2023. március 10.
Klujber 10 gólt lőtt, hullámzó teljesítménnyel nyertünk
Nem adta magát könnyen a Siófok a péntek esti bajnokin, de a második félidőben feljavult a játékunk.

Kéthetes szünet után folytatódott női kézilabdacsapatunk számára az idény a Siófok elleni bajnokival. Néhány évvel ezelőtt nagyon komoly rangadókat vívtunk az SKC-val, s bár jelenleg csak a tabella nyolcadik helyét foglalja el, az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé való jutással azért bizonyította, hogy most sem lehet rá legyinteni. Pláne ilyenkor, amikor komolyabb teher, nyomás nélkül játszhat.

Látszott is a vendég játékosokon, hogy bátran felvállalják az extra szituációkat, a mérkőzés első periódusában többször is amolyan „félhelyzetből” lőttek gólt, s ezzel tartották a lépést. A mi támadójátékunk pörgős és kreatív volt, összességében pedig potyogtak a gólok, tíz perc alatt tizenhárom esett. Két-háromgólos különbséggel vezettünk, néggyel először Angela Malestein találata után léptünk el (9-5), jött is a siófoki időkérés – majd sajnos a felzárkózás.

Reméltük, hogy a védekezésünk keményedik, vagy legalább tartja az elején látott szintet, miközben a vendégek „extra góljai” elfogynak, de inkább az érezhettük, hogy a négygólos differencia túlságosan megnyugtatta a játékosainkat. Ahogyan a légkör sem volt épp tüzes, úgy a védekezésünk se eléggé kemény, így a szünetig annyi gólt kaptunk, amennyit olykor egy teljes meccs alatt szoktunk (19-18). Az előny nálunk volt, de pihenő során Elek Gábor alighanem újra felhívta játékosai figyelmét arra, amit az elmúlt napokban az edzések során is gyakoroltak.

A fordulás után a vendégek kezdtek, és az első gól is az övék volt, de már ennél a támadásnál látszott, hogy más fordulatszámon pörgünk, és a lelátói hangulat is alakult – néhányak ekkortájt érkeztek meg a leverkuseni túráról. A javulás szerencsére tükröződött az eredményjelzőn is, 20-20 után négy gólt lőttünk zsinórban, és a kapuba a második játékrészre érkező Janurik Kinga is jól dolgozott együtt az előtte egyre keményedő fallal.

Elkaptuk a fonalat, és Klujber Katrin tizedik góljának köszönhetően már héttel is megléptünk (29-22), így joggal érezhettük kezünkben a meccset a negyvennegyedik percben.

Csakhogy a következő periódust elrontottuk, a vendégek háromra kapaszkodtak, vagyis észnél kellett lennünk. A legjobbkor jött egy jó védekezés, közte kettő helyett Malestein ziccert lőhetett, és nem is hibázta el (31-27). A hátralévő időben nem adtunk már több esélyt, sőt, Kukely Anna dudaszó előtt szerzett góljának köszönhetően még az utolsó mozzanat is a miénk lett. Hat góllal győztünk, de a teljesítményünk erősen hullámzó volt a meccs közben, ezen pedig mindneképp javítani kell a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
17. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 35-29 (19-18)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, 1000 néző
Időpont: 2023. március 10., 18 óra
Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs
Gólszerzők: Klujber 10 (2), Szöllősi-Zácsik 4, Malestein 4, Kisfaludy 4, Cvijics 3 Bölk 3, Lekics 2, Márton 2, Stolle 2, Kukely 1, ill. Mavsar 6 (1), Milosavljevic 5 (2), Papp N. 4, Sirián 4, Debreczeni-Klivinyi 4, Kajdon 3, Such 3.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin