2019. június 5.
Újra könnyed siker, kijutottunk a világbajnokságra
A győzelem nem forgott veszélyben, de a sérülések miatt izgulhattunk, Háfra Noémit is le kellett cserélni.

Túl sok kérdés nem maradt a Magyarország-Ausztria női kézilabda világbajnoki selejtező-visszavágóra, miután vasárnap Grazban tizennyolc gólos előnyt szereztünk, de a zalaegerszegi sportcsarnok így is megtelt. A mintegy kétezer szurkoló, ha óriás izgalmak nem is, újabb győzelmet, illetve ötletes, szórakoztató kézilabdát mindenképp várhatott – és többé, kevésbé meg is kapta ezeket. Az első húsz perc azonban inkább az osztrákok kemény, s kissé durva védekezéséről szólt. Miközben döntetlen közeli állás mellett csordogált a mérkőzés, kétszer is a levegőben lévő játékosunkkal szemben szabálytalankodtak meglehetősen veszélyesen. A második után Kim Rasmussen szövetségi kapitány perceken át magyarázott a zsűrinek, majd a játékvezetőknek is, s úgy tűnt, ezzel érthetően hívta fel a figyelmet arra, hogy ezen a meccsen a sérülések elkerülése a legfontosabb. Ehhez képest Háfra Noémi ennél valamelyest ártalmatlanabb szituációban esett rosszul a térdére, mégis ő járt legrosszabbul, hiszen rövid ápolása után sem tudta már folytatni a játékot. Noni fájdalmas tekintete nem sok jót ígért, de későbbi hírek szerint megúszta komolyabb sérülés nélkül.

A megítélt heteseket egyébként Klujber Katrin könyörtelenül értékesítette, illetve a játékrész utolsó tíz percében Janurik Kinga hathatós hozzájárulásával a védekezésünk is alaposan feljavult, így a harmincadik perc végére hat gólosra hízott az előnyünk. A párharc ezt megelőzően is lefutott volt, de ekkorra már ezt a mérkőzést is eldőltnek tekinthettük.

A második félidő, s egyben talán a meccs legpozitívabb mozzanata Pásztor Noémi pályára lépése volt. A húszéves junior világbajnok beállónk most debütált a felnőtt válogatottban, ráadásul első érintéséből labdát szerzett, majd a harmadikból gólt is lőtt.

A durva belépők egyébiránt ebben a játékrészben már elmaradtak, de a sérülések sajnos nem... Tóth Gabriella combjára Tomori Zsuzsanna esett rá, Janurik Kinga térdére pedig az osztrákok beállója, de a mérkőzést követően arról beszélt a szövetségi kapitány, hogy komolyabb sérülés szerencsére nem történt. A hajrában rengeteg hibát vétett mindkét fél, érezhetően a lefújást várták már a játékosok a rég eldőlt összecsapáson, amelyen a végeredményt Lukács Viktória állította be a dudaszó előtti másodpercekben - 28-19-re győztünk, összesítésben huszonhéttel bizonyultunk jobbnak Ausztriánál és kijutottunk a decemberi, Japánban megrendezendő világbajnokságra.

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
Magyarország–Ausztria 28–19 (16–10) 
A magyar válogatott gólszerzői: Klujber Katrin 6 (5), Klivinyi Kinga 5, Kopecz Barbara 3, Kiss Nikolett 2, Tomori Zsuzsanna 2, Lukács Viktória 2, Tóth Gabriella 2, Schatzl Nadine 1, Háfra Noémi 1, Pásztor Noémi 1, Tóvizi Petra 1, Faluvégi Dorottya 1, Szabó Laura 1.
A magyar válogatott kettős győzelemmel, 69–42-es összesítéssel jutott ki a világbajnokságra.

Kim Rasmussen: Fejben volt nehéz ez a mérkőzés, kicsit talán kikapcsolt az agyunk, lassabb volt a játék a szokásosnál. A játékosok nagyon fáradtak voltak, rengeteg kis sérüléssel bajlódtak, és még most is összeszedtünk néhányat - szerencsére úgy néz ki, hogy komolyabb probléma nem történt. Örülök a kijutásnak, és hogy ekkora különbséggel tudtuk felülmúlni Ausztriát, de nincs ünneplés, megyünk haza, mindenki megy pihenni, mert ez nagyon ráfér már a lányokra.

Klivinyi Kinga: Ez a meccs talán picit nehezebb volt, mint a vasárnapi, pedig tudtuk, hogy megvan a továbbjutás, izgulnunk nem kellett, de iszonyú meleg volt. Ugyanakkor nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan itt voltak, egészen más ebben a légkörben játszani. Éreztük már az első félidő végén, hogy megvan a meccs, de próbáltunk fejlődni, hogy kiszolgáljuk a szurkolókat - azt hiszem, kicsit jobban is csinálhattuk volna, de a lényeg, hogy magabiztosan győztük és kijutottunk a világbajnokságra.

Cikkajánló

Felemás főpróba a szezonrajt előtt

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk - és mindkét arcát megmutatta.

Ilyen volt a csapatfotózás

Mosoly és csillogó arcok az Elek Gyula Arénában, avagy ilyen volt női kéziseink hagyományos fotózása - VIDEÓ!

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most