2023. május 8.
Klujber: „Éreztük, hogy úristen, ez meglesz!”
Óriási csapatmunka és kimagasló egyéni teljesítmények állnak a metzi csoda hátterében.

A Bajnokok Ligája FINAL4 keddi sorsolására készülhetünk - résztvevőként.

Amennyire könnyű leírni, nagyjából annyira nehéz volt megvalósítani, de női kézilabdacsapatunk világraszóló bravúrt bemutatva a tavaly október óta mostanáig minden mérkőzését megnyerő, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Metz otthonában fordította meg a hatgólos hátrányt. Az előre elképzelt recept alapján kényelmesebb lett volna már a szünetre két-háromgólos előnyt összeszedni, de így, hogy döntetlenről indult a második játékrész, talán még nagyobb lett az eufória.

„A csapattal együtt épültünk a második félidőben, jött egy-két védés, meglett előbb az addigi legnagyobb különbség, a közte három, majd kicsit később még jobban elléptünk. Nagyon hosszú volt ez a harminc perc a kapuban, próbáltam higgadt maradni, hogy spóroljak az erőmmel, mert nem sokat tudtam edzeni a héten… Az ötvennyolcadik percben felnéztem az órára, nyolccal vezettünk, akkor úgy éreztem, hogy ezt nem veszíthetjük el" – elevenítette fel az érzéseit a meccs egyik hőse, a második félidőben kapuba álló Bíró Blanka. Az ő frenetikus teljesítménye szolgáltatta az alapot ahhoz, hogy az első játékrészben is jól működő támadójáték mellé felzárkózott a védekezés is. Ez lett gyakorlatilag a siker kulcsa, hiszen a bravúroktól és a kemény védekezéstől teljesen elbizonytalanodtak a hazaiak, lassult a labdajáratásuk, kevesebb felelősséget vállaltak, de mindez Debbie Bont eseténél mutatkozott meg leginkább, amikor a holland jobbszélső a tiszta helyzetet se vállalta el, inkább visszapasszolta a labdát.

„Amit Zsuzsi és Anett lenyomott védekezésben, az nekem is sok erőt adott – mondta ezt már Klujber Katrin. – Végig higgadtak voltunk, örültünk az apró sikereknek is, és a végén meg teljesen extázisba kerültünk, szinte minden faultnál libabőrös lett a lábam a padon ülve. A koncentráció viszont így se ment el, nem siettettük a játékot, amikor csak négy-öt gól volt a különbség, tudtuk, hogy van még időnk, és a végén kell jobban állni. Aztán nyolccal is vezettünk, és éreztük, hogy úristen, ez meglesz! Persze, szerencse is kellett hozzá, lőttünk néhány becsorgó gólt, de az itthoni meccsen meg minden kifelé jött. Egyelőre még nem néztem vissza egyben a meccset, inkább csak a képeket, a videókat pörgettem – előbb felfogom, hogy mit is értünk el. A meccs után felhívtam anyukámat, és amikor felvette, egyszerre elsírtuk magunkat, nagyon büszke ránk.”

Megcsináltuk, így pedig jöhet június első hétvégéjén a hőn áhított FINAL4…

„Mióta elkészült az MVM Dome, nagy álmom volt, hogy játszhassak benne. Ez teljesült, bejutottunk a négyes döntőbe, de ha már ott vagyok, szívesen meg is nyerném… Teljesen felszabadultan játszhatunk, a nyomás nem rajtunk lesz, és ez Metzben például elég jól bejött, láttam az arcokon, a szemekben, hogy mennyire élvezi mindenki” – zárta gondolatait a Franciaországban hat gólig jutó Klujber.

A cél teljesítve, de ezzel itt még nincs vége. Sőt, tulajdonképpen most kezdődik csak igazán. A FINAL4 sorsolása kedden 18 órakor lesz, a Sport TV élőben közvetíti, ahol az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett a Győri Audi ETO, a dán Esbjerg és a norvég Vipers Kristiansand vár ellenfélre.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
METZ HANDBALL (francia)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–33 (17–17)
Metz, 4670 néző. V: Braseth, Sundet (norvégok)
METZ: Sako – Bont, Maszlova 4, Bouktit 8 (2), Horacek 1, De Paula 4, Valentini 2. Csere: Depuiset (kapus), Schulze, Jörgensen 4 (3), Jacques, Kanor 3, Pascoal. Edző: Emmanuel Mayonnade
FTC: Janurik – Malestein 8 (3), Klujber 6 (1) , Szucsánszki 2, Kisfaludy, Bölk 5, Márton G. 3. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Tomori, Papp D., Cvijics, Lekics 2, Stolle 1, Szöllősi-Zácsik 4, Hársfalvi 2. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–3. 10. p.: 4–5. 16. p.: 7–9. 19. p.: 11–9. 22. p.: 11–11. 24. p.: 12–13. 35. p.: 18–20. 39. p.: 20–24. 46. p.: 21–27. 54. p.: 23–31
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4
Továbbjutott: az FTC-Rail Cargo Hungaria, 59–58-as összesítéssel

A FINAL4 résztvevői: Team Esbjerg (dán), Vipers Kristiansand (norvég), Győri Audi ETO, FTC-Rail Cargo Hungaria

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin