2019. augusztus 6.
Kiváló játék, fölényes győzelem a svájciak ellen
Látványos és kreatív kézilabdával győzött első hazai edzőmékrőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Az első percekben azért még látszódtak a reggeli edzés nyomai, aztán fokozatosan frissültek a lábak és a kezek, ezzel arányosan fogytak a hibák, és egyre nőtt a különbség. Szezonbeli első hazai edzőmérkőzésén lépett pályára női kézilabdacsapatunk, az Elek Gyula Aréna lelátóin pedig ennek apropóján a kedd koradélutáni időpont ellenére is szép számmal foglaltak helyet szurkolóink – és élvezték az előadást. Merthogy a svájci LK Zug Handball ellen inkább előadás volt, mintsem öldöklő küzdelem…

Komoly ütközések és párharcok természetesen adódtak, de a tudásbeli különbség óriási volt a két fél között. Jó hír, hogy a mieinknél már Márton Gréta is játékra jelentkezett, igaz, még egy melegnek és kényelmetlennek tűnő, de a legfőbb, hogy biztonságot adó maszkban. S ha már így volt, akkor nem is kímélte magát, amikor az egyébként remekül, dinamikusan és gólerősen kézilabdázó Klujber Katrintól kapott hosszú indítást: noha a gólt végül nem adták meg a játékvezetők, Gréti úgy vetődött a labda után, mintha nem épp egy hete tört volna el az orra. Ezen az érvénytelen gólon kívül dobtunk azért az első harminc perc során huszonnégy szabályosat is, s bár a tizenkettő kapottnál biztosan lesz jobb teljesítmény még a szezon során, elégedetlen senki sem lehetett a látottakkal.

Szépen és okosan hozták egyébként a játékosaink a különböző variációkat, a svájciak nem igazán tudták követni, hogy mikor jön átlövés, bejátszás, vagy épp a szélre kitett passz. A második féliőben utóbbiból Bánfai Kírát találták meg legtöbbször a társak, a fiatal szélsőnk pedig nem is nagyon hibázott. Fontos, hogy Kíra játékba lendüljön, hiszen az MTK-nál töltött időszakának utolsó része nem sikerült épp tökéletesen. Tóth Nikolett és Háfra Luca is bőven kapott lehetőséget, az utolsó tíz percben egyébként is az egyik létező lefgiatalabb sorunkkal álltunk fel, védekezésben például a 25 esztendős Mészáros Rea volt a rangidős, a mellette lévő Bánfai Kíra, Klujber Katrin, Pásztor Noémi, Tóth Nikolett, Háfra Luca ötös egyike sem érte még el a huszonegyet... Támadásban is csak Klivinyi Kinga rontott ekkor a korátlagon - de a játékon nem, hiszen sorozatban verte meg lábon az erejük végén járó zugi játékosokat. Kiütéses, 47-24-es győzelmet arattunk - pénteken, Nagykanizsán, a Krim Ljubljana ellen ennél biztosan nehezebb dolgunk lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - LK Zug Hangball 47-24 (24-12)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 11, Bánfai Kíra 6, Lukács Viktória 5, Klivinyi Kinga 5, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 4, Danick Snelder 3, Schatzl Nadine 2, Pásztor Noémi 2, Márton Gréta 2, Djurdina Malovics 1, Háfra Luca 1, Tóth Nikolett 1.

Cikkajánló

Magyar válogatott kerettag szélsőt igazoltunk

A Békéscsabáról szerződtetett jobbszélső az előző bajnoki szezont kereken száz góllal zárta.

Michelin-csillagos séffel főzött Szucsánszki Zita!

Kézilabdázónk a Friss élelmiszer partnerünk, a Lidl meghívásának eleget téve főzött közösen Széll Tamással.

Bíró Blanka bravúrját megint nem hagyhatta ki az EHF TV

Női kézilabdacsapatunk kapusának több nagy védése volt a CSM ellen, de EZT beválasztották a TOP 5-be – VIDEÓ!

A Rosztov-Dontól igazolunk válogatott kézilabdázót

2020 nyarától a Ferencvárost erősíti a német válogatott első számú beállója.

Megszorongattuk, de legyőzni nem tudtuk a Bucuresti-et

Őrületesen nagyot harcolt a csapatunk idegenben is, de ezúttal nem sikerült pontot szerezni a Bucuresti-től.

Megpróbáljuk megismételni a csodát

A felszabadult játék lehet az alapja ismét a CSM Bucuresti elleni bravúrnak.

Családi okok miatt távozik Hornyák Dóra

Átlövőnk 2015-től erősítette klubunkat, a nyáron pedig nevelő együttesében folytatja karrierjét.

Német válogatott átlövőkkel erősítünk

Az elmúlt két év legjobb német játékosa, valamint a 2018-as Európa-bajnokság legjobb jobbátlövője is aláírt!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most