2019. augusztus 6.
Kiváló játék, fölényes győzelem a svájciak ellen
Látványos és kreatív kézilabdával győzött első hazai edzőmékrőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Az első percekben azért még látszódtak a reggeli edzés nyomai, aztán fokozatosan frissültek a lábak és a kezek, ezzel arányosan fogytak a hibák, és egyre nőtt a különbség. Szezonbeli első hazai edzőmérkőzésén lépett pályára női kézilabdacsapatunk, az Elek Gyula Aréna lelátóin pedig ennek apropóján a kedd koradélutáni időpont ellenére is szép számmal foglaltak helyet szurkolóink – és élvezték az előadást. Merthogy a svájci LK Zug Handball ellen inkább előadás volt, mintsem öldöklő küzdelem…

Komoly ütközések és párharcok természetesen adódtak, de a tudásbeli különbség óriási volt a két fél között. Jó hír, hogy a mieinknél már Márton Gréta is játékra jelentkezett, igaz, még egy melegnek és kényelmetlennek tűnő, de a legfőbb, hogy biztonságot adó maszkban. S ha már így volt, akkor nem is kímélte magát, amikor az egyébként remekül, dinamikusan és gólerősen kézilabdázó Klujber Katrintól kapott hosszú indítást: noha a gólt végül nem adták meg a játékvezetők, Gréti úgy vetődött a labda után, mintha nem épp egy hete tört volna el az orra. Ezen az érvénytelen gólon kívül dobtunk azért az első harminc perc során huszonnégy szabályosat is, s bár a tizenkettő kapottnál biztosan lesz jobb teljesítmény még a szezon során, elégedetlen senki sem lehetett a látottakkal.

Szépen és okosan hozták egyébként a játékosaink a különböző variációkat, a svájciak nem igazán tudták követni, hogy mikor jön átlövés, bejátszás, vagy épp a szélre kitett passz. A második féliőben utóbbiból Bánfai Kírát találták meg legtöbbször a társak, a fiatal szélsőnk pedig nem is nagyon hibázott. Fontos, hogy Kíra játékba lendüljön, hiszen az MTK-nál töltött időszakának utolsó része nem sikerült épp tökéletesen. Tóth Nikolett és Háfra Luca is bőven kapott lehetőséget, az utolsó tíz percben egyébként is az egyik létező lefgiatalabb sorunkkal álltunk fel, védekezésben például a 25 esztendős Mészáros Rea volt a rangidős, a mellette lévő Bánfai Kíra, Klujber Katrin, Pásztor Noémi, Tóth Nikolett, Háfra Luca ötös egyike sem érte még el a huszonegyet... Támadásban is csak Klivinyi Kinga rontott ekkor a korátlagon - de a játékon nem, hiszen sorozatban verte meg lábon az erejük végén járó zugi játékosokat. Kiütéses, 47-24-es győzelmet arattunk - pénteken, Nagykanizsán, a Krim Ljubljana ellen ennél biztosan nehezebb dolgunk lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - LK Zug Hangball 47-24 (24-12)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 11, Bánfai Kíra 6, Lukács Viktória 5, Klivinyi Kinga 5, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 4, Danick Snelder 3, Schatzl Nadine 2, Pásztor Noémi 2, Márton Gréta 2, Djurdina Malovics 1, Háfra Luca 1, Tóth Nikolett 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin