2021. április 28.
Kiélezett meccsen tartottuk itthon a két pontot
Hiába léptünk el többször is a Debrecentől, a véndégek majdnem mindig visszakapaszkodtak - de csak majdnem.

Rég látott erőpróba előtt állt női kézilabdacsapatunk, amely szerdán délután a DVSC-t fogadta az Elek Gyula Arénában. A Loki elvégre hiába „csak” a hetedik helyen áll, abszolút élcsapatnak tekinthető, főképp a játékosai kvalitását tekintve, ráadásul a két fél rendre kiélezett és feszült csatákat vív egymással. Kíváncsian várhattuk tehát, hogy az elmúlt időszakban könnyedén, meggyőző fölénnyel megnyert bajnokik után miként tudnak lányaink ritmust váltani, hiszen az várható volt, hogy ezúttal gyorsabb, precízebb kézilabdára lesz szükség, mint a Szombathely, vagy épp a Békéscsaba ellen elegendő volt.

Aztán úgy tűnt, Emily Bölk egymaga megold mindent… Káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő, kiismerhetetlenül variálta a lövéseket, csapatunk tizenkét perc alatt szerzett kilenc góljából hatot vállalt magára, méghozzá úgy, hogy egyszer sem rontott. Vezérletével négygólos előnybe kerültünk (9-5), igaz, bő tíz perc alatt vissza is adtuk a fórt (12-12). A meccs első periódusában, ami nálunk Bölk volt, az a Debrecennél Kovács Anna – csapata első három gólját szerezte a jobbátlövő, még szerencse, hogy később sikerült őt megfékezni. A két Petra, Vámos és Tóvizi is sok veszélyt jelentett még, de a játékrész hajrája megint a miénk lett, Schatzl Nadine és Klujber Katrin villant néhányszor, már öttel is vezettünk (17-12), s a szünetre végül négyet meg is őriztünk a fórból.

A négyből gyorsan ismét öt lett a fordulás után, majd szűk hét perccel később megint egyenlő – fordulatos mérkőzést láthattunk. Fontos volt, hogy legalább a vezetést nem tudta átvenni ellenfelünk, miként az is, hogy ha nehezen is, de két gólra hizlaltuk az előnyt, hogy aztán a vendégek ismét egyenlítsenek. Az utolsó negyed óra 23-23-nál kezdődött, igaz, remélhettük, hogy a hajrát még Kovacsics Anikó, vagyis elsőszámú irányítónk hiányában is jobban bírjuk majd. Szerencsére Háfra Noémi periódusokban megfelelően helyettesítette Emily Bölkött, hozzátett a csapat teljesítményéhez, fontos gólokat lőtt.

Ahogy telt az idő, úgy pattant fel egyre többet Kovacsics a lelátó első sorában, alighanem ment, csinálta volna, ha a válla nem szab gátat, így viszont csak kívülről tette hozzá a magáét meglátásaival, egy-egy jó szóval, ösztönzéssel. A meccs képe pedig továbbra is folyamatosan változott… Kétszer is elléptünk hárommal az utolsó tíz percben, azonban a rendkívül motiváltan, elszántan küzdő vendégek újra és újra visszakapaszkodtak. Klujber Katrin három labdaszerzéssel jelentkezett a góljai mellett, nagyon hasznosan játszott, ám a szélsőink a szokásosnál többet hibáztak.

Szerencsére ez ezúttal belefért, mert ha nagy küzdelem árán is, de legyőztük a Debrecent. Fordulatos meccsen többször is elléptünk három, négy, öt góllal a vendégektől, akik rendre visszakapaszkodtak - ám a végén már nem volt rá lehetőségük.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
11. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC SCHAEFFLER 31-29 (18-14)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött.
FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró – Schatzl  2, Szucsánszki 3, Bölk 8, Stolle 2, Malestein 1, Benhke J. 3. Csere: Pásztor, Csiszár-Szekeres, Kisfaludy, Kovács 1, Márton 1, Klujber 5(1), Háfra 5.
DVSC: Csapó - Vantara-Kelemen 3, Vámos 4, Hornyák 3 (1), Tóvizi P. 6, Kovács 7, Arany. Csere: Giegerich (kapus), Despotovic 4,  Bánfai K. 1, Petrus M. 1, Csernyánszki, Török.
Kiállítások: 4-4 perc.
Hetesek: 2/1, ill. 2/1.

Cikkajánló

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most