2019. június 5.
Újra könnyed siker, kijutottunk a világbajnokságra
A győzelem nem forgott veszélyben, de a sérülések miatt izgulhattunk, Háfra Noémit is le kellett cserélni.

Túl sok kérdés nem maradt a Magyarország-Ausztria női kézilabda világbajnoki selejtező-visszavágóra, miután vasárnap Grazban tizennyolc gólos előnyt szereztünk, de a zalaegerszegi sportcsarnok így is megtelt. A mintegy kétezer szurkoló, ha óriás izgalmak nem is, újabb győzelmet, illetve ötletes, szórakoztató kézilabdát mindenképp várhatott – és többé, kevésbé meg is kapta ezeket. Az első húsz perc azonban inkább az osztrákok kemény, s kissé durva védekezéséről szólt. Miközben döntetlen közeli állás mellett csordogált a mérkőzés, kétszer is a levegőben lévő játékosunkkal szemben szabálytalankodtak meglehetősen veszélyesen. A második után Kim Rasmussen szövetségi kapitány perceken át magyarázott a zsűrinek, majd a játékvezetőknek is, s úgy tűnt, ezzel érthetően hívta fel a figyelmet arra, hogy ezen a meccsen a sérülések elkerülése a legfontosabb. Ehhez képest Háfra Noémi ennél valamelyest ártalmatlanabb szituációban esett rosszul a térdére, mégis ő járt legrosszabbul, hiszen rövid ápolása után sem tudta már folytatni a játékot. Noni fájdalmas tekintete nem sok jót ígért, de későbbi hírek szerint megúszta komolyabb sérülés nélkül.

A megítélt heteseket egyébként Klujber Katrin könyörtelenül értékesítette, illetve a játékrész utolsó tíz percében Janurik Kinga hathatós hozzájárulásával a védekezésünk is alaposan feljavult, így a harmincadik perc végére hat gólosra hízott az előnyünk. A párharc ezt megelőzően is lefutott volt, de ekkorra már ezt a mérkőzést is eldőltnek tekinthettük.

A második félidő, s egyben talán a meccs legpozitívabb mozzanata Pásztor Noémi pályára lépése volt. A húszéves junior világbajnok beállónk most debütált a felnőtt válogatottban, ráadásul első érintéséből labdát szerzett, majd a harmadikból gólt is lőtt.

A durva belépők egyébiránt ebben a játékrészben már elmaradtak, de a sérülések sajnos nem... Tóth Gabriella combjára Tomori Zsuzsanna esett rá, Janurik Kinga térdére pedig az osztrákok beállója, de a mérkőzést követően arról beszélt a szövetségi kapitány, hogy komolyabb sérülés szerencsére nem történt. A hajrában rengeteg hibát vétett mindkét fél, érezhetően a lefújást várták már a játékosok a rég eldőlt összecsapáson, amelyen a végeredményt Lukács Viktória állította be a dudaszó előtti másodpercekben - 28-19-re győztünk, összesítésben huszonhéttel bizonyultunk jobbnak Ausztriánál és kijutottunk a decemberi, Japánban megrendezendő világbajnokságra.

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
Magyarország–Ausztria 28–19 (16–10) 
A magyar válogatott gólszerzői: Klujber Katrin 6 (5), Klivinyi Kinga 5, Kopecz Barbara 3, Kiss Nikolett 2, Tomori Zsuzsanna 2, Lukács Viktória 2, Tóth Gabriella 2, Schatzl Nadine 1, Háfra Noémi 1, Pásztor Noémi 1, Tóvizi Petra 1, Faluvégi Dorottya 1, Szabó Laura 1.
A magyar válogatott kettős győzelemmel, 69–42-es összesítéssel jutott ki a világbajnokságra.

Kim Rasmussen: Fejben volt nehéz ez a mérkőzés, kicsit talán kikapcsolt az agyunk, lassabb volt a játék a szokásosnál. A játékosok nagyon fáradtak voltak, rengeteg kis sérüléssel bajlódtak, és még most is összeszedtünk néhányat - szerencsére úgy néz ki, hogy komolyabb probléma nem történt. Örülök a kijutásnak, és hogy ekkora különbséggel tudtuk felülmúlni Ausztriát, de nincs ünneplés, megyünk haza, mindenki megy pihenni, mert ez nagyon ráfér már a lányokra.

Klivinyi Kinga: Ez a meccs talán picit nehezebb volt, mint a vasárnapi, pedig tudtuk, hogy megvan a továbbjutás, izgulnunk nem kellett, de iszonyú meleg volt. Ugyanakkor nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan itt voltak, egészen más ebben a légkörben játszani. Éreztük már az első félidő végén, hogy megvan a meccs, de próbáltunk fejlődni, hogy kiszolgáljuk a szurkolókat - azt hiszem, kicsit jobban is csinálhattuk volna, de a lényeg, hogy magabiztosan győztük és kijutottunk a világbajnokságra.

Cikkajánló

Fradi-Bucuresti meccsel folytatjuk a BL-t januárban

Az elmúlt hétvégén kialakult a középdöntő mezőnye, s a meccsek sorrendje is ismert már.

Bíró Blanka tarolt! Mindent vitt az óriási bravúrja!

Az FTC kapusának látványos mozdulata lett a hétvége legszebb védése a Bajnokok Ligájában – VIDEÓ!

Tartalékosan is sikerült győzni

Kulcsjátékosok egész sora hiányzott az ificsapatunkból, amely így is győzni tudott a felnőtt NB I/B-ben.

Fantasztikus teljesítmény: pontot szereztünk Metzben!

A Metz a 60. percben vezetett először a meccs során, de egyenlíteni tudtunk és döntetlennel zárult a meccs.

Pénteken Metzbe utazott női kézilabdacsapatunk

Az év utolsó BL-mérkőzésén égetően fontos lenne pontot szerezni, de elvárni nem lehet a csapattól.

Kovacsics vezérletével, mélyről jött vissza a csapatunk

Sokáig nehezen látszott, hogy mitől jön meg a fordulat, de Kovacsics Anikó hátára vette a csapatot.

Bajnokin bizonyíthatunk szerdán

Nincs csúcsformában női kézilabdacsapatunk, de szerdán Vácon már bajnoki mérkőzésen lép pályára.

Nyolc magyar Fradi-játékos utazhat a vb-re

Tizennyolc tagúra szűkítette keretét a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most