2022. január 23.
Kétszer visszakapaszkodtunk, de nem szereztünk pontot
Nem bírta el csapatunk, hogy a belső poszton szereplő játékosai tudásukhoz mérten gyengén teljesítettek.

Mondják, hogy nem igazán van gyenge pontja ennek az Esbjergnek, ha teljes kerettel, jó állapotban érkezik az adott meccsbe. Meg úgy is sokan vélekednek, hogy a Fradi joggal vágyik a legjobbak közé, és hogy hátráltató tényezők nélkül gyakorlatilag senkitől sem kell tartania. De hogy mi van akkor, amikor sérülések, illetve főképp betegségek „tervezik és állítják össze” az edzésprogramot, na, meg a meccskeretet, azt kevesen merik megtippelni.

Márpedig az elmúlt hetek mindkét félnél így, a sebek gyógyítgatásával telt, és még erre a vasárnapra se került minden a helyére – nálunk Alicia Stolle nem utazhatott, a dánoknál pedig Marit Malm Frafjord nem volt bevethető állapotban.

A hazaiak erejéről sokat elárul, hogy legutóbb szeptember 8-án kaptak ki, vezetik a csoportunkat, és hogy két hete 27-25-re Oroszországban múlták felül a Rosztov-Dont. S még egy adat - a decemberi világbajnokságon bronzérmes Dánia válogatottjában két, míg az aranyérmes Norvégiáéban öt Esbjerg-játékos szerepelt. A sok norvég kézilabdázóval kapcsolatban nemcsak a játéktudásuk miatt főhetett a fejünk, hanem mert az Európai Kézilabda-szövetség merőben szokatlan módon norvég játékvezetőket és zsűrit delegált az összecsapásra.

De bármilyen nehézségek adódtak, bármennyire is hiányzott a védelmünk egyik legbiztosabb pontja, Stolle, nagyon vágytunk a bravúros pontszerzésre. És nagyon jó jelnek érezhettük, hogy a felkészülés során megbeszélt szituációt tökéletesen megoldva az első védekezés után lerohanásból szereztünk vezetést. Mégsem alakult jól a folytatás, sőt…

3-3-ig tartottuk a lépést, de már addig is túl könnyű gólokat lőhetett ellenfelünk, Bíró Blanka rendre ziccerekkel találta magát szemben. A hátul jelentkező zavar átragadt a támadásainkra is, legeredményesebb játékosunk, Emily Bölk három, a házi góllövőlista második Angela Malestein pedig két rontott lövéssel kezdett, s ez épp elég volt az Esbjergnek, hogy jelentős előnyt építsen.

Elek Gábor 10-6-nál kért időt, de egyelőre nem sokat javult az összkép – elöl szenvedtünk, hátul lemaradtunk, vagyis bajban voltunk, 11-6-nál kétszer is támadhatott ellenfelünk, de szerencsére nem tudott ötről hatra lépni. Az előző évi FINAL4 legjobbjának megválasztott Henny Reistadot viszonylag jól fékeztük meg (az első félidőben, a másodikban sajnos "robbantott" a világ legjobbja..), le is cserélte őt Jesper Jensen, ám épp ez után jött a fordulat. Jelentősen csökkent a hibáink száma, hátul stabilabbak lettünk, támadásban pedig felzárkóztak néhányan a tizenkét perc alatt négyszer eredményes Márton Gréta mellé, így megkezdtük a felzárkózást. A tizenhatodik percig tizenegy gólt kaptunk, onnantól a szünetig pedig csak hármat, és 13-13-nál Kovács Anett egyenlített.

Vagyis meccsben voltunk megint! A második félidőt mínusz egyről (14-13) indítottuk, és különösen fontos volt, hogy ne szakadjunk le jobban. Mínusz három így is lett belőle (17-14), egy újabb fordulat után azonban 1-0 után újra előnybe kerültünk! Kisfaludy Anett kiváló teljesítményét nyújtott, jöttek a gólok a vonalról, és néhány jó védekezésnek hála ismét mi álltunk jobban (20-21). A következő hullám viszont a dánokat emelte fel, és az utolsó tíz percre kanyarodva harmadszor támadhattak a meccs során a közte hatért.

Eddigre mi ötször kényszerültünk már emberhátrányban játszani, míg a hazaiak csupán egyszer, és sajnos Reistad vezetésével könyörtelenül használta ki előnyeit az Esbjerg. Persze, a büntetések közötti ötszörös szorzó minimum túlzónak tűnik (a végén, miután eldőlt a meccs még egyet ítéltek a javunkra) a látottak alapján, de nem lehet a vereséget a pályán lévő "norvég fölényre" fogni. Merthogy vereség lett a vége, és elsősorban azért, mert a csupán periódusokban működő védekezésünk nem tudta ellensúlyozni a belső posztokon szereplő játékosaink gyengébb formáját. Beszédes adat: Emily Bölk, Szöllősi-Zácsik Szandra, Itana Grbics és Kuljber Katrin, vagyis a leginkább számításba vett irányítónk és átlövőink huszonnégy lövéséből öt gól született. Ezen kell javítani a következő héten.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
11. forduló

Team Esbjerg - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-13)
Helyszín: Blue Water Dokken, Esbjerg
Időpont: 2022. január 23., vasárnap, 14 óra
Játékvezetők: Eskil Braseth és Leif Andre Sundet (norvégok)
Gólszerzők: Reistad 13 (4), Jacobsen 6, Solberg 4, Breistol 2, Nielsen 2, Ingstad 2, Jensen 2, Jorgensen 1, Tranborg 1, ill. Kisfaludy 6, Malestein 6 (5), Márton 5, Kovács Anett 3, Klujber 2, Bölk 1, Grbics 1, Szöllősi-Zácsik 1, Hársfalvi 1, Behnke 1.

Cikkajánló

Négy játékosunk kerülhet be az All Star-csapatba

Az EHF összeállította azt a listát, amelyből a szurkolók és a szakértők választhatják ki az idény legjobbjait.

Elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa-döntőre

Debrecenben, május 28-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőit, másnap pedig a helyosztókat.

Márton Gréta: „Egy percig sem adjuk fel”

Játékosunk a Budaörs elleni második félidőről már elégedetten nyilatkozott.

A fordulás után jött ismét a henger

A szünetben csak néggyel vezettünk, a második félidőben azonban Budaörsön is ragyogóan védekeztünk.

Az idény utolsó idegenbeli találkozója jön

Női kézilabdacsapatunk pénteken este a bent maradást már biztosan kivívó Budaörs vendégeként lép pályára.

“Szívünket, lelkünket kiraktuk, ez meg is látszott”

Janurik Kinga és Simon Petra értékelt a Szombathely húszgólos legyőzése után – VIDEÓ!

Janurik-parádé és húszgólos siker a Savaria Arénában

Kapusunk káprázatosan védett, s bár az első húsz percet nagyon elrontottuk, húsz góllal győztünk így is.

Először játszhatunk Szombathelyen nézők előtt

Szombaton este a bennmaradásért küzdő SZKKA vendégeként érhetjük utol pontszámban az ETO-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most