2021. április 28.
Kiélezett meccsen tartottuk itthon a két pontot
Hiába léptünk el többször is a Debrecentől, a véndégek majdnem mindig visszakapaszkodtak - de csak majdnem.

Rég látott erőpróba előtt állt női kézilabdacsapatunk, amely szerdán délután a DVSC-t fogadta az Elek Gyula Arénában. A Loki elvégre hiába „csak” a hetedik helyen áll, abszolút élcsapatnak tekinthető, főképp a játékosai kvalitását tekintve, ráadásul a két fél rendre kiélezett és feszült csatákat vív egymással. Kíváncsian várhattuk tehát, hogy az elmúlt időszakban könnyedén, meggyőző fölénnyel megnyert bajnokik után miként tudnak lányaink ritmust váltani, hiszen az várható volt, hogy ezúttal gyorsabb, precízebb kézilabdára lesz szükség, mint a Szombathely, vagy épp a Békéscsaba ellen elegendő volt.

Aztán úgy tűnt, Emily Bölk egymaga megold mindent… Káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő, kiismerhetetlenül variálta a lövéseket, csapatunk tizenkét perc alatt szerzett kilenc góljából hatot vállalt magára, méghozzá úgy, hogy egyszer sem rontott. Vezérletével négygólos előnybe kerültünk (9-5), igaz, bő tíz perc alatt vissza is adtuk a fórt (12-12). A meccs első periódusában, ami nálunk Bölk volt, az a Debrecennél Kovács Anna – csapata első három gólját szerezte a jobbátlövő, még szerencse, hogy később sikerült őt megfékezni. A két Petra, Vámos és Tóvizi is sok veszélyt jelentett még, de a játékrész hajrája megint a miénk lett, Schatzl Nadine és Klujber Katrin villant néhányszor, már öttel is vezettünk (17-12), s a szünetre végül négyet meg is őriztünk a fórból.

A négyből gyorsan ismét öt lett a fordulás után, majd szűk hét perccel később megint egyenlő – fordulatos mérkőzést láthattunk. Fontos volt, hogy legalább a vezetést nem tudta átvenni ellenfelünk, miként az is, hogy ha nehezen is, de két gólra hizlaltuk az előnyt, hogy aztán a vendégek ismét egyenlítsenek. Az utolsó negyed óra 23-23-nál kezdődött, igaz, remélhettük, hogy a hajrát még Kovacsics Anikó, vagyis elsőszámú irányítónk hiányában is jobban bírjuk majd. Szerencsére Háfra Noémi periódusokban megfelelően helyettesítette Emily Bölkött, hozzátett a csapat teljesítményéhez, fontos gólokat lőtt.

Ahogy telt az idő, úgy pattant fel egyre többet Kovacsics a lelátó első sorában, alighanem ment, csinálta volna, ha a válla nem szab gátat, így viszont csak kívülről tette hozzá a magáét meglátásaival, egy-egy jó szóval, ösztönzéssel. A meccs képe pedig továbbra is folyamatosan változott… Kétszer is elléptünk hárommal az utolsó tíz percben, azonban a rendkívül motiváltan, elszántan küzdő vendégek újra és újra visszakapaszkodtak. Klujber Katrin három labdaszerzéssel jelentkezett a góljai mellett, nagyon hasznosan játszott, ám a szélsőink a szokásosnál többet hibáztak.

Szerencsére ez ezúttal belefért, mert ha nagy küzdelem árán is, de legyőztük a Debrecent. Fordulatos meccsen többször is elléptünk három, négy, öt góllal a vendégektől, akik rendre visszakapaszkodtak - ám a végén már nem volt rá lehetőségük.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
11. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC SCHAEFFLER 31-29 (18-14)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött.
FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró – Schatzl  2, Szucsánszki 3, Bölk 8, Stolle 2, Malestein 1, Benhke J. 3. Csere: Pásztor, Csiszár-Szekeres, Kisfaludy, Kovács 1, Márton 1, Klujber 5(1), Háfra 5.
DVSC: Csapó - Vantara-Kelemen 3, Vámos 4, Hornyák 3 (1), Tóvizi P. 6, Kovács 7, Arany. Csere: Giegerich (kapus), Despotovic 4,  Bánfai K. 1, Petrus M. 1, Csernyánszki, Török.
Kiállítások: 4-4 perc.
Hetesek: 2/1, ill. 2/1.

Cikkajánló

Exkluzív: Kovacsics Anikó elárulta, mikor térhet vissza

Klasszis irányítónkat elkísértük a gyógytornákra, ahol különleges meglepetéssel is készültünk neki - VIDEÓ!

Bölk és Klujber kerülhet be az All-Star csapatba

Két átlövőnkre szavazhatunk május 27-ig a Bajnokok Ligája álomcsapatában.

Kihagyás vár Csiszár-Szekeres Klárára

Ijesztő sérülést szenvedett válogatott kézilabdázónk, négy öltéssel kellett összevarrni a szemhéját.

Fradi TV: A Győr elleni bravúr, és ami mögötte van

Kéziseink hatalmas sikere, Kovacsics Anikó rehabilitációja és női labdarúgónk érzelmes pillanatai.

Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron

Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Az ötből az első célpont: Boglári Akadémia-SZISE

A papírforma szerint hoznunk kell a csupa fiatal tehetségből álló együttes elleni meccset.

Senkit sem kell majd motiválni

A szerdai mérkőzés egyik hőse, Csiszár-Szekeres Klára örül, hogy tiszta a képlet.

Online válthatóak jegyek a Magyar Kupa-hétvégére

FRISSÍTÉS: elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa négyes döntőjére!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most