2019. november 6.
Klujber Katrin október legjobbja az EHF-nél!
A naptári évben ő az első, aki másodszor is kiérdemelte az Európai Kézilabda-szövetség elismerését.

Női kézilabdacsapatunk négy forduló után a Bajnokok Ligája A-csoportjának második helyén áll, kétszer győzött és kétszer szenvedett vereséget, együttesünk egyik legjobbja pedig a húszéves jobbátlövő, Klujber Katrin volt.

Katrin főként a Metz és a Podravka elleni hazai mérkőzésen brillírozott, előbbi riválisnak tizenkettő, utóbbinak tizenegy gólt rámolt be, de Norvégiában is elért háromig, illetve Horvátországban ötig. Így összesen négy meccsen harmincegy gólnál jár, s ezzel vezeti a BL góllövő listáját is.

Sőt, az Európai Kézilabda-szövetség Ana Gros (Brest), Grace Zaadi (Metz), Eduarda Amorim (Győri ETO) és Rikke Poulsen (Esbjerg) előtt a hónap legjobb játékosának is őt választotta.

„Minden sportoló boldog, ha elismerik a teljesítményét, ha díjazzák valamivel, hiszen ez a gyümölcse az elvégzett munkának, szóval nekem is jól esett a hír, amikor megtudtam – mondta Klujber Katrin. – Egy darabig ez az öröm van bennem, aztán a díj még több munkára ösztönöz, hiszen látszik, hogy van értelme az edzéseknek. Számomra a csapat sikere a legfontosabb, vagyis a cél elsősorban az, hogy a játékommal segítsem a csapatot.”

Katrin februárban is megkapta már a hónap legjobbjának járó elismerést – emlékezetes, akkor mutatkozott be a Bajnokok Ligájában… –, a második begyűjtött címmel pedig a női mezőnyben ő az első, aki duplázni tud idén. Érdekesség, hogy a férfiaknál az ugyancsak most megválasztott kapust, Nicklas Landint is másodszor díjazták.

„Februárban szinte sokkolt, hogy engem választottak a legjobbnak, annyira új volt minden, hogy még csak kapkodtam a fejem. Most már érzem magamon az elmúlt félév kemény munkáját, gyorsabb és dinamikusabb lett a gondolkodásom és a lábam is, de bízom benne, hogy a csapattársaimmal még tovább tudunk fejlődni.”

Érdekesség még, hogy 2019-ben eddig kilencszer választották meg a hónap legjobbját (július és augusztust egybe vette az EHF), és kilencszer magyar klub adta a győztest: januárban az akkor még a Győrt erősítő Crina Pintea, februárban Klujber Katrin, márciusban a korábbi győri Nycke Groot, áprilisban a siófoki Andrea Kobetic, májusban az ETO brazilja, Eduarda Amorim, júniusban a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt Nerea Pena, júliusban és augusztusban a NEKA fiatalja, Kajdon Blanka, míg szeptemberben a Rosztov-Don ásza, Anna, Vjakhyreva volt a legjobb.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin