2022. január 23.
Kétszer visszakapaszkodtunk, de nem szereztünk pontot
Nem bírta el csapatunk, hogy a belső poszton szereplő játékosai tudásukhoz mérten gyengén teljesítettek.

Mondják, hogy nem igazán van gyenge pontja ennek az Esbjergnek, ha teljes kerettel, jó állapotban érkezik az adott meccsbe. Meg úgy is sokan vélekednek, hogy a Fradi joggal vágyik a legjobbak közé, és hogy hátráltató tényezők nélkül gyakorlatilag senkitől sem kell tartania. De hogy mi van akkor, amikor sérülések, illetve főképp betegségek „tervezik és állítják össze” az edzésprogramot, na, meg a meccskeretet, azt kevesen merik megtippelni.

Márpedig az elmúlt hetek mindkét félnél így, a sebek gyógyítgatásával telt, és még erre a vasárnapra se került minden a helyére – nálunk Alicia Stolle nem utazhatott, a dánoknál pedig Marit Malm Frafjord nem volt bevethető állapotban.

A hazaiak erejéről sokat elárul, hogy legutóbb szeptember 8-án kaptak ki, vezetik a csoportunkat, és hogy két hete 27-25-re Oroszországban múlták felül a Rosztov-Dont. S még egy adat - a decemberi világbajnokságon bronzérmes Dánia válogatottjában két, míg az aranyérmes Norvégiáéban öt Esbjerg-játékos szerepelt. A sok norvég kézilabdázóval kapcsolatban nemcsak a játéktudásuk miatt főhetett a fejünk, hanem mert az Európai Kézilabda-szövetség merőben szokatlan módon norvég játékvezetőket és zsűrit delegált az összecsapásra.

De bármilyen nehézségek adódtak, bármennyire is hiányzott a védelmünk egyik legbiztosabb pontja, Stolle, nagyon vágytunk a bravúros pontszerzésre. És nagyon jó jelnek érezhettük, hogy a felkészülés során megbeszélt szituációt tökéletesen megoldva az első védekezés után lerohanásból szereztünk vezetést. Mégsem alakult jól a folytatás, sőt…

3-3-ig tartottuk a lépést, de már addig is túl könnyű gólokat lőhetett ellenfelünk, Bíró Blanka rendre ziccerekkel találta magát szemben. A hátul jelentkező zavar átragadt a támadásainkra is, legeredményesebb játékosunk, Emily Bölk három, a házi góllövőlista második Angela Malestein pedig két rontott lövéssel kezdett, s ez épp elég volt az Esbjergnek, hogy jelentős előnyt építsen.

Elek Gábor 10-6-nál kért időt, de egyelőre nem sokat javult az összkép – elöl szenvedtünk, hátul lemaradtunk, vagyis bajban voltunk, 11-6-nál kétszer is támadhatott ellenfelünk, de szerencsére nem tudott ötről hatra lépni. Az előző évi FINAL4 legjobbjának megválasztott Henny Reistadot viszonylag jól fékeztük meg (az első félidőben, a másodikban sajnos "robbantott" a világ legjobbja..), le is cserélte őt Jesper Jensen, ám épp ez után jött a fordulat. Jelentősen csökkent a hibáink száma, hátul stabilabbak lettünk, támadásban pedig felzárkóztak néhányan a tizenkét perc alatt négyszer eredményes Márton Gréta mellé, így megkezdtük a felzárkózást. A tizenhatodik percig tizenegy gólt kaptunk, onnantól a szünetig pedig csak hármat, és 13-13-nál Kovács Anett egyenlített.

Vagyis meccsben voltunk megint! A második félidőt mínusz egyről (14-13) indítottuk, és különösen fontos volt, hogy ne szakadjunk le jobban. Mínusz három így is lett belőle (17-14), egy újabb fordulat után azonban 1-0 után újra előnybe kerültünk! Kisfaludy Anett kiváló teljesítményét nyújtott, jöttek a gólok a vonalról, és néhány jó védekezésnek hála ismét mi álltunk jobban (20-21). A következő hullám viszont a dánokat emelte fel, és az utolsó tíz percre kanyarodva harmadszor támadhattak a meccs során a közte hatért.

Eddigre mi ötször kényszerültünk már emberhátrányban játszani, míg a hazaiak csupán egyszer, és sajnos Reistad vezetésével könyörtelenül használta ki előnyeit az Esbjerg. Persze, a büntetések közötti ötszörös szorzó minimum túlzónak tűnik (a végén, miután eldőlt a meccs még egyet ítéltek a javunkra) a látottak alapján, de nem lehet a vereséget a pályán lévő "norvég fölényre" fogni. Merthogy vereség lett a vége, és elsősorban azért, mert a csupán periódusokban működő védekezésünk nem tudta ellensúlyozni a belső posztokon szereplő játékosaink gyengébb formáját. Beszédes adat: Emily Bölk, Szöllősi-Zácsik Szandra, Itana Grbics és Kuljber Katrin, vagyis a leginkább számításba vett irányítónk és átlövőink huszonnégy lövéséből öt gól született. Ezen kell javítani a következő héten.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
11. forduló

Team Esbjerg - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-13)
Helyszín: Blue Water Dokken, Esbjerg
Időpont: 2022. január 23., vasárnap, 14 óra
Játékvezetők: Eskil Braseth és Leif Andre Sundet (norvégok)
Gólszerzők: Reistad 13 (4), Jacobsen 6, Solberg 4, Breistol 2, Nielsen 2, Ingstad 2, Jensen 2, Jorgensen 1, Tranborg 1, ill. Kisfaludy 6, Malestein 6 (5), Márton 5, Kovács Anett 3, Klujber 2, Bölk 1, Grbics 1, Szöllősi-Zácsik 1, Hársfalvi 1, Behnke 1.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin