2019. augusztus 6.
Kiváló játék, fölényes győzelem a svájciak ellen
Látványos és kreatív kézilabdával győzött első hazai edzőmékrőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Az első percekben azért még látszódtak a reggeli edzés nyomai, aztán fokozatosan frissültek a lábak és a kezek, ezzel arányosan fogytak a hibák, és egyre nőtt a különbség. Szezonbeli első hazai edzőmérkőzésén lépett pályára női kézilabdacsapatunk, az Elek Gyula Aréna lelátóin pedig ennek apropóján a kedd koradélutáni időpont ellenére is szép számmal foglaltak helyet szurkolóink – és élvezték az előadást. Merthogy a svájci LK Zug Handball ellen inkább előadás volt, mintsem öldöklő küzdelem…

Komoly ütközések és párharcok természetesen adódtak, de a tudásbeli különbség óriási volt a két fél között. Jó hír, hogy a mieinknél már Márton Gréta is játékra jelentkezett, igaz, még egy melegnek és kényelmetlennek tűnő, de a legfőbb, hogy biztonságot adó maszkban. S ha már így volt, akkor nem is kímélte magát, amikor az egyébként remekül, dinamikusan és gólerősen kézilabdázó Klujber Katrintól kapott hosszú indítást: noha a gólt végül nem adták meg a játékvezetők, Gréti úgy vetődött a labda után, mintha nem épp egy hete tört volna el az orra. Ezen az érvénytelen gólon kívül dobtunk azért az első harminc perc során huszonnégy szabályosat is, s bár a tizenkettő kapottnál biztosan lesz jobb teljesítmény még a szezon során, elégedetlen senki sem lehetett a látottakkal.

Szépen és okosan hozták egyébként a játékosaink a különböző variációkat, a svájciak nem igazán tudták követni, hogy mikor jön átlövés, bejátszás, vagy épp a szélre kitett passz. A második féliőben utóbbiból Bánfai Kírát találták meg legtöbbször a társak, a fiatal szélsőnk pedig nem is nagyon hibázott. Fontos, hogy Kíra játékba lendüljön, hiszen az MTK-nál töltött időszakának utolsó része nem sikerült épp tökéletesen. Tóth Nikolett és Háfra Luca is bőven kapott lehetőséget, az utolsó tíz percben egyébként is az egyik létező lefgiatalabb sorunkkal álltunk fel, védekezésben például a 25 esztendős Mészáros Rea volt a rangidős, a mellette lévő Bánfai Kíra, Klujber Katrin, Pásztor Noémi, Tóth Nikolett, Háfra Luca ötös egyike sem érte még el a huszonegyet... Támadásban is csak Klivinyi Kinga rontott ekkor a korátlagon - de a játékon nem, hiszen sorozatban verte meg lábon az erejük végén járó zugi játékosokat. Kiütéses, 47-24-es győzelmet arattunk - pénteken, Nagykanizsán, a Krim Ljubljana ellen ennél biztosan nehezebb dolgunk lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - LK Zug Hangball 47-24 (24-12)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 11, Bánfai Kíra 6, Lukács Viktória 5, Klivinyi Kinga 5, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 4, Danick Snelder 3, Schatzl Nadine 2, Pásztor Noémi 2, Márton Gréta 2, Djurdina Malovics 1, Háfra Luca 1, Tóth Nikolett 1.

Cikkajánló

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!

A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

Nagy hőségben vertük biztosan a Ljubljanát

Tömött lelátók előtt győzte le női kézilabdacsapatunk Nagykanizsán a Krim Ljubljanát felkészülési mérkőzésen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most