2021. április 10.
Könnyedén jutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe
Húsz percig nagyon gyengén védekeztünk, utána azonban nem adtunk esélyt a váciaknak.

A Magyar Kupa-találkozók hangulata mindig különleges, s ez női kézilabdacsapatunk szombati, váci mérkőzése előtt az üresen kongó lelátók ellenére is érezhető volt. Elvégre ezekben az egymeccses párharcokban a papíron kiscsapatoknak több esélye van borsot törni a nagyok orra alá, mint a hosszú bajnokságban.

Ezért is lett volna fontos, hogy jól kezdjük a TIPPMIX Magyar Kupa negyeddöntőjét, hogy akár már a találkozó első periódusában elvegyük kissé a Vác lelkesedését. Az elszántság látszólag megvolt, Angela Malestein például méterekről vetődött a labdáért, ráadásul hiába, mert csak az ellenfél játékosát tarolta le. A támadásainkkal se volt probléma, de védekezésünk bőven hagyott maga után kívánnivalót. Érezhető volt, hogy az elmúlt hetekben ritkán tették próbára a falunkat, nem tudtunk megfelelő hőfokra melegedni, alig volt hatástalanított támadás. Igaz, picit több szerencsével is előrébb járhattunk volna – négyszer is a kapusunk kezén megpattanva jutott a hálóba a labda. Így egy-két gólon ingadozott az előnyünk egészen a huszadik percig, amikor 1-4 után először 12-15-nél újra hárommal léptünk el. A játékrész hajráját sikerült még megnyomni, az utolsó hat percet 6-2-es rohammal hoztuk, így a szünetre megnyugtató, hatgólos előnnyel mehettünk (17-23). Kellett ehhez, hogy Janurik Kinga és Bíró Blanka is fogjon néhány labdát (előbbi akcióból, utóbbi meg két hetest és egy kipattanót tizenöt másodperc alatt), illetve, hogy elöl továbbra is szinte minden lövésünkből gól legyen.

A második félidő nagyjából úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött, nyolcra növeltük a differenciát, s bár a hazaiak néhány támadást hét mezőnyjátékossal próbáltak sikerre vinni, nem tudtak változtatni a mérkőzés képén. Érezhető volt, hogy frissebbek vagyunk, ami magyarázható azzal, hogy a Vác szerdán Kisvárdán játszott bajnokit, de egyébként is jóval hosszabb a keretünk. Még Kovacsics Anikó, Tóth Nikolett és Pásztor Noémi hiányzásával együtt is. Apropó: újra pályán lehetett az olimpiai selejtezőn megsérülő Szucsánszki Zita, aki így Emily Bölkkel osztozott az irányítói feladatokon.

A negyvenötödik percre eldöntöttük a továbbjutás kérédést, a hazai tréner, Szilágyi Zoltán a ekkor kérte ki második idejét – 20-30-as állásnál. Sokatmondó, hogy a szünet óta eddig eltelt tizenöt percben három gólt kaptunk, míg a meccs első félidejében tizenhetet…

Ezek után nem volt már fordulat a meccsben, kényelmes, nyugodt hajrát harcoltunk ki magunknak, ez pedig Vácott nem épp szokványos. Összességében tehát magabiztosan győztünk, s így is jutottunk tovább a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjébe.

TIPPMIX MAGYAR KUPA
V. forduló

Váci NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-37 (17-23)
Helyszín: Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. április 10., 18 óra
Játékvezetők: Andorka Miklós és Hucker Róbert
Gólszerzők: Kácsor 7 (2), Hámori 5, Pálffy 5, Aron 4, Szabó 3 (1), Helembay 2, Szeberényi 1, Szondi 1, ill. Háfra 9, Malesten 7 (4), Klujber 5, Schatzl 4, Szucsánszki 3, Behnke 3, Bölk 2, Stolle 2, Kovács 1, Kisfaludy 1.
Kiállítások: 4-4 perc
Hetesek: 3/7, ill. 4/4

Cikkajánló

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

Harmadszor is legyőznénk az MTK-t az idény során

Női kézilabdacsapatunk kedden hazai pályán találkozik az MTK-val a bajnokság tizenhetedik fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin