2024. április 11.
Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket
Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

Legyen győzelem, sőt, magabiztos győzelem – adta ki a jelszót Klujber Katrin a Nagy-Britannia elleni nyitómérkőzés előtt. Az olimpiai selejtező különös közjátéka volt, hogy kevesebb, mint két nappal a rajt előtt dőlt el, Kamerun helyett a britek ellen kezdjük azt a hosszú hétvégét, a hárommeccses sorozatot, amelyen keresztül a párizsi olimpiára juthat a magyar női kézilabda-válogatott. Persze, különösebb félnivaló reálisan gondolkodva nem volt, még a nagyon rövid felkészülési idő ellenére sem, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség „Új piacok programjával” összhangban indulási jogot kapó britek más szintet képviselnek.

Ez pedig már az első percekben egyértelműen megmutatkozott: sebességben, lövőerőben, fizikai paraméterekben, a játék minden elemében óriási volt a különbség. Eleinte Klujber Katrin tömte labdával Győri-Lukács Viktóriát, majd fokozatosan minden posztról eredményesek voltunk, talán csak az átlövéseket hiányolhattuk, igaz, olyan könnyedén kerültünk helyzetbe, hogy nem volt szükség távolról próbálkozni. Noha ellenfelünk már a második percben betalált, nem ez a ritmus jellemezte a játékrészt, védelmünk jól takarta el a kaput az ellenfél elől, harminc perc alatt csupán tizenhárom kísérlettel találta szemben magát Szemerey Zsófi, és hetet még meg is fogott ezek közül. A kapusok közül egyébként Böde-Bíró Blanka maradt ki a keretből, Janurik Kinga pedig a második félidőben védett.

Amikor ő a szünet után a kapuba állt, a meccs már bőven eldőlt, 24-6-ra, tehát tizennyolc góllal vezettünk, minden játékosunk pályára lépett már, így a második harminc talán az a cél maradhatott, hogy a gól is sikerüljön mindenkinek.

Az egyébként is óriási különbség tovább nőtt, amikor a britek hét támadóval próbáltak eredményesebben kézilabdázni, de így sem kerültek többször helyzetbe, ellenben sorban lőtték a mieink az üres kapus gólokat. A negyvenkilencedik percben már harminc (!) góllal vezettünk, és amint a különbségből is következik, a meccs legfeljebb könnyebb edzéssel ért fel.

Talán a várnál is nagyobb fölénnyel, könnyedén kézilabdázva kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar válogatott, amelyre pénteken és vasárnap biztosan jóval nehezebb feladat vár majd Svédország és Japán ellen. Amit azonban Klujber Katrin remélt ettől a meccstől, azt megkapta: mindenki megszokhatta a légkört, a pályát, innentől két kemény mérkőzésen dől el az olimiai szereplés.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA 
1. FORDULÓ
1. CSOPORT (Debrecen, Főnix Aréna)
Magyarország–Nagy-Britannia 49–11 (24–6) 
Debrecen, 2189 néző. Vezette: Lemes, Sosa (uruguayiak). 
MAGYARORSZÁG: Szemerey – Győri-Lukács 5, Klujber 5 (1), Vámos 1, Füzi-Tóvizi 5, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5. Csere: Janurik (kapus), Papp N. 1, Debreczeni-Kilvinyi 3, Faluvégi 7, Márton G. 4, Pásztor N. 6, Bordás, Kácsor 1, Simon P. 4. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
NAGY-BRITANNIA: Stephanides – Luke, Kesselring 1 (1), L. Davies 4, Warren 3, Gowland 2, Lacou. Csere: O'Sullivan (kapus), Saunders 1, D. Davies, Thornewell, Salter, Woodiwiss, Rayner, Tubacka, Steeples. Szövetségi kapitány: Mark Hawkins
Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–2. 16. p.: 10–5. 21. p.: 15–5. 27. p.: 21–6. 35. p.: 27–7. 43. p.: 34–8. 50. p.: 40–10. 57. p.: 46–11
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1

Cikkajánló

Legyőztük az Albát, a következő siker bajnoki címet ér

Az Alba Fehérvár elleni sikerrel eldőlt: ha női kéziseink legyőzik a Vasast, megnyerik a bajnokságot.

Hazai pályán tehetjük meg az utolsó előtti lépést

Szombaton az Alba Fehérvár elleni bajnokival folytatja szereplését női kézilabdacsapatunk.

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin