2021. február 3.
Kikaptunk a Győr otthonában
Negyvenöt percig teljesen nyílt volt a meccs, a végén azonban túl sokat hibáztunk.

Évek óta a csúcsrangadó, amely évek óta sorban döntötte a nézőszám tekintetében a rekordokat… A mostani, zárt kapus összecsapás is rekord, csak épp negatív – és ez az összecsapást kissé szokatlanná is tette, hiszen a megszokott feszültség a lelátón nem volt meg. A pályán viszont annál inkább, talán a komoly hiányzók miatt: a hazaiaknál Eduarda Amorim, nálunk pedig Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára nem volt bevethető.

Ritkán fordul elő, s ez is jól mutatta a játéktér „hangulatát”, hogy Alicia Stolle már a 28. másodpercben kiállítást érően szabálytalankodott. Az emberhátrányból még úgy, ahogy kijöttünk – bár a győriek vezettek, ellépni nem tudtak tőlünk –, a gond inkább azzal volt, hogy túlságosan idegesnek tűntek a mieink. Rengeteg volt a hiba, szórtuk el a labdákat, a Győr meg könnyedén indulhatott ezekből. Még negyed óra se telt el, amikor már négy tiszta ziccer gólt kaptunk lerohanásból, úgyhogy nem volt véletlen Elek Gábor időkérése 8-5-nél.

A háromból négygólos hátrány is lett (9-5), ezt követően azonban fokozatosan fogytak a hibák, s ezzel együtt a hátrányunk is. Merthogy a védekezésünk egyébként működött, ha nem hagytuk, hogy átrohanjon rajtunk az ETO, a felállt falunk jól szűrte meg a hazai támadásokat, mögötte pedig Janurik Kinga fogta a sávokat.

11-11-nél egyenlítettünk, és második nekifutásra az előnyt is sikerült átvenni. A szünetig ezt követően kiegyenlítődött a játék, vezetett az ETO, de a dudaszó előtt egy másodperccel nekünk volt ziccerünk a vezetéshez, végül döntetlennél vonulhattak pihenni a csapatok. Az első negyed óra után ezzel alighanem elégedettek lehettünk, és azt érezhettük, hogy van még a csapatban – Klujber Katrin és Kovacsics Anikó villanásait vártuk nagyon, de a szélekről is többet hibáztunk a megszokottnál.

Az újrakezdés után potyogtak a gólok, egy-egy védés mellett négy-négy gól esett már öt perc alatt, de a folytatásban se sokat változott a ritmus. Az ETO Lukács Viktóriát lövette – és sajnos nem is nagyon hibázott korábbi játékosunk, azonban rendre volt válaszunk. Az első félidőben a védekezésünk volt a kulcs, a másodikban pedig a támadójátékunk hozta az eredményt. Kettő gól volt a legnagyobb előnyünk, és iszonyatosan sajnálhattuk, hogy innen nem tudtunk tovább lépni, mert az utolsó negyed órára fordulva a győriek újra átvették a vezetést.

Kicsit megtorpantunk, mínusz háromról kellett ismét kapaszkodnunk, de közben fogyott az idő, már csak tíz perc volt hátra. Emily Bölk tartotta a lelket a csapatban, de egyedül az ő teljesítménye kevésnek tűnt a felzárkózáshoz. A győri beállók jelentettek megoldhatatlan feladatot az utolsó negyed órában, átlövésből szinte egyáltalán nem kaptunk gólt, de a vonalról sajnos túlságosan sokat.

Nagy kár az utolsó negyed óráért, mert negyvenöt percig úgy tűnt, több van ebben a meccsben, a végén azonban egy rossz periódus eldöntötte a két pont sorsát, ráadásul a végeredmény, a hatgólos különbség jóval több, mint amit a játék képe mutatott.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
10. forduló

Győri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-14)
Helyszín: Audi Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. február 3., 18 óra
Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs
Gólszerzők: Lukács Viktória 6, Kari Brattset 5, Estelle Nze-Minko 4, Anne Mette Hansen 4, Görbicz Anita 3 (3), Beatrice Edwige 3, Stine Bredal Oftedal 3, Fodor Csenge 3, Veronica Kristiansen 2, ill. Emily Bölk 9, Angela Malestein 6 (4), Klujber Katrin 4, Schatzl Nadine 3, Márton Gréta 2, Kovács Anett 1, Háfra Noémi 1, Szucsánszki Zita 1.

Cikkajánló

Elhalasztják a Brest elleni meccsünket

Csapatunk keretében újabb játékosok betegedtek meg, így lehetetlenné vált a vasárnapi pályára lépésünk.

Furcsa hét végén utazunk Brestbe

A tabella második helyéről várja női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája tizedik csoportkörét.

A nyáron távozik Itana Grbics

Az irányító 2021 augusztusában érkezett klubunkhoz, döntése értelmében az idény végén elhagyja a Ferencvárost.

Elmarad a Szombathely elleni bajnoki

Ellenfelünk jelezte, hogy nem tud pályára lépni a szerdán 18 órára kiírt összecsapáson.

Bajnokival folytatjuk - itthon kell tartani a pontokat

A héten a korábbi játékosunkkal erősített az SZKKA, de így is le kell győznünk szerdán a szombathelyieket.

Klujber: „Nagyot küzdöttünk, hogy így kezdjük 2022-t!”

Hiába voltak kevesen, női kéziseink már az első félidőben eldöntötték a Buducsnoszt elleni BL-csatát - VIDEÓ

Alkalmazkodtunk és győztünk a Buducsnoszt ellen

Öt játékosára nem számíthatott Elek Gábor, de a csapat így is magabiztosan tartotta itthon a két pontot.

Új év, régi célok - győzni kellene 2022 első meccsén

Ha nyerünk, előrébb lépünk, de nem várható sétagalopp a Brestet legyőző Buducsnoszt ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most