2021. április 10.
Könnyedén jutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe
Húsz percig nagyon gyengén védekeztünk, utána azonban nem adtunk esélyt a váciaknak.

A Magyar Kupa-találkozók hangulata mindig különleges, s ez női kézilabdacsapatunk szombati, váci mérkőzése előtt az üresen kongó lelátók ellenére is érezhető volt. Elvégre ezekben az egymeccses párharcokban a papíron kiscsapatoknak több esélye van borsot törni a nagyok orra alá, mint a hosszú bajnokságban.

Ezért is lett volna fontos, hogy jól kezdjük a TIPPMIX Magyar Kupa negyeddöntőjét, hogy akár már a találkozó első periódusában elvegyük kissé a Vác lelkesedését. Az elszántság látszólag megvolt, Angela Malestein például méterekről vetődött a labdáért, ráadásul hiába, mert csak az ellenfél játékosát tarolta le. A támadásainkkal se volt probléma, de védekezésünk bőven hagyott maga után kívánnivalót. Érezhető volt, hogy az elmúlt hetekben ritkán tették próbára a falunkat, nem tudtunk megfelelő hőfokra melegedni, alig volt hatástalanított támadás. Igaz, picit több szerencsével is előrébb járhattunk volna – négyszer is a kapusunk kezén megpattanva jutott a hálóba a labda. Így egy-két gólon ingadozott az előnyünk egészen a huszadik percig, amikor 1-4 után először 12-15-nél újra hárommal léptünk el. A játékrész hajráját sikerült még megnyomni, az utolsó hat percet 6-2-es rohammal hoztuk, így a szünetre megnyugtató, hatgólos előnnyel mehettünk (17-23). Kellett ehhez, hogy Janurik Kinga és Bíró Blanka is fogjon néhány labdát (előbbi akcióból, utóbbi meg két hetest és egy kipattanót tizenöt másodperc alatt), illetve, hogy elöl továbbra is szinte minden lövésünkből gól legyen.

A második félidő nagyjából úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött, nyolcra növeltük a differenciát, s bár a hazaiak néhány támadást hét mezőnyjátékossal próbáltak sikerre vinni, nem tudtak változtatni a mérkőzés képén. Érezhető volt, hogy frissebbek vagyunk, ami magyarázható azzal, hogy a Vác szerdán Kisvárdán játszott bajnokit, de egyébként is jóval hosszabb a keretünk. Még Kovacsics Anikó, Tóth Nikolett és Pásztor Noémi hiányzásával együtt is. Apropó: újra pályán lehetett az olimpiai selejtezőn megsérülő Szucsánszki Zita, aki így Emily Bölkkel osztozott az irányítói feladatokon.

A negyvenötödik percre eldöntöttük a továbbjutás kérédést, a hazai tréner, Szilágyi Zoltán a ekkor kérte ki második idejét – 20-30-as állásnál. Sokatmondó, hogy a szünet óta eddig eltelt tizenöt percben három gólt kaptunk, míg a meccs első félidejében tizenhetet…

Ezek után nem volt már fordulat a meccsben, kényelmes, nyugodt hajrát harcoltunk ki magunknak, ez pedig Vácott nem épp szokványos. Összességében tehát magabiztosan győztünk, s így is jutottunk tovább a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjébe.

TIPPMIX MAGYAR KUPA
V. forduló

Váci NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-37 (17-23)
Helyszín: Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. április 10., 18 óra
Játékvezetők: Andorka Miklós és Hucker Róbert
Gólszerzők: Kácsor 7 (2), Hámori 5, Pálffy 5, Aron 4, Szabó 3 (1), Helembay 2, Szeberényi 1, Szondi 1, ill. Háfra 9, Malesten 7 (4), Klujber 5, Schatzl 4, Szucsánszki 3, Behnke 3, Bölk 2, Stolle 2, Kovács 1, Kisfaludy 1.
Kiállítások: 4-4 perc
Hetesek: 3/7, ill. 4/4

Cikkajánló

Legutóbb nem jött be Veszprém

A Magyar Kupában az utóbbi években egyszer tudtuk legyőzni a Győrt, megszorongatni azonban jóval többször.

A Győr elleni siker nyomában - Így látták a mieink

Elek Gábor örült, hogy üldözőből üldözött lett, Emily Bölk magyarul mondta el érzéseit - VIDEÓ!

Exkluzív: Kovacsics Anikó elárulta, mikor térhet vissza

Klasszis irányítónkat elkísértük a gyógytornákra, ahol különleges meglepetéssel is készültünk neki - VIDEÓ!

Bölk és Klujber kerülhet be az All-Star csapatba

Két átlövőnkre szavazhatunk május 27-ig a Bajnokok Ligája álomcsapatában.

Kihagyás vár Csiszár-Szekeres Klárára

Ijesztő sérülést szenvedett válogatott kézilabdázónk, négy öltéssel kellett összevarrni a szemhéját.

Fradi TV: A Győr elleni bravúr, és ami mögötte van

Kéziseink hatalmas sikere, Kovacsics Anikó rehabilitációja és női labdarúgónk érzelmes pillanatai.

Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron

Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Az ötből az első célpont: Boglári Akadémia-SZISE

A papírforma szerint hoznunk kell a csupa fiatal tehetségből álló együttes elleni meccset.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most