett az Érd Arénába. Szűk egy éve a hazai meccs meglehetősen rosszul sikerült, de bíztunk benne, hogy abból is tanulva ezúttal higgadtabban kézilabdázik majd a sérülés miatt Tomori Zsuzsannát és Kukely Annát nélkülöző csapat.

Lévén a Brest az egyik legjobban védekező együttes, jó jelnek vehettük, hogy az első két támadásból rögtön helyzetbe kerültünk, ezt követően azonban mégis bizonytalanná vált a játékunk, lassan járt a labda, még emberelőnyben is küszködtünk. Ezt kihasználva 2-1 után háromszor találtak be zsinórban a vendégek, és mondani sem kell, ez sem használt a magabiztosságunknak. Tartottuk a lépést, de egy-két gólos bresti előnynél folyt a játék, illetve a játék képével se lehettünk elégedettek: nehéz, küzdelmes Fradi-gólokra sokszor pillanatok alatt érkezett a válasz. A játékrész derekához érve sajnos belelendült Valerija Maszlova is, aki a bemutatásoknál nagy tapsot kapott, a góljaival viszont már csak grimaszokat váltott ki. Janurik Kinga közben fontos védéseket mutatott be, így közel voltunk, sőt, a huszadik perc környékén négyszer is az egyenlítésért támadtunk, épp ezért bosszankodhatott mindenki, amikor ehelyett ismét kettőre távolodtunk (10-12).

Mégis, mintha megjött volna a lendület, a következő időszakban meg végre az eredményjelzőn is megmutatkozott mindez: zsinórban lőtt három góllal átvettük a vezetést, majd 15-13-nál a meccs során először kettővel is elléptünk. A szünetre maradt a kettőből egy, de a játék képe alapján összességében nem lehettünk elégedetlenek.

A folytatással már annál inkább, négy bresti góllal indult a második játékrész, vagyis, amit felépítettünk az első félidő hajrájában, azt bántóan gyorsan leromboltuk (15-18). Megmutatta azonban a karakterét a csapat, rendezte sorait és ledolgozta a hátrányt a negyvenhatodik percre (23-23). Janurik parádésan tért vissza a padról, óriási szerepe volt a felzárkózásban, és azt reméltük, hogy az utolsó negyed órára is marad még védése.

Döntetlenről sajnos ismét a Brest lépett előbb, de óriásit küzdött a csapat, még ha a teljesítmény nem is volt kimagasló ezen a délutánon, hol Andrea Lekics, hol Simon Petra villant, miközben talpon volt mindenki a csarnokban (27-27). Csakhogy megint két vendég találat következett - és arra kellett igazán figyelni, hogy a lehető legjobb pozíciót alakítsuk ki a visszavágóra. Meglehetősen zaklatott volt az utolsó egy-két perc, kiállítás itt is, ott is, egy gólra feljöttünk, majd szűk fél perccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattunk, de eladtuk a labdát, és Alicia Toublanc még be is talált az üresen maradt kapunkba.

Nagy kár a végéért, de nincs veszve semmi, a szombati összecsapás alapján koncentráltabb támadójátékkal képes lehet a csapat a fordításra - még ha elképesztően nehéz dolga is lesz.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő

FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne Handball 28-30 (15-14)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. március 16., 16:00
Játékvezetők: Marko Sekulics és Jovandics Vladimir (szerbek)
Gólszerzők: Lekics 9 (2), Malestein 5, Klujber 3, Simon 3, Cvijics 2, Márton 2, Kovács 1, ill. Maszlova 9, Carlson 5, Dembele 4, Cabral Barbosa 3, Kouyaté 3, Foppa 2, Toublanc 2, Lassource 2.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin