2022. október 19.
Külön öröm a tizenhét beálló-gól
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Elek Gábor külön kiemelte három beállónk teljesítményét.

Miként arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk meggyőző játékkal múlta felül a bajnokság ötödik fordulójában a Praktiker-Vácot. A negyvenkét lőtt gólon kilenc játékosunk osztozott, de különleges, hogy a három beállónk összesen tizenhétszer volt eredményes – és ezt emelte ki elsőként Elek Gábor is a sajtótájékoztatón.

„Tizenhét beálló-gólt lőttünk, ami óriási dolog a mi életünkben. Nagyon fásultan kezdtük a mérkőzést, nem nagyon volt nálunk sem megállító fault. Ahogy ez változott, onnantól tudtunk futni, és ettől kezdve nagyon elégedett voltam ezzel a mérkőzéssel. Darabra, sebességre, mindenre többek vagyunk jelen pillanatban ennél a Vácnál, épp ezért bánt, hogy az utolsó hat-hét percben ennyi gólt kaptunk, de a vendégek dicsősége is, hogy nem adták fel a nagy különbség ellenére sem. Sok sikert kívánok a váciaknak az Európa-ligához.”

Vezetőedzőnk mellett a tizenegy kísérletéből tízszer eredményes Dragana Cvijics is elégedetten értékelt, majd kiemelte, a tíz lőtt gólja a csapat érdeme.

„Nagyon jó mérkőzés volt számunkra, főleg az elmúlt három nehéz találkozó után, kezdve a Krimmel, majd a Siófokkal és végül a Viperssel. Elkezdtünk fejlődni csapatként a pályán. Ez nem az én tíz gólom, hanem az egész csapaté, én csupán a passzokat kaptam, amiket sikerült értékesítenem. A következő alkalommal talán majd valaki más kerül ugyanebbe a szerepbe. Nagyon boldog vagyok, hogy mindenki játszik és jól érzi magát, ez a legfontosabb most nekünk, mert nehéz meccsek és hosszú szezon áll még előttünk, a sikerhez pedig mindenkinek jól kell éreznie magát. Köszönöm a lányoknak, hogy bíznak bennem, ahogy én is bennük, nagyon várom a folytatást!”

A vendégek trénere, Herbert Gábor elmondta, sokat készültek, és titkon bízott is benne, hogy megnehezíthetik a dolgunkat, ezért csalódott, hogy ez nem jött össze.

„Gratulálok a Ferencvárosnak, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nagyon rossz érzés, hogy készültünk, tudtuk miben jó az ellenfél, picit hittünk is benne, hogy megakadályozhatjuk a Fradit egy-egy szituációban, aztán szembejött az igazság – ezzel egy héten belül másodszor szembesülök. A Ferencváros olyan BL-tempót játszott, és olyan formában van, hogy ezzel ma nem tudtuk felvenni a versenyt. A hétvégi, csehországi túrára nagyon sok sikert kívánok a Fradinak!”

Különleges érzései voltak a meccs kapcsán Ballai Annának, aki a Ferencváros kölcsönjátékosaként most először lépett pályára ellenfélként tétmeccsen az Elek Gyula Arénában.

„Különleges érzés volt most is és a felkészülési időszakban is, amikor edzőmérkőzést játszottunk, de most próbáltam helyén kezelni, hogy ne izguljam túl a dolgot. A meccset értékelve: nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, rosszul védekeztünk, és ez megalapozta a támadásainkat is.”

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Praktiker-Vác 42-29 (23-12)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, 750 néző
Időpont: 2022. október 19., 18:00
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők: Cvijics 10, Klujber 6, Hársfalvi 5, Kisfaludy 5, Kovács A. 5, Kukely 5, Márton 3, Edwige 2, Buzsáki 1, ill. Kuczora 12 (4), Marincsák 7, Schatzl 4, Helembai 3, Bánfai 1, Ferenczy 1, Kurucz 1.

 

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin